BoekenBoekachtergrondFantasy in de voorjaarsbrochures van 2020

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2020

-

De najaarsbrochures van 2019 bracht ons al heel wat moois (een nieuwe Robert Jordan bijvoorbeeld!), maar inmiddels loopt het jaar alweer op zijn einde en is het tijd om weer vooruit te kijken. Veel uitgeverijen hebben hun aanbiedingsbrochures al online staan, dus laten we er meteen induiken! Druk op het logo van de uitgever om de brochure zelf te bekijken.

Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2020

Bij Luitingh Sijthoff worden vooral wat lopende series doorgezet. Zo komt het tweede deel van de De Kinderen van D’Hara serie van Terry Goodkind uit, genaamd Duistere Wezens. Van diezelfde Goodkind verschijnt het derde deel van De Kronieken van Nicci (Het Leger van Steen) ook in hardcover. Vuur & Bloed, het eerste deel van de Targaryen boeken van George R.R. Martin krijgt juist de omgekeerde behandeling. Na het uitkomen in hardcover verschijnt in het voorjaar de paperback versie. Als laatste nog een toffe verhalenbundel van Bradley Beaulieu, met 4 verhalen die zich afspelen in de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand.

Door het fuseren van verschillende bedrijven leken een tijdje alle YA uitgaven van de Boekerij uitgegeven te worden via Van Goor (Best of YA), maar dit lijkt nu langzaam teruggedraaid te worden. Zo verschijnen er bij Boekerij in februari De Wrede Prins van Holly Black en in maart Huis van Aarde & Bloed van Sarah J. Maas. Twee geheel nieuwe series van vertrouwde namen. Zeker ook interessant is De Viking van Bjørn Andreas Bull-Hansen, dat in mei verschijnt. Ook in mei het derde deel van de Bron-trilogie van Nora Roberts: De komst van de kracht.

Best of YA had afgelopen jaar een mooie aankondiging, Suzanne Collins zal met een prequel komen op haar populaire Hongerspelen-trilogie. Deze zal in mei verschijnen en heeft in het Engels de titel The Ballad of Songbirds and Snakes. Van Taran Matharu (lees ons interview) komt het tweede deel van de Contender-trilogie: De Uitdager. En van Kiera Cass verschijnt een nieuwe boek in de sfeer van de Selection-serie, De Beminde. Daarnaast verschijnt het vervolg op de futuristische thriller H@ck van Mirjam Mous: De Kolonie.

HarperCollins Holland heeft inmiddels ook al een aardige naam weten op te bouwen met het YA fantasyfonds. Topauteur Julie Kagawa schreef het einde van de Schaduw van de Vos-trilogie met Nacht van de Draak, dat in april verschijnt. Daarnaast verschijnt het tweede deel van de Bloed en Beenderen reeks van Tomi Adeyemi, genaamd Vrees en Wraak, in maart. Ondertussen geeft HarperCollins ook kinderboeken uit, zoals het vampierenverhaal Lottie Luna en de bloementuin in maart.

Bij Volt, het imprint van Querido, verschijnen ook enkele interessante titels, voornamelijk voor de jeugd. Zo komt er in prentenboekvorm een hervertelling van de legende van de Vuurvogel door Bette Westra. In mei verschijnt Het meisje dat met beren praatte van Sophie Anderson. En van auteur Rebecca McLaughin komt ook in met het YA fantasyboek De Naamloze Koningin.

Ook Clavis is weer aardig op dreef. In juni verschijnt de eerste fantasyroman van Adam Silvera, getiteld Infinity Son: Feniksbloed. Van Bes Ceyssens verschijnt in april een dystopische toekomstroman met de titel Vruchteloos. Diezelfde maand komt van Guido Eekhaut het tweede deel in de Enigma-reeks: De belofte van de Infinity. En last but not least: Van Ransom Riggs verschijnt alweer het vijfde deel van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine: De samenspraak van de vogels.


Natuurlijk is dat absoluut niet alles dat er verschijnt op fantasygebied, maar helaas zijn niet van alle uitgevers voorjaarsbrochures te vinden. Laat het ons dus vooral hieronder weten als we boeken zijn vergeten, of neem een kijkje in de wordt verwacht-kalender die we altijd actueel proberen te houden.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

6 REACTIES

 1. Weet iemand of het nieuwe deel van de Laatste Koning van Osten Ard (Empire of Grass) nog gaat verschijnen bij Luitingh. Zit er met smart op te wachten.

 2. Elke keer als ik dit soort overzichten zie verbaas ik me weer hoe het fantasy (en daarmee verweven science fiction en horror) genre zo heeft kunnen instorten. Voorheen lagen boekwinkels vol met vertaalde fantasy boeken. Weiss & Hickman, Terry Brooks, Katharine Kerr, Clive Barker, de hierboven genoemde Tad Williams, James Clemens, Trudi Canavan, Stephen R. Donaldson, Raymond E. Feist, Janny Wurtz, David Eddings, Markus Heitz, Guy Gavriel Kay, Tanith Lee, boeken uit de reeksen Dragonlance, Forgotten Realms, en ga zo maar door.

  Tegenwoordig is het alleen nog maar interessant als het binnen de Young Adult categorie valt of van eigen bodem is en dus niet vertaald hoeft te worden. Als Tad Williams nu echt over is en ik moet nog maar zien of alle geplande boeken van Beaulieu vertaald gaan worden hebben we dus alleen Terry Goodkind en George R.R. Martin nog. En wellicht af en toe een poging met een nieuwe schrijver buiten het YA genre zoals met N.K. Jemisin is gebeurd.

  Ik het Engels is nog wel veel Fantasy te vinden, maar ook daar lijkt inmiddels wel een verschuiving plaats te vinden naar YA.

  Het zal ook met mijn leeftijd te maken hebben 😜

  • Forgotten Realms had ik niet moeten noemen, die zijn voor zover mij bekend nooit vertaald. Ik heb wel eens een boek gelezen, maar dat was dus Engelstalig.

 3. Weet je of de Hunter saga van Chams najee deel 3 zonde en berouw en deel 4 strijd en clorie ook in boek vrom uit komen

  • Hoi Hendrika, ik heb het de auteur gevraagd en het antwoord was dat ze inderdaad nog dit (na)jaar in boekvorm gaan verschijnen!

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties