FilmsFilmnieuwsRad des Tijds-filmtrilogie in de maak gebaseerd op de Eeuw der Legenden

Rad des Tijds-filmtrilogie in de maak gebaseerd op de Eeuw der Legenden

-

Het Rad des Tijds draait rond en rond. Eeuwen komen en gaan en laten herinneringen na die sagen worden. Dan vervagen de sagen tot mythen, tot ook die allang zijn vergeten […]. Zo begint elk boek van Het Rad des Tijds het eerste hoofdstuk. In de serie van 14 boeken (of 15 als je de proloog meetelt) lezen we de gebeurtenissen van wat men de Derde Eeuw noemt, en van die gebeurtenissen is Amazon druk bezig en tv-serie te maken. Deze komt nog dit jaar uit!

Maar er zijn meer plannen rondom deze boekenserie blijkt nu! Er is namelijk een filmtrilogie gepland over de Eeuw der Legenden. Er zijn alleen nog wat namen van producenten verbonden aan dit project, maar ook de schrijven van het plot van film is nu bekend: Zack Steinz. Hij is mede-schrijven van projecten als de eerste Thor film en X-Men: First Class.

Het verhaal zal zich dus afspelen in een meer futuristische setting, namelijk die van de Eeuw der Legende, waar de mensheid een stuk verder was geavanceerd dan de bewoners van de Derde Eeuw. Wel komen er enkele bekenden namen terug, want Lews Therin zelf, en ook alle verzakers komen uit de Eeuw der Legenden.

NB: Afbeelding is van de omslag van deel 6: Het Pad der Dolken.

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Wow, cool! Benieuwd wat ze ermee gaan doen. Ik neem aan een eigen verhaal verzinnen, want veel verhaal is er niet in de boeken toch?

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties