BoekenBoekrecensiesFabelhaven 2: Opkomst van de Avondster - Brandon Mull

Fabelhaven 2: Opkomst van de Avondster – Brandon Mull

-

Omslag Fabelhaven 2: Opkomst van de Avondster

Het begin van Fabelhaven 2 start bijna een jaar na de avonturen van het eerste deel. Wanneer er bij Kendra aan het einde van het schooljaar een nieuwe jongen in de klas komt, zijn alle kinderen helemaal onder de indruk van hem. Kendra, die na haar avontuur in Fabelhaven mythische wezens kan zien, ziet echter zijn ware gezicht. De jongen is een kobold!

Het grote gevaar loert echter in Fabelhaven zelf. Een geheimzinnige organisatie met de naam Genootschap van de Avondster is op zoek naar een magisch artefact, waarmee de macht kan worden gegrepen in Fabelhaven en alle andere vrijhavens. Kendra en Seth zullen er samen met opa alles aan moeten doen om Fabelhaven te beschermen, want als het genootschap het artefact te pakken krijgt is de hele wereld in gevaar.

Actie!
Het verhaal gaat gelijk vlot van start. Je merkt dat de wereld van Fabelhaven in het eerste deel voldoende is geïntroduceerd en in dit tweede deel val je gelijk middenin de actie. Deze actie gaat de rest van het boek gewoon door en het verhaal laat je geen moment meer los. Daarbij weet Brandon Mull af en toe hele leuke verrassingen te verwerken die je absoluut niet ziet aankomen. Dit maakt het tot een boek dat je eigenlijk niet neer wilt leggen.
Het enige minpunt is dat de oplossingen die zich aandienen voor de problemen die de kinderen tegenkomen soms erg gemaakt en gemakkelijk overkomen. In de recensie van het eerste deel werd gesproken over toevalligheden die het verhaal voortdreven. In dit tweede deel is dit niet anders. Voor de wat jongere lezer zal dit waarschijnlijk minder opvallen, voor de wat oudere lezer wordt de geloofwaardigheid op de proef gesteld.

Ten opzichte van het eerste deel zijn Kendra en Seth wel geloofwaardiger geworden. De twee kinderen zijn gegroeid in hun rollen en maken keuzes die passen bij hun leeftijd en karakter. Ze beginnen je als lezer te pakken en hierdoor zul je je steeds meer kunnen inleven in het verhaal.
En ook de fantasie van Mull zorgt ervoor dat het verhaal begint te leven. Er zijn weer een behoorlijk aantal ‘nieuwe’ mythische wezens die hun opwachting maken. Ze worden op een hele leuke manier beschreven, waardoor de ontdekkingstocht van Kendra en Seth ook de lezer aanspreekt.

Conclusie
Net als het eerste deel is dit boek een afgesloten verhaal. Maar meer nog dan deel één laat dit boek je verlangen naar meer. De fantasierijke wereld van Fabelhaven wordt steeds uitgebreider en ingewikkelder, wat het steeds interessanter maakt. Het einde van dit tweede deel is verrassend en ontzettend lekker geschreven. Het is maar goed dat het derde deel (in vertaling) niet lang meer op zich laat wachten.

[product_page sku=”9789022554616″]


Fabelhaven 2: Opkomst van de Avondster Boek omslag
Fabelhaven 2: Opkomst van de Avondster
Fabelhaven 2

Brandon Mull


9789022554616

Mynx

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties