Tv-seriesTv-nieuwsAcademicus Vampyrus van Richelle Mead wordt tv-serie

Academicus Vampyrus van Richelle Mead wordt tv-serie

-

Gisteren werd bekend dat de Academicus Vampyrus boekenserie van Richelle Mead opgepikt is om bewerkt te worden tot tv-serie. Deze YA boeken vertellen het verhaal van twee vriendinnen op de Academie van St. Vladimir.

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

De serie zal verschijnen op Peacock, het streamingkanaal van NBCUniversal. Voor seizoen 1 worden 10 afleveringen gemaakt, door showrunners Julie Plec en Marguerite MacIntyre. Plec kennen we van de populaire serie The Vampire Diaries en spinoff serie The Originals.

In 2014 verscheen al eens een film gebaseerd op het eerste boek (lees hier onze recensie), maar deze werd niet heel goed ontvangen. Een vervolg is er daarna niet meer gekomen.

Onze recensies van deze serie:

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties