Na onze terugblikken op de films uit de zogenaamde Phase 1, Phase 2 en Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe, is het nu tijd om eens vooruit te kijken naar wat er nog allemaal te wachten staat. Nu was er afgelopen weekend in San Diego een van de grootste Comic Cons ter wereld bezig, waar alle grote filmstudio’s hun aankondigingen deden. Marvel stond in de befaamde Hall H, en de grote baas Kevin Feige gaf er een presentatie over hun plannen voor het eerste deel van Phase 4.

Anders dan de eerdere phases zal er dit keer een verhaallijn gaan lopen door films en series heen, die allemaal op het streamingkanaal van Disney terecht gaan komen. Over de series komt donderdag een nieuw artikel, in dit artikel alles wat we weten over de aangekondigde films. Naast de onderstaande titels wist Feige ons ook te vertellen dat ze al plannen hebben voor een nieuwe Fantastic Four, maar daar is nog helemaal niks over bekend!

Black Widow – 1 mei 2020

De eerste film die er aankomt is Black Widow. Uiteraard is dit een prequel (spoilers voor de mensen die Endgame nog niet hebben gezien), dus we gaan een kijkje nemen in de geschiedenis van Natasha Romanoff. Scarlett Johansson zal wederom de rol van Black Widow op zich nemen, haar medespelers zijn David Harbour (bekend van Stranger Things, Hellboy) als Red Guardian, Florence Pugh als spion Yelena Belova, O-T Fagbenle als Mason en Rachel Weisz als Iron Maiden. Het verhaal is nog niet helemaal bekend, maar er zal teruggeblikt worden naar Budapest, waar al vaker in voorgaande films aan gerefereerd werd. De grote vijand wordt Taskmaster, die met zijn fotografische reflexen de vaardigheden van zijn tegenstanders kan kopiëren. Wie die rol gaat spelen is nog niet bekend.

The Eternals – 6 november 2020

Met The Eternals gaat Marvel op zoek naar hogere machten. The Eternals zijn bedacht door Jack Kirby en zijn humanoïde aliens met superkrachten. De groep is heel divers, wat we ook terugzien in de cast, die tijdens de Comic Con werd voorgesteld. Denk aan Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Ma Dong-seok (Gilgamesh) en Lia McHugh (Sprite).

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12 februari 2021

In 2021 wordt er weer een nieuw personage in een titelrol gepresenteerd in het MCU, namelijk de martial arts superheld Shang-Chi. Hij wordt in de strips gezien als een van de beste vechters, en traint bijvoorbeeld Spider-Man in de vaardigheden van Kung Fu. Shang-Chi wordt gespeeld door Simu Liu. Zijn tegenstander zal The Mandarin worden (ditmaal de echte en niet die uit Iron Man 3), gespeeld door Tony Leung. De Ten Rings is de criminele organisatie van The Mandarin, waar we in deze film dus meer van te weten gaan komen.

Doctor Stange 2: In the Multiverse of Madness – 7 mei 2021

Benedict Cumberbatch mag zijn cape weer uit de kast halen voor een vervolg op Doctor Strange. Veel is er niet over bekend, maar bijzonder is dat Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) een rol gaat spelen in de film. Intrigerend! De film zal neigen naar een horror/gothic toontje, zo duister hebben we nog geen Marvel film gezien!

Thor 4: Love and Thunder – 5 november 2021

Taika Waititi (de regisseur van Thor Ragnarok) gaat ook deze Thor film maken, wat voor ons al een reden is om hem te gaan kijken. Chris Hemsworth zal weer de rol van Thor op zich nemen en Tessa Thompson keert terug als Valkyrie (en sinds Endgame de heerser van de Asgardians). Bijzonder is dat ook Natalie Portman terugkeert als Jane. Wat Taika op het podium van Comic Con al verklapte is dat zij de hamer van Thor opneemt en te zien zal zijn als de vrouwelijke Thor! Hoe of wat is natuurlijk niet bekend.

Naast deze films weten we ook al zeker dat er een aantal andere films komen. Zo is er al bevestigd dat er een vervolgen komen op Black Panther en Captain Marvel, dat er een Guardians of the Galaxy Vol. 3 zal verschijnen en ook staat Spider-Man 3 op de planning. Nieuw is dat er ook een reboot van Blade zal gaan komen, met Oscar-winnaar Mahershala Ali (die eerder al te zien was als slechterik Cottonmouth in de Marvel-Netflix serie Luke Cage).

Tot zover de films. Voor een overzicht van alle te verschijnen Marvel series kun je terecht bij dit artikel >

Geef een reactie