SpellenSpelrecensiesLaat de Disney slechterik in je los in het bordspel Villainous

Laat de Disney slechterik in je los in het bordspel Villainous

-

In Villainous kruip je in de huid van een bekende Disneyschurk. In het basisspel heb je de keuze uit Ursula (De kleine zeemeermin), Jafar (Aladdin), de Hartenkoningin (Alice in Wonderland), Maleficent (Doornroosje), Prins Jan (Robin Hood) en Kapitein Haak (Peter Pan). Elk van deze personages heeft een eigen spelfiguur, spelbord, instructieboekje en twee kaartendecks. Elke slechterik moet een andere missie voltooien om het spel te winnen. Zo moet Maleficent de locaties uit Doornroosje vervloeken, Prins Jan zo machtig mogelijk worden en de Hartenkoningin  een succesvolle cricketslag maken. Ondertussen kun je je tegenstanders dwarsbomen door de helden uit hun eigen films tegen ze in te zetten. Zo kan het gebeuren dat Ursula net op winnen staat als plotseling Ariel roet in het eten komt gooien.

Prachtig vormgegeven

Het allereerste wat je zal opvallen als je plaatjes opzoekt van dit spel is dat het er waanzinnig mooi uitziet. Alle kaarten en spelborden zijn helemaal in de sfeer van de film waar de betreffende slechterik uit komt en alleen de spelfiguren zijn het al waard om het spel te kopen. Disney heeft zich niet ingehouden als het om de opmaak van het spel gaat. Doordat het spel zo mooi is vormgegeven zou je misschien verwachten dat alle moeite daar in is gaan zitten, maar het spel is ook nog eens heel leuk! Doordat alle spelers een verschillende missie hebben, moet je extra goed nadenken en opletten of het al tijd is om je buurman dwars te zitten of dat hij nog wel even aan kan modderen. Je moet dus een goede balans vinden tussen je eigen missie proberen te voltooien en de anderen dwars te zitten. Daarnaast is het ook een heel dynamisch spel. Lijkt het erop dat je in je volgende beurt te winst binnen gaat slepen, dan kan het zo gebeuren dat je er tegen die tijd het slechtst voorstaat. Eventjes niet opletten kan ervoor zorgen dat je tegenspeler de overwinning kan claimen, dus wees gewaarschuwd!

Uitbreidingen

Je bent wel even zoet met zes slechteriken en hun missies, maar er zijn op dit moment drie uitbreidingen beschikbaar. Het lijkt er zelfs op dat je de uitbreidingen ook zonder het basisspel kunt spelen! Dat scheelt ook weer geld!

In de uitbreiding Evil comes prepared kun je Scar (De leeuwenkoning), Yzma (Keizer Kuzco) en Ratigan (De Speurneuzen) zijn. In Wicked to the core heb je keuze uit de Boze Koningin (Sneeuwwitje), Hades (Hercules) en Dr Facilier (De prinses en de kikker). In Perfectly wretched kun je Cruella de Vil (101 Dalmatiërs), Moeder Gothel (Rapunzel) en Boris Boef (Steamboat Willie) aan je spel toevoegen.

Wil je graag meer weten over hoe dit spel gespeeld wordt? Hier kan je onder andere een instructiefilmpje vinden. Maak je niet druk als het wat ingewikkeld klinkt. Het is een spel dat makkelijk te leren is. Lijkt dit spel je leuk, maar ben je niet zo’n grote fan van deze Disneyfiguren? Er is ook een Marvelversie beschikbaar! Hier zitten de volgende personages in: Hela, Killmonger, Thanos, Ultron en Taskmaster.

Let op: alle edities van Villainous zijn alleen in het Engels verkrijgbaar!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Alexandra Kist
Alexandra Kist
Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Laat de Disney slechterik in je los in het bordspel Villainous In Villainous kruip je in de huid van een bekende Disneyschurk. In het basisspel heb je de keuze uit Ursula (De kleine zeemeermin), Jafar (Aladdin), de Hartenkoningin (Alice in Wonderland), Maleficent (Doornroosje), Prins Jan (Robin Hood) en Kapitein Haak (Peter Pan). Elk van deze...