Er is niks zo leuks als samen een spelletje te spelen, en Valentijnsdag is eigenlijk net als iedere andere dag een mooi moment om weer eens een spelletje te spelen. Ben je je huidge spellen een beetje zat en op zoek naar een leuk nieuw spel dat je heel goed met zijn tweeën kunt spelen? Doe dan hier nog wat inspiratie op!


Lost Cities – Het Kaartspel

Een gouden oude van meester spelmaker Reiner Knizia om mee te beginnen: Lost Cities. Je gaat in dit spel op expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. In je beurt leg je een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel. Je kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om hem dwars te zitten, maar daardoor heb je wel minder plaats voor je eigen kaarten. Met weddenschapskaarten kun je de plus- of minpunten van een expeditie verveelvoudigen, waardoor je zomaar je tegenstander kunt verslaan!

Specificaties: Kaartspel | +/- 30 min | 999 Games | Reiner Knizia


Claim

Het kaartspel voor een koninkrijk! De koning is dood! Wat is er gebeurd? Niemand weet het, maar hij werd met zijn hoofd in een wijnvat gevonden. Is hij vermoord of was hij misschien erg dorstig? Hoe dan ook, de koning heeft geen erfgenamen, dus de vijf facties in het rijk moeten besluiten wie de nieuwe koning zal worden: strijd je voor eigen succes of wint je tegenstander? Heb jij het wat nodig is om de facties van het rijk voor je te winnen? Dit kaartspel lijkt eenvoudig, maar geeft mogelijkheden voor veel verschillende tactieken en straft verkeerde keuzes genadeloos af. Met het mooie artwork is dit een supertof spel voor je verzameling.

Specificaties: Kaartspel | +/- 25 min | White Goblin Games | Scott Almes


7 Wonders – Het Duel

Het originele bordspel is wat lastiger met zijn tweeën te spelen, dus daarvoor is deze editie uitermate geschikt! Het Duel heeft veel gelijkenissen met het gewone bordspel, waardoor het voor mensen die daar al bekend mee zijn gemakkelijk is om in te stappen. Maar ook mensen die het originele bordspel nooit gespeeld hebben kunnen hiermee aan de slag. Elke speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen. Het speelt zich af in drie tijdperken. In elk tijdperk kun je wetenschappelijke ontwikkelingen doen, je leger versterken en muntstukken winnen om een beschaving te creëren en wonderen te verrichten.

Specificaties: Bordspel | +/- 30 min | Asmodee | Antione Bauza & Bruno Cathala


Caverna: Het Duel

Jullie zijn 2 dwergenleiders die met elkaar concurreren en proberen om een zo waardevol mogelijk onderkomen voor hun stam te bouwen. Daarbij houw je door een berg en richt je grot na grot in met woonruimtes en andere nuttige locaties. Om alle gewenste ruimtes te kunnen bouwen, moet je graan, vlas en bouwmateriaal verzamelen. Doe jij dat het beste?

Caverna: Het Duel is een spannend ‘worker placement’-spel, waarbij je overigens geen concrete werkers hebt. Je kunt het spel ook solitair spelen. Door de verschillende grottegels is het spel altijd anders.

Specificaties: Bordspel | +/- 20 min | 999 Games | Uwe Rosenberg


Imhotep: Het Duel

In deze tweespelerversie van het familiespel zijn de spelers het beroemde koningspaar Nefertiti en Achnaton. Ze zetten hun speelfiguren tactisch in om daarmee de meest waardevolle tegels op de zes schepen te bemachtigen. Stap voor stap bouwt iedere speler aan zijn vier monumenten om daarmee zoveel mogelijk overwinningspunten te verdienen en het duel in zijn voordeel te beslissen.

Als je aan de beurt bent, kies je 1 van de volgende 3 acties: je zet een speelfiguur in, je lost een schip of je speelt een actietegel. Het lossen van schepen levert je, afhankelijk van de positie van je speelfiguren, tegels op voor de vier verschillende monumenten. De monumenten worden aan het einde van het spel gewaardeerd. De speler die daarmee de meeste punten verdient, wint het spel.

Specificaties: Bordspel | +/- 30 min | White Goblin Games | Phil Walker-Harding


Hebben jullie zelf nog goede tips voor spelletjes? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie