SpellenSpelrecensiesWeet jij te overleven in Town of Salem?

Weet jij te overleven in Town of Salem?

-

Met wat meer tijd om handen in deze roerige tijden heb je wellicht de mogelijkheid om weer eens wat oude (of nieuwe) hobby’s op te pakken. Nu ben ik absoluut geen gamergirl, maar kan ik wel genieten van Rollercoaster Tycoon, Scribblenauts, Mario Kart en… Town of Salem. Town of Salem is een online (gratis) spel dat ik al in geen tijden meer gespeeld heb, maar ik heb het weer opgepakt, en het is tijd voor een recensie!

Ken je Weerwolven van Wakkerdam? Vast wel. Het is een spel waarbij je met een groep verschillende rollen toebedeeld krijgt en moet winnen met de burgers of de weerwolven. Dit spel werkt ongeveer hetzelfde, behalve dat je niet live kan praten, de rollen heel anders zijn en dat je het altijd kan spelen, omdat er altijd wel mensen online zijn. Ben je een goeierik, oftewel een burger, dan moet je zorgen dat alle slechte rollen doodgaan door ze te ‘lynchen’. Deze slechte rollen kunnen van alles zijn: de mafia, vampieren, weerwolven, seriemoordenaars en andere slechteriken. Zij kunnen jou echter ’s nachts doodmaken, dus let op, lees goed en, als je een slechte rol bent: LIEG!

Mogelijkheden

Bij Town of Salem heb je verschillende game modes. Wil je een ‘gewoon’ potje spelen, dan zit je goed bij Normal, dan zul je moeten beginnen bij Classic of Ranked practice. Je bent dan ‘Town’ (burgers) of ‘Mafia’, en zoals verwacht moet je het andere team uitschakelen. Ook kun je met hen communiceren, ‘s middags of ‘s avonds.

Zelf ben ik begonnen bij Classic, wat het meeste lijkt op Weerwolven van Wakkerdam en de makkelijkste versie is van het spel. Je hebt vaste rollen en kunt met een beetje deductie makkelijk uitvinden wie wie is. Heb je dus genoeg van Classic, dan kun je overgaan naar Ranked Practice. Je moet namelijk 10 potjes Ranked Practice hebben gespeeld om Ranked te mogen spelen. Ranked is al wat lastiger omdat je niet goed weet wie wie is, maar dat maakt het ook leuker. Je hebt willekeurige mafia’s, neutral killings (zoals een Weerwolf, seriemoordenaar of brandstichter) en Neutrale Slechterikken, zoals een nar en een beul. Het blufgehalte wordt daarmee groter.

Ook leuk is de Chaos modus. De naam zegt het al, dat is complete chaos. Je kunt All Any spelen, wat betekent dat elke rol erin kan zitten. Je kunt dan 10 mafia’s hebben of maar eentje, of een aantal vampieren of 3 weerwolven. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt geen idee wie de waarheid spreekt. Dan heb je Rainbow, wat een beetje vergelijkbaar is aan All Any, behalve dat er van elke rol wel iets in zit. En als laatste Dracula’s Palace, wat, zoals je kan raden, een hoop vampieren bevat. Zoals je leest, meer dan genoeg mogelijkheden om elk potje weer verfrissend en leuk te houden.

NB: Ook heeft Town of Salem sinds kort een Coven mode, wat iets met heksen te maken heeft. Ook dit heb ik nog nooit gespeeld en moet je volgens mij kopen. Ik kan je dus niet met zekerheid vertellen of dit het waard is.

Samen spelen

Als je met iemand samen wil spelen kan dat (je kunt iemands spelnaam toevoegen en deze persoon vervolgens uitnodigen), maar het is niet per se aan te raden. Als jij mafia bent en de ander is een burge, vertel je het elkaar dan? Werk je samen of met je eigen team? Daarnaast gaat het spel best snel en heb je weinig tijd om te chatten of praten met diegene buiten de chat. Het is geheel je eigen keuze, maar samen spelen voegt naar mijn mening niet veel toe.

Je kunt Town of Salem (gratis) online spelen, als app downloaden voor iOS en Android, of in Steam kopen. Het spel loopt dan iets lekkerder, maar het is niet per se nodig. Ook kun je dan muntjes winnen, waarmee je in de winkel onder andere een ander uiterlijk voor je personage, je huisdier en je huis kan kopen. Maar dat is puur visueel en je hoeft dus helemaal geen echt geld uit te geven.

Conclusie

Town of Salem is gratis, makkelijk te leren en perfect voor de mensen die houden van een puzzel, die een spel met anderen willen spelen of die, zoals ik, een enorme liefde hebben voor Weerwolven van Wakkerdam. Mocht je even niks te doen hebben in deze barre tijden, geef het dan een kans, want het is het waard!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Weet jij te overleven in Town of Salem?Town of Salem is gratis, makkelijk te leren en perfect voor de mensen die houden van een puzzel, die een spel met anderen willen spelen of die, zoals ik, een enorme liefde hebben voor Weerwolven van Wakkerdam. Mocht je even niks te doen hebben in deze barre tijden, geef het dan een kans, want het is het waard!