SpellenSpelrecensiesBeproef je handelskwaliteiten met kaartspel Amul

Beproef je handelskwaliteiten met kaartspel Amul

-

De stad Amul was één van de grootste centra van de internationale handel in de oudheid en een belangrijk knooppunt op de Grote Zijderoute. Het succes van deze betoverende stad van handelaren piekte na de Arabische verovering in de 10e eeuw en werd in 1220 vernietigd door de Mongolen. In het spel Amul is iedere speler een gedreven handelaar, die strijd voor rijkdom en succes. Het creatieve kaartmechanisme leidt tot een soepel en simultaan spelen, wat maakt dat alle spelers continu betrokken zijn bij het spel.

Prestigepunten

In Amul is elke speler een handelaar, die moet proberen in 9 rondes het meeste prestigepunten te krijgen. Je kunt het spel spelen met 3 tot 8 personen en het is wellicht lastig te leren in het begin (met de betekenis van de verschillende kaarten en het feit dat je goed moet nadenken over wat je gaat spelen) maar erg makkelijk om te spelen als je er eenmaal inzat.

Ik heb Amul enkel gespeeld met een laag speleraantal (3-4) dus ik kan je niet vertellen hoe het spel is met veel spelers. Je kunt dan wel meer kaarten gebruiken, er komen meer kaarten in ‘de markt’ (er is een markt, een bazaar en een paleis, maar je kunt in de trekfase alleen kaarten uit de markt pakken) en het duurt wellicht wat langer. Ik vond vier spelers het ideale aantal voor dit spel, omdat je dan nog wel een beetje op anderen kan letten, maar het niet zo lang duurt dat het irritant wordt.

Zoals ik al zei is het spel in het begin wat lastig om te snappen, maar heb je het zo door als je eenmaal begonnen bent. Dit komt voornamelijk omdat de tekens op de kaarten voor zich spreken en je niet meer eindeloos aan het gissen bent of je een kaart kan gebruiken of niet. Het spel baseert zich deels op hoe slim je bent (als je bepaalde kaarten kan combineren krijg je meer punten) en deels op geluk, de kaarten die je in het begin in je hand krijgt zijn dan ook nagenoeg cruciaal.

Amul is een heerlijk spel voor de liefhebbers van Dominion en Machiavelli.

Amul is een heerlijk spel voor de liefhebbers van Dominion en Machiavelli. Het is geen écht deckbuilding-spel, maar heeft wel bijna dezelfde kenmerken en net als in Machiavelli moet je zorgen dat de kaarten die jou punten bezorgen op tafel belanden. Je kunt het echter nog moeilijker maken door de thee-variant (die ook in de doos zit) aan het spel toe te voegen. Dit vind ik top: Als een spellenleverancier een ‘uitbreiding’ biedt, die gewoon in de normale doos zit. Een dikke duim omhoog van mij!

Merel verloot een exemplaar van Amul op haar Instagrampagina deze week, dus hou haar account in de gaten!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Merel Kuitert
Merel Kuiterthttps://booksbeersandbeyond.home.blog/
Ik ben een 22-jarige masterstudente met een passie voor boeken, bordspellen en speciaalbieren. Ik combineer deze passies op mijn Instagram en blog. Als ik me avontuurlijk voel wil ik ook wel eens een spel op de computer spelen, hoewel ik absoluut geen professionele gamer ben. Verder mag je me altijd wakker maken voor een goed gesprek, kaas of chocolade (op jouw kosten).

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Beproef je handelskwaliteiten met kaartspel AmulAmul is een heerlijk spel voor de liefhebbers van Dominion en Machiavelli. Het is geen écht deckbuilding-spel, maar heeft wel bijna dezelfde kenmerken en net als in Machiavelli moet je zorgen dat de kaarten die jou punten bezorgen op tafel belanden. Je kunt het echter nog moeilijker maken door de thee-variant (die ook in de doos zit) aan het spel toe te voegen. Dit vind ik top: Als een spellenleverancier een ‘uitbreiding’ biedt, die gewoon in de normale doos zit. Een dikke duim omhoog van mij!