Vorige week was er in Los Angeles de jaarlijkse E3 (Electronic Entertainment Expo), waarin de grootste uitgevers en ontwikkelaars van videospellen en bijbehorende accessoire aan de hele wereld tentoonstellen wat hun plannen voor de komende tijd zijn. Ook dit jaar waren er weer spectaculaire persconferenties, shows en trailers. In dit artikel bespreek ik de spelaankondigingen die mijzelf het meest aanspraken!

1. Baldur’s Gate 3

Van alle spellen die ik vroeger heb gespeeld zijn de fantastische roleplaying games Baldur’s Gate 1 en 2 misschien wel de spellen waar ik de meeste tijd in heb gestopt. De verhaallijnen waren fantastisch, de mogelijkheden eindeloos en de wereld fascinerend. De keuzes die je maakte tijdens het spel en bij het kiezen van je personage en de samenstelling van je groep (party) zorgden elke keer voor een geheel nieuwe speelervaring. De spellen waren gebaseerd op de 2nd Edition van het D&D-systeem van Wizards of the Coast, en de vertaling van de schriftelijke regelset werkte wonderbaarlijk goed.

Nu wordt er door Larian Studios, ontwikkelaar van onder andere Divinity: Original Sin 2, een derde deel gemaakt. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat het de inmiddels 5th Edition regelset gaat gebruiken. Voor het verschijnen van het PC-spel zal er in september nog een uitbreiding van de ‘echte’ pen en papier versie van D&D versie komen dat als een proloog op Baldur’s Gate 3 zal fungeren, genaamd: Baldur’s Gate: Descent into Avernus.

2. Star Wars Jedi: Fallen Order

Als groot fan van Star Wars en alles wat daaromheen uitkomt (lees bijvoorbeeld ons artikel over alle Star Wars films en series die de komende tijd zullen uitkomen) was de trailer van Star Wars Jedi: Fallen Order een die mij erg aansprak. In dit spel ga je als de Jedi Cal Kestus de strijd aan met The Empire en kun je dus weer heerlijk aan de gang met allerlei Force krachten en je lightsaber. Zo kun je dus weer lekker losgaan op sotrmtroopers. In de trailer zie je bovendien al wat bekende werelden (zoals de Wookie planeet Kashyyyk) en personages (zoals Rogue One personage Saw Gerrera) voorbijkomen. En als kers op de taart krijg je tijdens je avontuur een geheel eigen droid mee.

3. Cyberpunk 2077

Een van de grootste aankondigingen van dit jaar was die van Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar van dit spel (CD PROJEKT RED) zit ook achter de enorm goed ontvangen spellenreeks van The Witcher, dus dat belooft al veel goeds. Daarnaast is een personage in het spel ingesproken en ‘gespeeld’ door filmster Keanu Reeves. Het spel komt uit op Playstation 4, Xbox One en PC.

Net als The Wicher wordt ook dit spel een open wereld, maar dan met een geheel andere (Cyberpunk, duh) setting. Je mag in het begin van het spel je personage op een ontzettend uitgebreide manier ‘samenstellen’. En dit keer gaat dat niet alleen over je uiterlijk, maar ook over je achtergrond. En al deze keuzes hebben invloed op de manier waarop het verhaal zich afspeelt en de personages in de wereld op je reageren. Je kunt bovendien verschillende eigenschappen kiezen waar je in uitblinkt, waardoor je speelstijl wordt bepaald.

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 + Link’s Awakening Remake

The Legend of Zelda: Breath of the Wild was en is nog steeds een van de grootste en tofste spellen op Nintendo’s nieuwste console, de Switch (lees hier onze recensie). Het zal dan ook niemand verbazen dat er een vervolg op dat spel komt. Desalniettemin was de korte teaser trailer voor dit spel (zie hierboven) een mooi en verrassend moment voor Nintendofans. Er is helemaal nog niks bekend, behalve dat het een volledig spel wordt (dus geen uitbreiding) en op de huidige Switch uitkomt.

Daarnaast was er nog wat Legend of Zelda nieuws: Er komt een remake van Link’s Awakening. Het spel komt uit voor de Switch en krijgt vernieuwde graphics, maar heeft een heel tof extra’tje: Je kunt tijdens het spel namelijk onderdelen vrijspelen waarmee je later je eigen dungeons kunt gaan inrichten!

5. Marvel Avengers

Met alle Avengers hype van het moment is het een goed moment om dat ook in de wereld van videospellen uit te buiten. Hiervoor heeft Marvel aangeklopt op de deur van Square Enix (maker van onder andere Final Fantasy en Kingdom Hearts). In de trailer zien we al een beetje van het verhaal en de gameplay.

In het spel kun je aan de slag met superhelden Iron Man, Hulk, Thor, Captain America en Black Widow. Door het bijstellen van je eigenschappen kun je je personage op je eigen speelstijl aanpassen. Op 15 mei 2020 komt het spel uit en verschijnt op de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit waren mijn favoriete 5 aankondigingen. Ik ben erg benieuwd naar welk spel (kan ook een ander spel zijn natuurlijk) jullie uitkijken!

Geef een reactie