BoekenBoeken
Home Boeken Boekachtergrond 5 horrorboeken voor Halloween

5 horrorboeken voor Halloween

0
447

Halloween komt eraan, een goed moment om je eens onder te dompen in de griezel en gruwel van horrorverhalen. Natuurlijk kennen we inmiddels wel het horrortalent van internationale auteurs als Stephen King, maar in Nederland en België hebben we ook meer dan genoeg schrijvers die je op het randje van je stoel laten zitten met goede horrorverhalen. Wij zetten enkele redelijk recente uitgaven op een rijtje (maar horen uiteraard graag met welke auteurs/boeken we dit lijstje kunnen aanvullen).

1. Lijkenkrabber – Tom Thys | Zilverspoor

Tom Thys schrijft vooral korte verhalen in het horrorgenre en gooide daar al regelmatig hoge ogen mee in schrijfwedstrijden. Van zijn hand verschenen inmiddels ook al verschillende bundels met korte verhalen, zoals Diabolik en Volmaakt monster. Zijn werk kenmerkt zich door een fascinatie voor de schoonheid van verval, ziekte en misvorming, hallucinogene droomwerelden, duistere verlangens en ongezonde obsessies. Afgelopen maand kwam de derde bundel uit via Zilverspoor, Lijkenkrabber, waarin deze thema’s ook weer terugkomen.

Te lezen op de achterflap: In deze bundel onthult hij nog meer duistere kanten van Antwerpen, eert hij de wanhoop en perverse neigingen van ogenschijnlijk normale mensen en ontleedt hij de psychische aftakeling van getraumatiseerde antihelden tot moleculair niveau. Zijn stijl is morbide, deprimerend en psychedelisch, vaak subtiel en al even vaak buitensporig. Druppelt in het ene verhaal de horror binnen met het venijn van een valium, dan overrompelt het volgende je als een middeleeuwse pijnbank.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here