BoekenBoekachtergrondFantasy in de najaarsbrochures van 2018

Fantasy in de najaarsbrochures van 2018

-

De uitgevers hebben hun brochures voor het komende najaar voor het grootste deel al online staan, dus laten we eens gaan kijken wat ze allemaal voor ons in petto hebben de aankomende maanden. Veel van deze boeken zijn uiteraard ook terug te vinden in onze verschijningskalender, compleet met cover en synopsis!

Fantasy in de najaarsbrochures van 2018

logoLSWe starten deze catalogusartikelen altijd met Luitingh-Sijthoff. Die heeft grote plannen voor het najaar! Zo verschijnt er van George R.R. Martin eindelijk weer eens een boek in de wereld van Westeros (Vuur & Bloed, over de familiegeschiedenis van de Targaryens). Dan verschijnt er nog een nieuw sprookachtig boek van Katherine Arden (Het meisje in de toren), het vervolg op Nimmernacht van Jay Kristoff (Godsgraf) en het derde deel van Jon Skovrons Het Keizerrijk der Stormen (Bloed en Storm). Bovendien komen er nog twee Star Wars boeken: Aftermath 2 van Chuck Wendig en Laatste kans (over Han Solo) van Daniel Jose Older. Nu vergeet ik dit keer eens niet de (aparte) Jeugd & YA folder. Daarin verschijnt ook heel wat moois, zoals deel 3 van de Nachtuilen van Jeroen van Unen: Het Hart van de Tijger, De Vuurvallei van John August, Dag 7 (het vervolg op Cel 7) van Kerry Drewery en Meester Legende van Stephanie Garber (het vervolg op Caraval).

Ga naar de brochure >>

 

LogoboekerijBij De Boekerij komt er een herdruk uit van Sprookjes & Vertellingen van J.R.R. Tolkien, het zevende (en laatste) deel van de Glazen Troon serie: Koninkrijk van As en een nieuw deel in de Allerzielen serie van Deborah Harkness: Eeuwige tijd. Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar het eerste deel van de Schemering-trilogie van V.E. Schwab: Kleuren van magie, dat in januari 2019 verschijnt.

Ga naar de brochure >>

 

Ook bij Zilverspoor en Zilverbron wordt er hard gewerkt. Waren er afgelopen Castlefest al een hele reeks nieuwe boeken verschenen, ook de komende tijd zullen er nog genoeg mooie boeken aankomen. Zo komt er een nieuwe horrorbundel van Tom Thys, genaamd Lijkenkrabber, verschijnt van Peter van Roermund deze maand nog Griezel en co 2: De monsterfabriek, van schrijversduo Johanna Lime De vergeten vloek 2: Smeulend Venijn. Ook in de pijplijn: De misschepsels van Meh, De schemerling, van J.J. Miro.

 

Godijn Publishing lanceert eind september de nieuwe Boek10 boeken, waartussen drie fantasy/scifi boeken zitten. Een YA fantasy van Carla Scheepstra, Doodgewoon, een sciencefictionboek van Johan klein Haneveld, Het teken in de lucht, en een YA fantasy van Esmeralda van Belle, Ordo Entia.

 

In het maandelijkse magazine van Celtica Publishing zijn drie nieuwe uitgaven te vinden die de komende tijd gepland staan: de verhalenbundel De Boomridder van Peter Varg, het vijfde deel van De Afgrond van Ralf Österberg, getiteld De Eindstrijd en een boek van Thur Breukers, genaamd De Augurschool.

 

logobestofya

Best of YA is het YA imprint van Unieboek en zij hebben altijd aardig wat fantasy in de folder staan. Dit keer is het de beurt aan Marie Lu de met haar vervolg op Warcross komt: Wildcards. Daarnaast gaan ze verder met de nieuwe uitgaven van de De Levende Steden boeken, aangezien er een film van gaat verschijnen. In november komt het tweede deel, Predators Gold uit. In januari 2019 verschijnt het langverwachte vervolg van De Graces van Laure Eve: Vervloekingen.

Ga naar de brochure>>

 

logoQ

Uitgeverij Q had gaat verder met het heruitgeven van de oude Duin klassiekers, in januari 2019 verschijnt daarom Ketters van Duin. Verder helaas geen nieuwe fantasy/scifi boeken van deze uitgever.

Ga naar de brochure>>

 

clavislogoBij Clavis komt er een nieuw boek van Ransom Riggs in de Bijzondere Kinderen van mevrouw Peregrine uit, getiteld De kaart der dagen. Van Miriam Borgermans komt een nieuw deel in de Slaves serie: Slaves 4 – Dante 2

Ga naar de brochure >>

 

HCH

HarperCollins Holland haalt enkele topauteurs van YA Fantasy van stal. Zo komt er een geheel nieuwe serie uit van Julie Kagawa, Schaduw van de Vos. En van Michael Grant verschijnt Rivaal, het tweede boek dat in de serie die volgt op GONE. Een nieuwe naam is Amy Mcculloch, die een toekomstverhaal schreef genaamd Jinxes. En als klap op de vuurpijl brengen zij net als bij het eerste deel alle begeleidende filmboeken uit bij Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald.

Ga naar de brochure >>

 

En zo zijn er natuurlijk nog wel wat meer uitgeverijen die fantasy uitgeven. Lannoo brengt o.a. Wilde Heks 6 en het vierde boek van Lemony Snickets afschuwelijke avonturen uit. Leopold brengt nieuwe boeken uit van Paul van Loon (Dolfje Weerwolfje, Griezelbus) en via hun YA imprint Young&Awesome ook wat YA titels, zoals Black Key van Amy Ewing en Mermaid van Louise O’Neill. En bij Uitgeverij Moon verschijnt in november Magisterium 5: De Gouden Toren van Holy Black.

Ben ik uitgevers/brochures vergeten? Laat het me hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties