StripsStriprecensiesStar Wars Thrawn 1: Erfgenaam van het rijk – Timothy Zahn

Star Wars Thrawn 1: Erfgenaam van het rijk – Timothy Zahn

-

Vijf jaar na de gebeurtenissen van Return of the Jedi wordt er langzaam een nieuwe regering geformeerd in de Nieuwe Republiek. Leia en Han zijn getrouwd en Leia is in verwachting van een tweeling. Samen zorgen ze voor een nieuwe regering, terwijl Luke hoopt dat er een nieuwe generatie Jedi-ridders zal ontstaan. Grootadmiraal Thrawn, de laatst Dark Lord van de keizer, is de baas geworden van de keizerlijke vloot die de Nieuwe Republiek wil stoppen. Hij heeft bepaalde ontdekkingen gedaan die de Rebellenalliantie kunnen stoppen, waar hij maar al te graag gebruik van maakt…

Een losstaand vervolg op de originele Star Wars-trilogie
De Thrawn-trilogie is een nieuwe trilogie in het universum van Star Wars. Hij speelt zich vijf jaar na de originele trilogie af, maar is niet passend bij The Force Awakens. De nieuwe films hebben namelijk een andere verhaallijn, waardoor de Thrawn-trilogie een eigen vervolg is op de films. Het is een bijzonder vervolg waarin je kan lezen over de originele personages zoals Luke, Han Solo en Leia, maar ook te maken krijgt met nieuwe personages die hun introductie maken in het verhaal. Het maakt het universum van Star Wars uitgebreider en weet de verhaallijn van Luke voort te zetten, waardoor er vele nieuwe avonturen ontstaan.

Erfgenaam van het rijk is het begin van een nieuw en spannend avontuur in het Star Wars-universum en laat vele nieuwe personages zien.

In de Thrawn-trilogie is de nieuwe antagonist Thrawn, de grootadmiraal die de Rebellenalliantie probeert te stoppen. Hij heeft nog een grote vloot in zijn bezit en heeft bijzondere kennis die veel invloed kan hebben op de toekomst van het universum. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, is erg bedachtzaam en heeft een lichte fascinatie voor kunst. Er zijn vele andere personages die nieuw zijn, maar eentje die nog een grote rol gaat spelen in het verhaal is Mara Jade. Zij koestert een grote wrok tegen Luke Skywalker, aangezien hij haar leven volledig heeft verwoest. Ze is in dit deel nog erg mysterieus, dus hopelijk wordt er in de volgende delen meer over haar verteld.

Een tekenstijl die nog niet kan tippen aan het epische niveau van de films
De Thrawn-trilogie weet trouw te blijven aan de stijl van de films. Sommige personages worden iets anders afgebeeld dan in de films (iets andere kleuren) en vele bekende locaties worden bezocht. Hoewel de locaties en de personages herkenbaar zijn, is de tekenstijl op sommige punten wel wat grof. De afbeeldingen zijn allemaal niet verfijnd genoeg om de beelden te laten sprankelen, hoewel het kleurgebruik wel goed is uitgewerkt. Zo heeft het begin van de comic of hele warme of hele koele kleuren, terwijl de kleuren richting de ontknoping wat meer in elkaar overlopen.

In deze strip zitten genoeg achtervolgingen en gevechten op zowel het land als in de ruimte, maar de strip leent zich hier niet goed voor. De Star Wars-films zijn spectaculair en zitten vol grote gebeurtenissen, die erg lastig zijn om af te beelden in een strip. Hierdoor komen sommige scènes in de comic iets te gehaast over en zijn er te weinig afbeeldingen gebruikt voor legendarische gevechten die je omver zouden kunnen blazen. Erg jammer, want hierdoor komen de spectaculaire stukken in de strip niet helemaal tot hun recht.

Conclusie
Erfgenaam van het rijk is het begin van een nieuw en spannend avontuur in het Star Wars-universum en laat vele nieuwe personages zien. De verschillende gebeurtenissen laten vele kanten van het verhaal zien en personages zoals Thrawn en Mara weten je te intrigeren, maar dit gigantische verhaal is soms lastig uit te drukken op papier. De afbeeldingen leveren net niet genoeg detail om de films te kunnen evenaren, maar de nieuwe ontwikkelingen rondom Luke, Solo en Leia zorgen er wel voor dat je geïnteresseerd raakt naar de rest van deze trilogie.


Erfgenaam van het rijk Boek omslag
Erfgenaam van het rijk
Star Wars Thrawn

Timothy Zahn


9789463730099

Graphic Novel
Dark Dragon Books
Hardcover
152

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties