Na onze terugblikken op de films uit de zogenaamde Phase 1, Phase 2 en Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe, is het nu tijd om eens vooruit te kijken naar wat er nog allemaal te wachten staat. Nu was er afgelopen weekend in San Diego een van de grootste Comic Cons ter wereld bezig, waar alle grote filmstudio’s hun aankondigingen deden. Marvel stond in de befaamde Hall H, en de grote baas Kevin Feige gaf er een presentatie over hun plannen voor het eerste deel van Phase 4.

Anders dan de eerdere phases zal er dit keer een verhaallijn gaan lopen door films en series heen, die allemaal op het streamingkanaal van Disney terecht gaan komen. Hieronder de series die we kunnen verwachten, over de films hadden we dinsdag al een artikel.

The Falcon and the Winter Soldier – Najaar 2020

Na Endgame is er voor The Falcon natuurlijk veel veranderd! In deze serie, uiteraard met Anthony Mackie en Sebastian Stan als de titelrollen, gaan we we zien wat het dragen van het schild van Captain America doet met The Falcon. Wie eveneens terugkeert is Daniel Bruhl als Baron Zemo (uit Captain America: Civil War), die in Civil War de activeringscodes had voor Winter Soldier om hem opdrachten te geven…

WandaVision – Voorjaar 2021

Ook Elizabeth Olsen als Scarlet Witch en Paul Bettany als Vision komen terug. We zagen ze in eerdere films natuurlijk al hun relatie verkennen en in de serie WandaVision zal dat nog wat uitgebreider gebeuren. Heel interessante is dat het einde van de serie een directe link met Doctor Strange 2: Multiverse of Madness zal zijn (waar Elizabeth Olsen als Scarlet Witch ook te zien zal zijn). En ook grappig: een volwassen versie van Monica Rambeau (het kindje van de beste vriendin van Carol Danvers uit de Captain Marvel-film) te zien zullen krijgen, gespeeld door Teyonah Parris.

Loki – Voorjaar 2021

Tom Hiddleston komt terug als Loki! Ook al is hij in Avengers Infinity War doodgegaan, in Endgame zien we hem tijdens een bezoek aan het verleden ontsnappen met de Tesseract. Die zorgt voor een compleet nieuwe tijdlijn en dat geeft perspectieven voor nieuwe avonturen voor Loki in zijn eigen tijdlijn. Wat we weten over de serie is dat hij verschillende tijdsperiodes zal bezoeken in onze aarde, hoewel we niet weten waarom.

What if…?

Naast live-action series komen er ook animatieseries van Marvel die teruggrijpen naar het MCU. De eerste zal What if…? worden, een serie waarin verschillende verhalen worden verteld met telkens een interessant uitgangspunt. Elke aflevering heeft een eigen vraag, zoals de comics waarop de serie gebaseerd is. Dit zijn vragen als: Wat als Dr. Doom een held was geworden, Wat als Loki de hamer van Thor had gehad? en dergelijke. De verhalen worden daarbij ondersteund met de stem van The Watcher. de eeuwige entiteit in het Marvel Universum die altijd overal meekijkt. Deze stem wordt gedaan door Westworld-acteur Jeffrey Wright. Voor de stemmen van de Marvel personages die een eigen aflevering krijgen hebben ze ook de real live acteurs aangetrokken zoals Samuel L. Jackson (Nick Fury), Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Chris Hemsworth (Thor), Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther), Jeremy Renner (Clint Barton/Hawkeye), Paul Rudd (Scott Lang/Ant-Man), Jeff Goldblum (Grandmaster) en Michael Rooker (Yondu) en nog veel meer.

Hawkeye – Najaar 2021

Clint Barton, oftewel Hawkeye, kreeg in Endgame al een wat grotere rol, maar in deze serie zal hij nog wat meer achtergrondverhaal krijgen. Ook zullen we zijn dochter Kate Bishop, die al aardig goed kan boogschieten. Wat er precies gaat gebeuren in de serie weten we echter nog niet…

Geef een reactie