In bijna een jaar tijd plaatsten we aardig wat artikelen (dit jaar bijna 300, dus bijna elke dag wel een nieuw bericht). Dan is het soms goed om nog eens terug te kijken naar al die interessante content die eigenlijk maar korte tijd echt op de voorpagina staat. Daarom nu aan het eind van dit jaar een paar artikelen rondom onze verschillende thema’s om nog eens wat extra aandacht te schenken aan de toffe content die we plaatsten! Deze keer een paar mooie artikelen in onze spellencategorie.

D&D voor beginners

Waar ik zelf het meest van heb genoten is de artikelreeks van verhalenverteller en ervaren dungeon master Rick Vechel met een supergoede uitleg van Dungeons & Dragons. Alle officiële documentatie is alleen in het Engels te vinden en Rick nam de moeite om deze allemaal in helder Nederlands bij ons te publiceren. In dit aankondigingsartikel vind je alle stukken die tot nu toe zijn verschenen (13 reguliere en 2 extra artikelen). Inmiddels heeft Rick ook een crowdfundingsactie lopen om een hardcover Avonturen Handboek uit te brengen voor de jeugd. Het worden zo’n 100 pagina’s aan spelplezier, met uitleg van de regels, avonturen (campaigns) om te spelen en maar liefst 11 knutselopdrachten om lekker aan de slag te gaan. Dit alles in het kader van de leesbevordering die hij met Dungeons & Dragons in scholen en bibliotheken probeert te stimuleren. Ook zeker de moeite waard dus.

Epische bordspellen

Eén van onze aanwinsten dit jaar was Merel Kuitert die voor ons in de wereld van bord- en kaartspellen dook. Ze schreef verschillende recensies en artikelen, zoals een stuk over de meest epische fantasybordspellen van 2020. Er kwamen dit jaar namelijk heel wat mooie spellen uit die voor fantasyliefhebbers de moeite waard zijn, zoals Helden van het Noorden, Drakenstad en The King’s Dilemma. Merel zette ze op een rijtje. Lees de mooie lijst met afbeeldingen en beschrijvingen in het artikel zelf >

Bordspellen online

Met corona is je vrienden of familie bezoeken voor een bordspel lastig, maar dat betekent niet dat je niet samen kunt spelen. Daarom plaatsten we dit artikel over 3 goede platforms om (legaal!) bord- en kaartspellen te kunnen spelen. Op die manier kun je eigenlijk bijna elk bekend (en heel veel kleinere onbekendere spellen) online spelen vanaf je laptop, tablet of zelfs telefoon. Zo kun je gewoon doorgaan met het spelen van Catan, Carcassonne, Patchwork, Ticket to Ride, Everdell, Wingspan, 7 Wonders, Munchkin en de lijst gaat maar door. Ook voor de liefhebbers van Dungeons & Dragons hadden we een mooi artikel, waarin we verschillende programma’s/methodes uitlichtten waarop je je campaign gewoon kunt vervolgen zonder bij elkaar langs te kunnen komen.

Recensies

Uiteraard bespraken we in 2020 ook weer een heel aantal bord- en kaartspellen. Zo recenseerden we Town of Salem, een soort online Weerwolvenspel waar je met de onschuldigen probeert de moordenaars te ontmaskeren. Van spelontwikkelaar White Goblin Games (hielden we overigens dit jaar ook een interview mee) werden twee spellen gerecenseerd, namelijk Treelings en Amul. Voor liefhebbers van Disney recenseerde we het bordspel Villanous, waar je in de huid van bekende Disney slechteriken kruipt, en we bespraken de nieuwe hype van Identity Games Escape Room: The Game.

Twee spelers & Harry Potter

Er is niks zo leuks als samen een spelletje te spelen, en daarom schreven we voor Valentijnsdag speciaal een artikel vol met toffe spellen die je met zijn tweetjes kunt spelen. Spoiler: veel van de spellen hadden “Het Duel” in de naam. Voor de liefhebbers van Harry Potter maakten we bovendien nog een vervolgartikel met toffe Harry Potter bord- en kaartspellen. Deze kun je hier lezen >

Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Geef een reactie