Vandaag hebben we niet één, maar twee heuglijke nieuwtjes die we kunnen delen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Ze gaan namelijk verder met twee series waar we de afgelopen tijd de meeste vragen, mails en berichten over hebben gekregen. Het heeft even geduurd, maar de series De Godenoorlogen van Richard Schwartz en De Brug der Getijden van David Hair gaan weer door! Van De Godenoorlogen verschijnt het vierde deel Het Fort der Titanen (klik op de titel om het alvast te reserveren) in februari 2021. En het zevende en achtste deel van De Brug der Getijden, getiteld De Verloren Legioenen en Het Keren van het Tij komen respectievelijk november 2020 en januari 2021 uit.

Uitgever Maarten Basjes over dit nieuws:

‘Ik ben ontzettend blij dat we deze beide series eindelijk kunnen voortzetten zoals we het altijd al bedacht hadden. Velen van jullie wachten al heel lang op deze delen, en we hebben zodoende jullie geduld behoorlijk op de proef gesteld. En het heeft ook flink wat voeten in de aarde gehad om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Maar de boeken komen, het verhaal gaat verder! En we stoppen niet hier. Houd FantasyWereld in de gaten voor nieuws over je andere favoriete series of schrijf je in voor de Fantasy nieuwsbrief van Luitingh-Sijthoff en ontvang iedere maand het laatste nieuws over je favoriete auteurs en series en mooie aanbiedingen.’

De Godenoorlogen

De serie De Godenoorlogen is het vervolg op de bijzonder goed ontvangen boekenreeks Het Geheim van Askir, waarmee de auteur in korte tijd tienduizenden fantasy-fans uit heel Europa aan zich wist te binden. De avonturen van Leandra en Havald gaan hierin verder. Lees hieronder onze recensies van de eerste drie delen.

 1. De roos van Illian
 2. De Witte Vlam
 3. Het Bloedende Land

De Brug der Getijden

De Brug der Getijden is een epische fantasyserie van de Nieuw-Zeelander David Hair. Inmiddels zijn er zes delen verschenen en deze twee aankomende delen maakt deze serie compleet. Wel heeft de auteur een vervolgserie geschreven, waarmee het verhaal verder gaat, getiteld The Sunsurge Quartet.

 1. Water & vuur
 2. Staal & stormweer
 3. De scharlaken vloed
 4. Maanvloed
 5. De goddeloze oorlog
 6. De bloedrode rivier

15 REACTIES

 1. Schitterend nieuws, voornamelijk voor de Godenoorlogen! Brug der Getijden had ik intussen al in het Engels gelezen.

 2. Wanneer krijgen we de godenoorlogen deel 5 en 6? Als jullie die bekend maken, verkoop je ook meer van deel 4 (en de nadere delen). Mensen willen niet steeds boeken kopen van een serie die ze toch niet uit kunnen lezen! Als jullie hier iets meer in inversteren en ons wat zekerheid geven……krijg je er uiteindelijk meer voor terug.

 3. Idd ben ook bereid de boeken 5 en 6 te reserveren…En de uitleg Nederlandstalige afzetmarkt is te klein…die was in de beginnen ook niet groter of waren er vroeger meer mensen? Ik dacht het niet…

 4. Yep, ik ook. Uitgeverij De Fontein heeft destijds het laatste deel van de serie De Anderen, Witte kaarten van Anne Bishop via crowd funding kunnen uitgeven. Iedereen tevreden.

 5. Ik lees bewust geen boeken meer van uitgeverij Luitingh-Sijthoff , de eerste helft van een serie verkopen en dan gewoon ophouden. Hier heb ik totaal geen respect voor.

 6. Inmiddels zijn de Godenoorlogen de delen 5, 6 en 7 ook al verschenen. Wanneer komen die in het Nederlands vertaald ter beschikking?

Geef een reactie