BoekenBoekinterviewsInterview met Julie Kagawa

Interview met Julie Kagawa

-

 De maand mei is een mooie maand voor fans van Julie Kagawa. Aan het begin van de maand verscheen De verloren prins, de eerste spin-off van de Iron Fey serie en aan het einde van de maand komt Bloedband uit, het tweede deel van de Blood of EdenOnsterfelijk behaalde eerder dit jaar nog de halve finales van de FantasyWereld Boekverkiezing. Tijd om de schrijfster wat vragen te stellen!

interviewkagawa1

interviewkagawa1De werelden van de Iron Fey serie en de Blood of Eden serie zijn heel verschillend. Heb je een voorkeur om in één van de twee werelden te schrijven?

Ik hou van beide werelden, maar op andere manieren. De Iron Fey setting is erg dromerig en surrealistisch, terwijl de wereld van Blood of Eden erg donker, bleek en hopeloos is. Ik kan helemaal los gaan met mijn verbeelding met Nimmernimmer maar ik kan ook wel genieten van een goed bloederig zwaardgevecht met zombie-achtige monsters. Ik kan dus niet zeggen dat ik de een leuker vind dan de ander. Ik vind beide werelden geweldig om in te schrijven.

Wat is je favoriete scène van de Iron Fey of de Blood of Eden serie?

Ik denk dat mijn favoriete scène van de Iron Fey serie in het midden van De IJzerkoningin speelt, wanneer Meghan Ash tot haar ridder benoemt. Degenen die de serie hebben gelezen weten vast wel waarom 😉 Mijn favoriete scène van Onsterfelijk  is de scène met Allie en Kanin in de regen, waarin ze besluit of ze wel of niet een vampier wil worden.

9789034754134Ik heb gelezen dat je een echte gamer bent in je vrije tijd, welk(e) spel(len) speel je op het moment? En krijg je inspiratie voor nieuwe verhalen tijdens het spelen?

Ik zou bijna willen zeggen dat de meeste inspiratie van videogames komt, lol. Op dit moment speel ik de nieuwe Thief op de PS4 (ik hou van stealth spellen), en als die uitgespeeld is heb ik een exemplaar Infamous: Second Son om aan te beginnen 😀

Als je een date kon hebben met een van de personages uit je boeken, wie zou dat dan zijn en waarom?

Dan zou ik toch voor Ash gaan, omdat ik wel hou van de donkere, broeierige, enigszins beschadigde bad boy. Dat wil niet zeggen dat ik niet een dolle avond met Puck zou hebben, maar ik zou de avond zomaar kunnen eindigen als egel of iets dergelijks…

Bestaat er een kans dat The Iron Fey ook verfilmd gaat worden?

Ik wou dat ik het wist! Auteurs hebben wat dat betreft helaas niets in te brengen. Die beslissingen worden uiteindelijk in Hollywood gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties