De nieuwe George R.R. Martin: Vuur en Bloed verschijnt 20 november 2018

0
801

20 NOVEMBER VERSCHIJNT BIJ LUITINGH-SIJTHOFF: VUUR EN BLOED DOOR GEORGE R.R. MARTIN

 

Luitingh-Sijthoff publiceert Vuur en Bloed, een nieuw boek van fantasy-grootheid George R.R. Martin, op 20 november 2018 in Nederland en België. Het boek verschijnt gelijktijdig in Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen.

Vuur en Bloed, het eerste deel van een geplande tweedelige reeks, speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Het Lied van IJs en Vuur, en omvat de definitieve geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros en de kronieken van hun verovering en vereniging van de Zeven Koninkrijken tot aan de Dans met Draken: de burgeroorlog die de Targaryens bijna hun dynastie kostte.

300 jaar voor Het Lied van IJs en Vuur regeerden draken over Westeros

Lezers zullen wellicht kleine delen van het verhaal herkennen uit De Wereld van het Lied van IJs en Vuur of verschillende korte verhalen, maar dit is voor het eerst dat Martins geschiedenis van de Targaryens volledig op papier is gezet. Vuur en Bloed wordt aangevuld met 75 nieuwe zwart-wit illustraties van Doug Wheatley.

George R.R. Martin is de auteur van de bestsellerreeks Het Lied van IJs en Vuur, dé inspiratiebron van de populaire tv-serie Game of Thrones. In Nederland en Vlaanderen verkocht hij al meer dan driekwart miljoen boeken. ‘Winter komt er nog niet aan… niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The Winds of Winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees. En nu ga ik weer verder met The Winds of Winter.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here