Tv-seriesTv-achtergrondAlles wat we weten over de streamingdienst van Disney (update)

Alles wat we weten over de streamingdienst van Disney (update)

-

Op dit moment is Netflix in Nederland de grootste internationale streamingdienst en krijgen andere diensten zoals Amazon en Hulu nog geen voet aan de grond. Nederlandse initiatieven als Videoland proberen het, maar volgend jaar krijgt Netflix pas echt een grote concurrent erbij!

Vorige week had Disney namelijk een grote presentatie van hun aankomende streamingdienst (Disney+) en daarin zetten ze alles op een rijtje wat ze van plan zijn. En dat belooft veel goeds! In dit artikel probeer ik een beetje op een rij te zetten wat we allemaal kunnen verwachten qua aanbod en prijs voor deze nieuwe speler op de markt.

Update: Het is nu bekend geworden dat ook in Nederland de dienst vanaf 12 november beschikbaar zal zijn! Een abonnement zal €6,99 per maand gaan kosten. Ook werd aangekondigd dat een groot deel van de content standaard in 4K beschikbaar zal zijn en van veel films en series ook extra bonusmateriaal (achter de schermen, verwijderde scènes) te zien zal zijn. Abonnees kunnen de streaming service op vier verschillende apparaten tegelijk afspelen en onbeperkt content downloaden voor offline kijkplezier. Je kunt tot zeven profielen aanmaken en hebt ook de mogelijkheid tot het aanmaken van een kinderaccount.

Content

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de content. En dan blijkt dat de overnamestrategie van Disney van de afgelopen jaren hen geen windeieren heeft gelegd. Ze kochten animatiestudio Pixar, de complete Star Wars franchise, het superheldenimperium Marvel Studios en recentelijk kochten ze FOX, met een heel eigen catalogus zoals superheldenfilms als X-Men en Deadpool, en documentaires van National Geographic.

Dit betekent dat ze al een enorme lijst met films en series hebben om uit te putten. En hoewel deze content gedeeltelijk ook al wel wordt aangeboden bij andere aanbieders zoals Hulu en Netflix, zullen we zien dat er langzaam maar zeker content van de andere platformen wordt weggehaald om exclusief bij Disney+ te tonen. Interessant om te vermelden is dat Disney+ echt een familiedienst gaat worden, dus de R-rated content zal hier niet op verschijnen. Alles bij elkaar wordt er gestart met maar liefst 7.500 afleveringen, 25 originele series, 400 catalogusfilms en 100 recente bioscoopfilms.

Het beginscherm van de app

Wat films en series op een rijtje:

  • Star Wars: De eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian, alle
    Star Wars-films en Rebels en Clone Wars-series (seizoen 7 komt eraan) en de nog titelloze Cassian Andor / Rogue One prequelserie. Ook komt er een Obi Wan Kenobi serie met Ewan McGregor in de hoofdrol!
  • Marvel: Marvel MCU films, zoals de recente Captain Marvel en Marvel-animatieseries verschijnen meteen. Later worden daar allerlei nieuwe tv-series gebaseerd op MCU personages aan toegevoegd, zoals: The Falcon and The Winter SoldierWhat If…Wanda and the VisionLoki Hawkeye. Update: Ook She-Hulk, Moon Knight en Ms. Marvel krijgen een eigen serie in Phase 4.
  • Disney films: Sowieso alle Disney films na 2019. De complete Disney dertiendelige Signature Collection, maar ook iconische films zoals AvatarMary PoppinsThe Rocketeer en Tron.
  • Disney Channel content: 100+ films, 5000+ afleveringen, met onder meer Boy Meets WorldDucktales (1987 & 2016), Kim Possible, That’s So Raven en High School Musical: The Series.
  • FOX: De eerste 30 seizoenen van The Simpsons, plus een enorme filmcatalogus.
  • National Geographic Channel: 250+ uur aan National Geographic content
  • Pixar: Alle Pixar films en shorts.

Technische details:

Disney+ zal eerst beschikbaar komen in de Verenigde Staten, vanaf 12 november. Daarna zal het in 2020 ook beschikbaar worden in West-Europa. De prijs wordt in de VS 6,99 dollar per maand of 69,99 dollar per jaar, dus ongeveer de helft van wat Netflix kost. De dienst wordt beschikbaar gesteld via apps in onder meer gaming consoles, smart TV’s, webbrowsers, tablets en mobiele apparaten. Hierop komen geen advertenties bij. Hieronder is een trailer te zien waarop de app wordt getoond:

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties