Verschijningskalender

0
114

(laatst bijgewerkt: 24 januari 2017)

Hier vinden jullie de verschijningsdata van aankomende fantasyboeken. Vragen, opmerkingen en/of aanvullingen kunnen hieronder worden geplaatst, of via “Inzendingen [at] fantasywereld.nl”

OmslagBeschrijvingMaand
Auteur: Cornelia Funke
Titel: Reckless 3: Het Gouden Garen
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045119861
Januari
Auteur: Brandon Sanderson
Titel: De Wrekers 3: Calamity
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021403595
nds Calamity aan de hemel verscheen, is niets meer hetzelfde. Het lot van David is verweven met dat van de Epics. Eerst vermoordde Staalhart zijn vader. En nu heeft Regalia een van de Wrekers veranderd in een levensgevaarlijke vijand. David kende het geheim van Prof. Hij bewaarde dat geheim zelfs toen de leider van de Wrekers zichtbaar moeite had de bijwerkingen van zijn Epic-krachten onder controle te houden. De strijd in Babilar bleek te zwaar voor Prof en hij verzette zich niet langer tegen de duistere kant van zijn krachten. Voor een Epic die zijn duistere kant omarmd heeft, is er geen weg terug. Toch blijft David geloven dat Prof te redden is. De Wrekers staan voor de gevaarlijkste missie van hun leven…
Januari
Auteur: Paul van Loon
Titel: Ravelijn - De Bende van de Witte Veer
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025867638

Januari
Auteur: Stella Gemmell
Titel: De Onsterfelijke Troon
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024560035
De zegevierende rebellen en de overlevenden van de opstand waardoor de Stad werd bevrijd van haar tiran, hebben hun hoop gevestigd op Archange. Zij heeft de keizerlijke troon bestegen, en iedereen hoopt op een era van vrijheid, vrede en stabiliteit. Maar dat is helaas niet het geval...
Januari
Auteur: Richard Schwartz
Titel: De Godenoorlogen 3: Het Bloedende Land
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573516
Nadat Leandra van Borons de Witte Vlam heeft weten te redden en de Kroon van Illian weer heeft herwonnen, staat de teruggekeerde held Havald voor de volgende uitdaging. Al jarenlang houdt de Oostmark in bloedige veldslagen de stammen van de steppe op afstand, maar nu verzamelen de stammen zich onder de banier van de necromantenkeizer en lijken ze het oude rijk te overspoelen. Met een handvol trouwe volgelingen wil Havald het onmogelijke proberen: de stammen verenigen en daarmee de invloed van de dode god verwoesten...
Januari
Auteur: Cassandra Clare
Titel: De duistere machten 1: Middernachtdame
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048836253
Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?
Januari
Auteur: Veronica Roth
Titel: Carve the Mark
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000352227
Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk.
Januari
Auteur: Peter DeWillis
Titel: TerraFabula 2: Het zilveren labyrint
Uitgever: Zilverbron
ISBN: 9789463080750
Januari
Auteur: Anthony Ryan
Titel:Draconis Memoria: 1 Het Vuur van de Draak
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573547
Al decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden – mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootste machten in de wereld is. Maar er dreigt een crisis. De drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren – als hij al bestaat.
Februari
Auteur: Brian Stavely
Titel:De Kronieken van de Ongehouwen Troon 3: De erfenis van de keizer
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024574803
De eeuwenoude Csestriims zijn terug om hun zuivering van de mensheid af te maken; legers marcheren richting de hoofdstad, zuygers – eenzame wezens die hun krachten uit de natuurlijke wereld halen om hun buitengewone talenten te voeden – manifesteren zich aan alle kanten om de uitkomst van de oorlog te beïnvloeden; en onvoorspelbare goden die er een eigen agenda op na houden betreden de aarde in mensengedaantes. Maar de keizerlijke familie die in het midden van dit alles staat – Valyn, Adare en Kaden – komt erachter dat zelfs als ze deze holocaust in hun wereld overleven, hun conflicterende toekomstvisies niet meer zijn te verzoenen.
Februari
Auteur: Yelena Black
Titel:Dans van Vlammen
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048830640
Februari
Auteur: Jack Vance
Titel: De Tschai cyclus 1&2: Een stad vol Chasch & Onder de Wankh
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021405995
Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen – de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Zo begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.
Februari
Auteur: Ransom Riggs
Titel: Bijzondere Vertelsels
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044829631
Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse
beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de
eerste ymbryne … Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van
mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is
Februari
Auteur: Arwen Mannens
Titel: De laatste strijd 3: Thorian en Kristan
Uitgever: Zilverbron
ISBN:
Februari
Auteur: Anton Wolvekamp
Titel: Draak
Uitgever: Zilverspoor
ISBN: 9789463080781
Februari
Auteur: Pierce Brown
Titel: De Mars Trilogie 2 - Gouden Zoon
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024570980
Als Rode groeide Darrow op in de mijnen diep onder de oppervlakte van Mars, waar hij elke dag slopend werk deed om aan een toekomst te bouwen voor zijn nakomelingen. Maar de Gemeenschap waarvoor hij zo trouw werkte was gebouwd op leugens. Darrows mensen zijn verraden door hun eigen meesters, de Gouden – en hun enige weg naar vrijheid is een revolutie. En dus offerde Darrow zichzelf op in naam van het grote goed voor wie Eo, zijn ware liefde en inspiratie, haar eigen leven gaf. Hij werd een Gouden, en infiltreerde in hun bevoorrechte rijk om het van binnenuit te vernietigen. Als een lam tussen de wolven vindt Darrow vriendschap, respect en zelfs liefde – maar ook de toorn van machtige tegenstanders.
Maart
Auteur: Michael Scott
Titel: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022579961
De necromancer, De warlock en De zieneres samen in 1 band.
Maart
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: De Glazen Troon
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022580264
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Maart
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Koningin van de Schaduw
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022580271
Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.
Maart
Auteur: Corinne Duyvis
Titel: Op de rand van het niets
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN: 9789402723007
Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.
Maart
Auteur: Ian Laverman
Titel: De Corrupte Trilogie 1: De geestenwereld
Uitgever: Zilverbron
ISBN:
Maart
Auteur: Peter Schaap
Titel: Droomdanser deel 2: Vlammenzee
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
Maart
Auteur: Robin Hobb
Titel: De Boeken van Fitz & de Nar 3: Het lot van de moordenaar
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024572106
April
Auteur: Alex Marshall
Titel: Een Zwaard van Zwart Staal
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024574087
Na vijfhonderd jaar is het Verdronken Koninkrijk teruggekeerd, en met het eiland ook de monsterlijke geheimen die het herbergde; alle leven op de Ster wordt bedreigd. Terwijl een onmenselijk leger zich verzamelt op de kusten, klaar om de Immaculate Archipel binnen te dringen, staan de leiders van de Kobaltcompagnie voor een onmogelijke keuze: hun dromen van glorie en wraak laten schieten om de dreiging vanuit een ander rijk het hoofd te bieden, of hun ambities na te jagen, in de hoop dat de Ster er nog is als de rook is opgetrokken. Vijf Trawanten. Een legendarische generaal. Een strijd om te overleven.
April
Auteur: Cassandra Clare & Holly Black
Titel: Magisterium 3: De Bronzen Sleutel
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048835492
Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt...
April
Auteur: Pittacus Lore
Titel: Ik ben nummer vier - Op leven en dood
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN:
April
Auteur: Arwen Elys Dayton
Titel: Seeker 3: Disruptor
Uitgever: Van Goor
ISBN:
April
Auteur: Kim ten Tusscher
Titel: Vertellingen van de Ondergang 1: Bloed
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
10 jaar geleden offerde zij zichzelf op om de wereld te redden. Nu staat de vrede opnieuw op het spel.
April
Auteur: Cocky van Dijk
Titel: Drakenijs, deel 1: Kristallen hart
Uitgever: Zilverspoor
ISBN:
April
Auteur: Tad Williams
Titel: Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard 3A: De Groene Engeltoren - De Belegering
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Voorjaar
Auteur: Tad Williams
Titel: Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard 3B: De Groene Engeltoren - Het Ontzet
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Voorjaar
Auteur: Jeroen van Unen
Titel: Nachtuilen 2: De Slang van Havilah
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024573479
Mei
9789024575152Auteur: Tad Williams
Titel: Het Hart van Steen
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789024575152
Het Hart van Steen is het directe vervolg op Tad Williams’ Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard, en overbrugt daarmee het verhaal naar de trilogie De Laatste Koning van Osten Ard.
Mei
Auteur: Jon Skovron
Titel:Het Koninkrijk der Stormen 2: Splinter en Schaduw
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 
Mei
Auteur: Bradley P. Beaulieu
Titel: Het lied van het gebroken zand 1: De Twaalf Koningen van Sharakhai
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024575039
Sharakhai, de grote stad van de woestijn, het middelpunt van commercie en cultuur, wordt al eeuwenlang geregeerd door twaalf koningen – wreed, meedogenloos, machtig en onsterfelijk. Met hun leger van Zilversperen, hun elitegroep Klingmaagden en hun heilige beschermers, de angstaanjagende asirim, behouden de koningen hun positie als onbetwiste, onverslaanbare heren van de woestijn. Er is geen hoop op vrijheid voor wie onder hun juk leven. Zo lijkt het althans, totdat Çeda, een dappere, jonge vrouw uit de westelijke sloppenwijken, de wet van de koningen negeert door naar buiten te gaan op de heilige nacht van Beth Zha’ir. Die nacht leert ze niet alleen meer over haar eigen afkomst, maar ontdekt ze ook de verschrikkelijke waarheid achter de geschiedenis van de koningen.
Mei
Auteur: George R.R. Martin
Titel: Wildcards 3: Dodelijk Spel
Uitgever: Luitingh Fantasy
ISBN: 9789024568765
n 1946 werd boven New York een buitenaards virus losgelaten dat het DNA herschreef van iedereen die het infecteerde. Het doodde negentig procent van de bevolking, muteerde negen procent in ernstig misvormde monsters, en gaf één procent superkrachten. De Wild Cards¬-boeken gaan over de helden binnen die één procent. Van New York tot New England en van het geteisterde Afrika tot New Orleans: Dodelijk Spel bevat alles van oorlog en tragedie tot ijle hoop. Hier gaat het verhaal verder van de superhelden uit het Wild Cards-universum: hun strijd om als mens geaccepteerd te worden in een wereld die hen vreest en wantrouwt.
Mei
Auteur: Claudia Gray
Titel:Firebird 3: Een miljoen werelden met jou
Uitgever: HarperCollins Holland
ISBN:  9789402723106
Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd. Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft.
Mei
Auteur: Veronica Rossi
Titel: Riders 2: Zoekers
Uitgever: Van Goor
ISBN:
Mei
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Hof van Doorns en Rozen 3
Uitgever: Van Goor
ISBN:
Mei
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 3.5: Fairest
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Mei
Auteur: Sylvain Neuvel
Titel: Slapende Reuzen
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN:
ls Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand. Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend.
Mei
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 4: Winter
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Juni
Auteur: David Baldacci
Titel: The Finisher - Rennen voor je leven
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN:
Juni
Auteur: Fiona Rempt
Titel: De Orde van de Drakenmenners 3: De Drakenwereld
Uitgever: Kluitman
ISBN:
Juni
Auteur: Michael Reefs
Titel: Bram en het Zoldermysterie
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
ISBN:
Juli
Auteur: Michael Reefs
Titel: De Bieb-bende 6: Het middernachtscircus
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen
ISBN:
Juli
Auteur: Marissa Meyer
Titel: Lunar Chronicles 4.5: Stars above
Uitgever: Blossom Books
ISBN:
Juli
Auteur: Jack Vance
Titel: De Tschai cyclus 3&4
Uitgever: Uitgeverij Q
ISBN:
Zomer 2017
Auteur: Anne Bishop
Titel: De Anderen 5: Witte Kaarten
Uitgever: De Fontein
ISBN:
Zomer 2017
Auteur: Pierce Brown
Titel: Mars Trilogie 3: Ochtendster
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN:
Augustus
Auteur: Carlos Ruiz Zafón
Titel:Het labyrint der geesten
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 
Vierde en afsluitende deel van Het kerkhof der vergeten boeken.
September
Auteur: Sarah J. Maas
Titel: Glazen Troon 5: Het Rijk der Stormen
Uitgever: Boekerij
ISBN:
Oktober
Auteur: Johan Klein Haneveld
Titel: De Krakenvorst 2: Kartaalmon
Uitgever: Uitgeverij MACC
ISBN:
December
Auteur: Veronica Roth
Titel: Carve the Mark 2
Uitgever: Van Goor/Best of YA
ISBN:
Januari 2018
Auteur: Catherine Banner
Titel: Laatste Afstammelingen 3: Val van de Koning
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789460927263
Derde en laatste deel van de Laatste Afstammelingen reeks.
Uitgesteld
Auteur: Mike Jansen
Titel: De Kronieken van Cranborn 3: Het Afwezige Licht
Uitgever: Verschijnsel
ISBN:
Uitgesteld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here