BoekenBoekrecensiesDe Nachtuilen 1: De Nachtuilen - Jeroen van Unen

De Nachtuilen 1: De Nachtuilen – Jeroen van Unen

-

Omslag De Nachtuilen 1: De Nachtuilen

Tobias Durana is 16 jaar en gaat een tijdje naar Engeland voor een uitwisselingsprogramma. Zijn moeder is overleden, zijn vader reist veel voor werk en zijn zus zwaait hem uit op het vliegveld. Tobias stapt in een vliegtuig, maar hij gaat niet naar Londen! Hij vliegt naar de Denari-eilanden, een magische plek. Het vechtlustige meisje Rika vertelt hem dat zijn ouders vroeger op de Denari-eilanden woonden maar dat ze zijn gevlucht, de reden hiervoor is onbekend. Tobias is uitverkoren om te strijden in een magisch gevecht en hij leert hoe zijn eigen magische krachten kan beheersen.

Een magisch verhaal op een mooie plek

De Nachtuilen is een mooi begin van een magische trilogie van Jeroen van Unen. In De Nachtuilen volg je Tobias, een dappere puber, hoewel hij nog veel moet leren om sterker te worden. Het ik-perspectief zorgt ervoor dat je je goed kan inleven in Tobias en daardoor maak je zijn karakterontwikkeling goed mee. Als hij bij de magische Denari-eilanden aankomt, leert hij veel over zijn magie en krijgt hij training om een krachtige magiër te worden. Het magische systeem in De Nachtuilen is heel uitgewerkt en in het boek krijgt de theorie achter de magie veel aandacht.

Er zijn drie verschillende soorten magie, waarbij sommige magiërs alle soorten beheersen en daardoor enorme krachten bezitten. Dit was erg goed neergezet, als lezer weet je snel onderscheid te maken tussen de soorten magie en hoe je er gebruik van kunt maken. Doordat Tobias ook alles over zijn eigen gaven moet leren, krijg je dat als lezer ook allemaal mee. Daarbij zijn de Denari-eilanden prachtig beschreven, je zou zo een vliegticket willen boeken naar deze magische plek! Alle locaties en de natuur van de Denari-eilanden zijn geweldige plekken waar je graag een bezoekje aan wilt brengen.

Soms wat stroef, maar een mooie ontknoping

De schrijfstijl van Jeroen van Unen is erg vlot en hij schrijft zonder al te veel poespas, maar als lezer kan je wat moeite hebben bij bepaalde stukken. Soms is de training van Tobias wat langdradig, maar gelukkig komt daar verandering in als er een tijdsprong wordt gemaakt en er avonturen te wachten staan. Jeroen van Unen kan je aandacht wellicht niet volledig grijpen, maar dit boek uitlezen doe je zeker!

De Nachtuilen is het begin van een veelbelovende trilogie

De personages in De Nachtuilen zijn niet allemaal even sterk neergezet, maar bepaalde personages hebben een duidelijke toon en ga je geweldig vinden. Rika is een vreemd meisje in het begin, maar ze krijgt steeds meer vorm in haar karakter, evenals de magische wezens in het verhaal. De Nachtuilen laat goed zien dat dit het eerste deel is van een groot geheel, de strijd tussen goed en kwaad is nog op een lage toon, hoewel er genoeg spannende dingen gebeuren in het verhaal. De geheimen en mysteries rondom de ouders van Tobias en de gemeenschap van de Denari-eilanden zorgen ervoor dat je maar al te graag het volgende deel wilt gaan lezen!

Conclusie

De Nachtuilen is het begin van een veelbelovende trilogie, hoewel dit eerste deel vooral introductie was op de wereld, personages en de magie. Sommige stukjes in het verhaal lopen wat stroef, maar door de spanning in de tweede helft van het boek word je wat meer geboeid. Tobias moet nog veel leren om het kwaad te bestrijden, maar hij is al op de goede weg. Vooral de laatste bladzijdes zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel het boek dichtslaat, maar wel razend benieuwd bent naar de rest van de serie!

De Nachtuilen 1: De Nachtuilen Boek omslag De Nachtuilen 1: De Nachtuilen
De Nachtuilen 1
Jeroen van Unen
9789024569397
Luitingh-Sijthoff
Oktober 2015
Paperback
384 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De Nachtuilen 1: De Nachtuilen - Jeroen van UnenDe Nachtuilen is het begin van een veelbelovende trilogie, hoewel dit eerste deel vooral introductie was op de wereld, personages en de magie. Sommige stukjes in het verhaal lopen wat stroef, maar door de spanning in de tweede helft van het boek word je wat meer geboeid. Tobias moet nog veel leren om het kwaad te bestrijden, maar hij is al op de goede weg. Vooral de laatste bladzijdes zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel het boek dichtslaat, maar wel razend benieuwd bent naar de rest van de serie!