SpellenSpelrecensiesEscape rooms voor thuis, een nieuwe hype?

Escape rooms voor thuis, een nieuwe hype?

-

Spellenuitgever Identity Games heeft iets nieuws: Escape Rooms die je gewoon thuis kan doen. Super corona-proof en goedkoper dan een echte Escape Room huren voor een uur. Vandaag vertel ik jullie over Escape Room the game Horror editie, waarbij er twee horrorachtige escape rooms gespeeld kunnen worden (van 60 minuten per game) en een introspel van een kwartier.

Uitleg

Bij Escape Room the Game moet je van te voren de spelregels goed lezen, een app downloaden en de spullen klaarleggen die je nodig hebt. Ik raad je sowieso aan om allebei (je speelt het spel met zijn tweeën) een blocnote en een pen bij de hand te hebben om aantekeningen te maken. Na het lezen van de voorkant van de specifieke Escape Room druk je op ‘start’ en gaat de tijd in. Je gaat dan proberen de ‘sleutels’ te vinden, die je moet invoeren bij de app om uiteindelijk de tijd te stoppen. Heb je het gehaald binnen één uur, dan krijg je een overwinningsmuziekje te horen en heb je ‘gewonnen’! Zo niet, dan kun je alsnog doorspelen, maar krijg je het muziekje niet te horen.

Materiaal

Het doosje is enorm licht. Dit kan wel kloppen, want er zitten slechts drie ‘boekjes’ in met de scenario’s die je kunt uitvouwen. In de scenario’s zit soms ook extra materiaal wat je nodig hebt om iets op te lossen, zoals een politiedossier met aanwijzingen. Er zijn spullen die je moet vouwen, verknippen of uit moet drukken, maar deze kun je ook zelf printen zodat je het spel opnieuw kan spelen. Perfect voor als je het dus doorgeeft aan het volgende duo! Daarnaast vind je natuurlijk de spelregels en hints die je kunt gebruiken als je er niet helemaal uitkomt.

Verhaallijnen

Naast het demospel ‘Bloody Mary’, dat een kwartiertje duurt en is bedoelt om in te komen (wij hadden hem overigens niet gehaald, haha), heb je twee scenario’s: The Little Girl en House by the Lake. Beide scenario’s zijn best spannend, dus als je daar niet goed tegen kan is het spel misschien niets voor jou. Wij speelden het een dag voor Halloween, dus het was perfect. Beide verhaallijnen zijn heel tof, maar wij vonden House by the Lake nét iets gaver. Het zit goed in elkaar, het verhaal wordt ingeleid door het scenario en het voelt heerlijk als je de Escape Room binnen de tijd oplost.

Conclusie

Hoewel ik een beetje sceptisch was, vind ik Escape Room the Game écht een aanrader. In de huidige tijd is het al helemaal perfect, je hoeft de kamer niet uit en toch voelt het als een soort uitje. Zorg wel dat je een maatje hebt waarvan je weet dat de communicatie goed zit, want dat is belangrijk. De scenario’s zijn tof, het spel is duidelijk goed uitgedacht en erg spannend. Een aanrader!

Meer Escape Room puzzels op bol.com

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

CONCLUSIE

Spelmateriaal:
Tactiek:
Complexiteit::
Interactie:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Escape rooms voor thuis, een nieuwe hype?Hoewel ik een beetje sceptisch was, vind ik Escape Room the Game écht een aanrader. In de huidige tijd is het al helemaal perfect, je hoeft de kamer niet uit en toch voelt het als een soort uitje. Zorg wel dat je een maatje hebt waarvan je weet dat de communicatie goed zit, want dat is belangrijk. De scenario’s zijn tof, het spel is duidelijk goed uitgedacht en erg spannend. Een aanrader!