We zitten de laatste paar maanden veel thuis en dat kan best vervelend worden. Als je geen vermaak buitenshuis kunt vinden (of je liever geen onnodig risico wil lopen), is het een uitstekende gelegenheid om je eens te verdiepen in de wereld van de bordspelletjes. Dit keer hebben we het niet zomaar over bordspellen, maar specifiek nóg meer Harry Potterspellen om bij weg te dromen. Eerder schreven we al een artikel over de meest betoverende Harry Potter bordspellen, maar nu hebben we er nog meer voor jullie gevonden!

Let op: alle spellen zijn enkel in het Engels verkrijgbaar.

FunkoVerse Harry Potter

FunkoPOPs zijn ongekend populair. Deze leuke poppetjes worden gemaakt van allerlei personages uit de popcultuur. Ze staan ontzettend leuk in je boekenkast of gewoon verspreid door je huis, maar dat is niet het enige wat je ermee kan doen. De makers van deze leuke figuren hebben namelijk ook bordspellen! Ze zijn er in allerlei versies, maar vandaag gaan we het natuurlijk hebben over het Harry Potterspel. Bij deze versie krijg je ongelooflijk schattige minifunko’s van Harry, Hermelien, Bellatrix en Voldemort. Bij dit strategiespel moet je goed nadenken over wat je doet. Je personages hebben bepaalde vaardigheden die ze kunnen inzetten, maar hoe sterker de vaardigheid, hoe langer het personage moet ‘afkoelen’! Zorg er dus voor dat je je supersterke spreuken op het juiste moment inzet!

Er is ook een uitbreiding verkrijgbaar met poppetjes van Ron en Draco en die is bovendien ook te spelen zonder het basisspel. Bekijk hem hier >

Harry Potter Triviant

Je kent het vast wel: die eeuwigdurende strijd tussen jouw en je vrienden over wie nou écht de grootste Harry Potterfan is. Er is een manier waarop je kunt uitvinden wie die titel eerlijk verdient! Er zijn namelijk verschillende versies van Harry Potter Triviant in omloop. Voor de echte fans is daar het Nederlandstalige Harry Potter Vragenspel, maar dit is eentje die moeilijk te vinden is, want het is een oudje. De vragen gaan enkel over het boek(!) van Harry Potter en de steen der wijzen. Helaas een nogal klein bereik qua vragen, maar vergis je niet: sommige vragen gaan echt in op kleine details.

Gelukkig zijn er ook varianten die wel goed te vinden zijn en die bovendien ook over de andere delen gaan. Deze eerste is een erg mooie en uitgebreide versie. De opzet is hetzelfde als bij het standaard Triviant. Zoef over het bord, beantwoord (lastige) vragen en win partjes om in je mooie Triviant-taart te steken. De eerste met een partje van elke kleur is de winnaar! Om te winnen moet je je tegenstanders wel te slim af zijn in de volgende categorieën: duistere magie (groen), magische voorwerpen (geel), magische wezens (oranje), tovenaars en heksen (roze), locaties (blauw) en magie en toverspreuken (paars).

Ook is er een kleinere set beschikbaar die bijvoorbeeld heel handig om mee te nemen. Dit spelletje is iets simpeler dan de vorige variant, want er zit immers geen spelbord bij. De categorieën zijn ook net wat anders. Hier heb je duistere magie, Zweinstein, spreuken en toverdranken, magische voorwerpen, magische mensen en magische dieren.

Harry Potter Munchkin

Ben jij al fan van Munchkin? Dit ontzettend grappige spel is er eentje die niet in je spelletjeskast mag ontbreken! In het basisspel bouw je je eigen strijder (met hilarische kledingstukken!) en trap je kerkers open om de monsters die erin zitten een kopje kleiner te maken. Soms zal je voor een verrassing komen te staan: misschien is het monster véél sterker dan jij, of beginnen je tegenspelers dat monster in een keer te helpen! Nu kan je al deze lol bovendien ook in Harry Potter-sferen beleven.

Het spel is waanzinnig mooi vormgegeven en je vecht bovendien tegen allerlei bekende monsters, zoals Pluisje, Dooddoeners en de Basilisk. Voor de Munchkin-liefhebbers is het wel goed om te weten dat deze Harry Potter versie serieuzer is dan de originele Munchkin. De lollige namen en items zijn vervangen door items en wezens uit de wereld van Harry Potter en die zijn verder ook niet aangepast. Als Harry Potterfan moet ik persoonlijk zeggen dat ik dat helemaal niet erg vind.

Harry Potter Magical Beasts

In dit spel kruip je in de huid van Harry, Ron, Hermelien of Ginny en is het de bedoeling dat je magische beesten ontdekt. Je zoektocht vindt plaats binnen en buiten Zweinstein. Aan de hand van aanwijzingen probeer je vier kaarten van hetzelfde magische wezen te vinden. Je kunt je tegenspelers dwarszitten en verder is het vooral gebaseerd op goed dobbelen en geluk hebben. Maar pas op, want dit bord heeft twee kanten; dus als je oppast sta je plots aan de verkeerde kant van het spel! Verwacht er niet te veel van als je van serieuze en lastige spellen houdt. Dit is vooral eentje die bedoeld is voor kinderen. Let daarbij dus op: ook dit spel is in het Engels!

I’m going to Hogwarts

In dit spel ga je naar Zweinstein en neem je mee… Je raadt het al, voor dit spel moet je een goed geheugen hebben. Je moet alle voorwerpen op de kaartjes in volgorde onthouden die in je koffer mee gaan en aan het einde van je beurt trek je een nieuwe kaart om een nieuw voorwerp aan de lijst toe te voegen. De persoon met het beste geheugen wint!

HP 4-in-1 kaartsenset

Klinkt dit allemaal wel leuk en aardig, maar zoek je juist iets makkelijks of een spelletje dat je makkelijk met je kinderen kunt spelen? Er bestaat ook een Harry Potter kaartenset die hier perfect voor kan zijn! In deze set vind je kaarten die je kan gebruiken voor maar liefst vier verschillende spelletjes: kwartet, een actiespel dat nog het meest wegheeft van een klassiek potje pesten, een reactiespel, en memory. Ook heel geschikt om mee te nemen op vakantie! Ook dit spel is Engelstalig, maar er staan geen woorden op de kaarten. Bovendien zijn er handige filmpjes online te vinden waarin de spelletjes worden uitgelegd.

Alexandra heeft door het lezen van fantasyboeken ontelbare levens geleid. Zo heeft ze samen met Harry, Ron en Hermelien boterbier gedronken in De Drie Bezemstelen en volgde ze Katniss Everdeen op de voet door arena's vol moordenaars. Ze heeft niet alleen een zwak voor fantasy, maar ook een grote liefde voor sciencefiction en klassieke horrorverhalen.

Geef een reactie