BoekenBoekrecensiesRode draad gaat verder in Shadajaël 2 van Theo Barkel

Rode draad gaat verder in Shadajaël 2 van Theo Barkel

-

Shadajaël heeft al behoorlijk wat beleefd dankzij de demon Mathhamor en zijn Doodskoets, maar nu heeft hij ontdekt dat de edelman Thaly Montèz hem al jaren achterna zit en dat hij zint op wraak. Shadajaël weet niet waarom, maar hij is hem op het spoor. In zijn achtervolging belandt hij op de Spooktrein, een mysterieuze verschijning met een duister doel. De Spooktrein blijkt een belangrijk en machtig wapen te zijn van een onbekende, maar machtige demon en langzaam ontdekt Shadajaël het gruwelijke geheim erachter.

Kortverhalen

Net zoals in deel één bestaat Shadajaël 2 ook uit een aantal kortverhalen die samen een geheel vormen. De verhalenbundel is ook niet zo dik, maar vooral de combinatie van verschillende kortverhalen zorgt ervoor dat het geheel vlot wegleest. Lekker gemakkelijk om het boek mee te nemen in de trein.

Dit keer komen er wel wat minder zombies aan te pas, maar toch is de sfeer in alle verhalen lekker duister en dat past uitstekend bij de demonen en de verloren zielen waarmee het hoofdpersonage omgeven wordt. Theo Barkel slaagt er wederom in om zijn onwerkelijke wereld meeslepend te maken en op elke pagina dezelfde duistere sfeer op te roepen. Het geheel is misschien niet zo aangrijpend als langere verhalen, maar het leest zo lekker weg dat je hem dat wel vergeeft.

Kruistocht

Opvallend aan deze verhalenbundel is wel dat er een rode draad te vinden is in elk verhaal. Het verhaal loopt op zich ook door dus dat verbindt alle stukken met elkaar, maar ook de essentie van wat er precies gebeurt in die verhalen komt sterk overeen. Shadajaël was op het einde van deel één in het verleden terechtgekomen en daar zit hij nu dus nog steeds en hij probeert uit te zoeken hoe hij Thaly Montèz moet vinden en tegenhouden, ook al weet hij eigenlijk niet waarom deze op wraak zint.

Theo Barkel slaagt er wederom in om zijn onwerkelijke wereld meeslepend te maken en op elke pagina dezelfde duistere sfeer op te roepen.

Shadajaël lijkt telkens in elk verhaal op het juiste moment aan te komen om de dorpen en hun inwoners van een bepaalde slechte invloed te ontdoen. Hoewel het geheel onbewust is en hij het totaal niet zo bedoeld had, lijkt het wel alsof hij op een soort kruistocht door het verleden is gestuurd om het kwaad uit de wereld te helpen. Misschien is het een soort van boetedoening voor de gevallen engel omdat hij een tweede kans krijgt. Op de een of andere manier kan hij er ook optimistisch onder blijven en ondanks de duistere sfeer is er hierdoor toch een luchtig randje aanwezig.

Conclusie

De verhalenbundel Shadajaël 2 van Theo Barkel leest vlot weg en weet een duistere sfeer te combineren met een optimistische ondertoon van het hoofdpersonage. In de mooi op elkaar aansluitende verhalen lijkt het alsof Shadajaël, de gevallen engel, op kruistocht is gestuurd om al het kwaad dat hij tegenkomt uit de wereld te helpen. Dit brengt een rode draad in het geheel en maakt het een prima te lezen boek voor onderweg.

Shadajaël 2 Boek omslag Shadajaël 2
Theo Barkel
9789078437642
Horror
Macc
Juni 2019
Paperback
188

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joke Michielsen
Joke Michielsen
Joke leerde de rijke fantasy-wereld kennen via Harry Potter, maar werd verliefd op de wereld in Eragon van Christopher Paolini. Hoewel ze een voorliefde heeft voor epische en historische fantasy, geniet ze ook enorm van leuke Young Adults met een mythologische toets of Urban fantasy. Dit heeft geleidt tot een gevarieerde collectie fantasy-boeken met enkele favorieten van Sarah J. Maas, Cassandra Clare en Marion Bradley.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Rode draad gaat verder in Shadajaël 2 van Theo BarkelDe verhalenbundel Shadajaël 2 van Theo Barkel leest vlot weg en weet een duistere sfeer te combineren met een optimistische ondertoon van het hoofdpersonage. In de mooi op elkaar aansluitende verhalen lijkt het alsof Shadajaël, de gevallen engel, op kruistocht is gestuurd om al het kwaad dat hij tegenkomt uit de wereld te helpen. Dit brengt een rode draad in het geheel en maakt het een prima te lezen boek voor onderweg.