BoekenBoekachtergrondFantasy in de najaarsbrochures van 2021

Fantasy in de najaarsbrochures van 2021

-

Elke keer is het weer mooi om alle nieuwe najaarsbrochures van de uitgeverijen door te spitten op zoek naar bekend en onbekend talent dat de komende tijd gaat verschijnen. En ook dit keer zitten er weer heel wat mooie boeken aan te komen! Zie een opsomming hieronder, zoals altijd probeer ik ook de verschijningskalender ook weer bij te werken, waar je alle boeken met covers en achterflappen rustig kunt bekijken.

Fantasy in de najaarsbrochures van 2021

LUITINGH-SIJTHOFF heeft een mooie aankondiging voor ons in petto: het vervolg op Magycker 1: De Klauw van Adrian Stone gaat er dit jaar van komen! Het tweede deel van dit tweeluik zal Drakenhart heten en in oktober uitkomen. Ook in oktober verschijnt een herdruk van de Rad des Tijds serie vanwege het uitkomen van de tv-serie op Amazon Prime. Dan in november ook weer twee mooie boeken, namelijk het vijfde deel van de Kinderen van D’Hara van Terry Goodkind, getiteld De Duisternis in en Les twee van de Scholomance serie van Naomi Novik met de naam Laatste Leerling. Dan heeft Luitingh-Sijthoff altijd een tweede deel van de aanbiedingsbrochure met jeugd & YA. Daarin zien we De Laatste Uren 2: Ketting van IJzer van Cassandra Clare in januari 2022 en het derde deel van de Spiegelpassante serie van Christine Dabos, dat Het Geheugen van Babos gaat heten. Deze verschijnt dit jaar nog, in oktober.

BOEKERIJ heeft voor ons het negende deel van De Reiziger-serie van Diana Gabaldon op de planning staat. Deze verschijnt in twee delen in november, getiteld Vertel het de Bijen I en II. Dan hebben ze, zoals ze zelf zeggen, dé fantasysensatie van het jaar voor ons in oktober. Van schrijfster S.A. Chakraborty verschijnt dan deel 1 Daevabad-serie genaamd De Bronzen Stad. In november komt van Holly Black het tweede deel van de Faerie-serie genaamd Bloed en in januari 2022 komt van Sarah J. Maas het vervolg op Huis van aarde & bloed, met de naam Huis van lucht & adem.

BLOSSOM BOOKS heeft weer heel wat mooie YA voor op ons lijstje. In oktober komen Lore van Alexandra Bracken en Zeis van Neil Shusterman uit. Lore is een verhaal waarin de Griekse goden en de afstammelingen van bekende Griekse helden als Odysseus en Theseus centraal staan. In Zeis is het de wereld gelukt de dood uit te bannen. Alleen zogeheten Zeisen kunnen nog levens beëindigen en doen dat ook om de populatie in de perken te houden. In november komt dan Een Eed zo Duivels, het derde deel van de sprookjes hervertellingen van Brigid Kemmerer.

HARPERCOLLINS HOLLAND bracht in het verleden veel geliefde YA fantasy uit (denk alleen al aan de boeken van Julie Kagawa), maar is daar de laatste tijd helaas iets minder actief in. In deze brochure vind ik alleen het slot van Shelbey Mahurin getiteld Goden & Monsters, dat in november gaat verschijnen. Wel hebben ze af en toe iets voor de jeugd in ons genre en dat is deze keer ook het geval. Het gaat nu op Twaalf en het Bevroren Bos – Vuurbloed van Aisling Fowler, een debuut dat zich afspeelt in een winters, prehistorisch landschap. Deze verschijnt in oktober.

ZILVERSPOOR/ZILVERBRON brengt in het najaar de komende boeken: Decadentia deel 3 van Anaïd Haen en Django Mathijsen. Hun trilogie is dus compleet! Dan komt Revolutie deel 1, Inwijding uit, het debuut van Larissa Klein Bennink. Het tweede deel van Pangaea, Verloren zoons, van Tycho Scholten ziet het levenslicht. De ruiters van de nacht, boek 2, Het geheim van Winterplas van Mathias Maho komt dan ook uit. En het vijfde en laatste deel in de serie Het Patroon van Dianne Arentsen komt er ook aan. Dat heet Spel van illusies.

CLAVIS brengt in november een sprookje voor young adults uit met Vleugels van de Dood door Beau Charlotte. Diezelfde maand komt er een nieuw wolvenboek van Christine Charliers getiteld De Jacht op de Wolf. In Januari 2022 verschijnt dan het slot van de Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine reeks van Ransom Riggs, met de titel De Verwoestingen van Devil’s Acre. Ook in januari komt Seawalkers 2: De redding van Kate Walker. In september komt er overigens eerst nog Het Feëenwoud van Astrid Witte.

GODIJN PUBLISHING organiseert jaarlijks (soms halfjaarlijks) een BOEK 10 evenement, waarbij tien nieuwe boeken worden uitgebracht tijdens een schrijfevent. Dit jaar worden de boeken in oktober uitgebracht en zitten er weer wat toffe genreboeken bij! Van Johan Klein Haneveld komt er een young adult sciencefictionroman bij getiteld Het denkende woud. Ook voor YA, maar dan fantasy is Killian Calkert, de opdracht van Odin van Ilona Poot. Verder verschijnen fantasyboeken van Rowan Merrin (Verbannen magie), Ralph Bunschoten (Heersers van vuurwacht) en Garvin pouw (Schervengodin). Ook naast de BOEK 10 boeken komen er overigens nieuwe fantasyboeken uit bij Godijn. Op 23 oktober komt Mianara II uit van Jesse van Willigenburg. En deze maand nog komt Valtada IV uit van Garvin Pouw, getiteld Prinsessen van het oosten.

HAMLEY BOOKS heeft fantasy en sciencefiction voor zowel jeugd als YA. Eerst eens de jeugd: In oktober verschijnt van Rani de Vadder Het Magische Meer, in november verschijnen De Verdwenen Burcht van Sandra J. Paul en De Zilveren Dame van Bram Baptist. In december hebben we dan nog de sciencefiction Mission Two van R. Wade. Dan de YA: In oktober verschijnt het vervolg van Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg getiteld Als het duister roept. Dan in november van Petra Doom een nieuwe serie: Het Lied van Ariane en een hervertelling van het Peter Pan verhaal van Latoya Morris genaamd Nooit Gedacht. Als laatste, ook in november, het derde deel van de Dodenreeks van Mel Hartman: Als Doden Slapen.

UITGEVERIJ MACC heeft een hele mooie lijst met titels op haar wordt verwacht pagina staan, met allemaal Nederlandse en Belgische auteurs. Precieze maanden ontbreken, maar dit jaar kunnen onder andere we uitkijken naar een nieuw gothic boek van Jaap Boekestein met de titel De Dodenleefster. Daarnaast komt nog het slot van De Weerling-trilogie van Christopher C. Petersen, een fantasyboek van Vince Penders genaamd Een Beer en een Boerka en een sword & sorcery verhalenbundel van Tais Teng uit getiteld Welkom, mijn prooi en andere verhalen van de Cirkelzee. Ook te vinden op diezelfde pagina zijn sciencefictionromans De groene Toren van Johan Klein Haneveld en Thorsen & Daine van uitgever Theo Barkel zelf, evenals het fantasyboek De Valsspeler van Joke Adams.

ICEBERG BOOKS heeft inmiddels haar eerste boeken uitgebracht, namelijk Sterrenvlucht en Sterrenzicht van Brandon Sanderson en de Lange Winter-trilogie van A.G. Riddle. Voor de rest van het jaar staan de tweeluik Zonneschaduw en Stelsel onbekend van Jasper T. Scott en de trilogie van Dennis E. Taylor met de titels Wij zijn legio, Want wij zijn met velen, Al deze werelden nog op de planning.


Laat het ons vooral hieronder weten als we boeken zijn vergeten, of neem een kijkje in de wordt verwacht-kalender die we altijd actueel proberen te houden. De bovengenoemde boeken zullen er ook snel instaan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties