BoekenBoekrecensiesSpirit Animals 3: Overal gevaar - Garth Nix

Spirit Animals 3: Overal gevaar – Garth Nix

-

Omslag Spirit Animals 3: Overal gevaar

Overal gevaar is het derde deel van de Spirit animals-reeks. Meilin is er alleen op uit getrokken om haar vader te zoeken en Zhong te verdedigen tegen de invasie. Ze heeft de rest achtergelaten omdat ze niet mee wilden werken aan haar plan, dus moet ze het in haar eentje rooien. Maar Conor, Abeke en vooral Rollan zijn bezorgd, omdat ze zonder iets te zeggen is vertrokken. Gelukkig is het volgende koningsdier in Zhong te vinden. Dinesh de olifant zal ervan overtuigd moeten worden dat ze zijn talisman nodig hebben om te kunnen winnen van de Veroveraars. Met Gal, hun eigen vorm van de Nectar, hebben ze een enorme legermacht opgebouwd waarmee ze de hele wereld bedreigen. Kunnen ze nog wel tegengehouden worden?

Verhaal
Meilin heeft de beslissing genomen: ze gaat haar vader zoeken en haar thuisland steunen in de strijd tegen de Veroveraars, wat de Groenmantels er ook van zeggen. Het is alleen jammer dat ze in het bamboedoolhof verdwaalt, dat als een verdediging is gebouwd in Zhong. Ze had de aanwijzingen die ze als kind heeft gekregen nauwkeurig opgevolgd, maar toch gaat het mis. En aan Jhi heeft ze ook niets, want die stomme panda vreet zich alleen maar rond aan de bamboe. Meilin loopt nu al dagen verloren en haar eten en drinken raakt op. Hoe gaat ze hier ooit nog levend uitkomen?

Ondertussen reizen de anderen haar achterna in de hoop haar in te halen en haar mee te krijgen om de talisman te achterhalen. Iedereen maakt zich zorgen om Meilin: wat als ze gevangen is genomen, of erger? Dat geldt ook voor Rollan. Hij mist zijn goede vriendin erg, al zou hij dat natuurlijk nooit laten merken. En het is gewoon een vriendin, en niet meer, toch? Hoe langer hij erover nadenkt, hoe minder zeker hij ervan wordt.

De Veroveraars zijn sterk en worden inmiddels niet alleen een bedreiging voor de Groenmantels, maar voor de hele wereld. Ze moeten tegengehouden worden!

Auteurs
Overal gevaar is geschreven door Garth Nix en Sean Williams, al staat er wederom Brandon Mull op de kaft. Laat je hier dus niet door foppen. De schrijfstijl komt overeen met de eerdere boeken, al is dit boek iets ruiger geschreven. Het lijkt met vlagen op een spannende actiefilm, terwijl zijn voorgangers iets rustiger waren. Dit is gunstig, want het gevecht breekt nu echt los…

De Veroveraars zijn sterk en worden inmiddels niet alleen een bedreiging voor de Groenmantels, maar voor de hele wereld. Ze moeten tegengehouden worden! Daar komen de nodige gevechten bij kijken, wat het natuurlijk ontzettend spannend maakt. De schrijfstijl van Nix en Williams is dus een verrijking voor het verhaal. Hierdoor is het ook een uitstekend vervolg op de cliffhanger in Op de vlucht, het tweede boek in deze reeks.

Personages
Ook nu maken de personages weer vorderingen. Conor en Abeke leren beiden op elkaar en op hun spirit animal te vertrouwen, maar het verhaal draait vooral om Meilin en Rollan. De twee hebben ontdekt dat ze het goed met elkaar kunnen vinden, ook omdat hun dieren niet doen wat ze willen. Dat schept toch een band. Maar zit er niet meer achter? Rollan weet niet goed wat hij voelt. Meilin weet het iets beter dan Rollan, maar heeft geen tijd en zin om er lang bij stil te staan. Het einde zal het leren.

Gelukkig leren ze allebei dat hun spirit animals niet noodzakelijk koppig en eigenwijs zijn, maar dat de ‘schuld’ voor hun minder hechte band met hun dier ook bij henzelf ligt. Jhi is niet meteen wat Meilin voor ogen heeft bij een spirit animal. Essix wil niet luisteren naar Rollan als hij haar roept, maar dat is misschien helemaal niet erg. Het kan zelfs uiteindelijk in hun voordeel werken. Daarnaast moet Conor het vertrouwen van de groep herwinnen na zijn blunder in Op de vlucht. Zijn daad komt hem duur te staan, en hij schaamt zich voor zijn keuze. Gelukkig heeft hij steun aan Abeke, die wel begrijpt hoe hij zich voelt en wat hij meemaakt.

Conclusie
Overal gevaar is een spannend vervolg op Op de vlucht. De Veroveraars zijn een echte dreiging geworden en dringen met duizenden mensen en dieren tegelijkertijd Zhong binnen. Kan hun opmars nog wel worden tegengehouden? Het boek is van het begin tot het einde spannend, als een echte actiefilm. Ik kijk uit naar deel 4!

[product_page sku=”9789025868017″]


Spirit Animals 3: Overal gevaar Boek omslag
Spirit Animals 3: Overal gevaar
Spirit Animals 3

Garth Nix


9789025868017

Leopold

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties