FilmsFilmachtergrondWat gaan we zien van Star Wars de komende jaren?

Wat gaan we zien van Star Wars de komende jaren?

-

Aan het eind van dit jaar zullen we het laatste deel van de zogenaamde Skywalker Saga zien met The Rise of Skywalker. De negende film in de reeks brengt de strijd van Rey, Finn en Poe tegen de First Order, dat nu onder leiding staat van Kylo Ren, tot een einde. Ook enkele oudgedienden hebben hun rol te spelen, zoals Chewbacca, Leia (via eerdere filmopnamen) en zelfs Lando Calrissian. De film wordt gemaakt door J.J. Abrams, die ook The Force Awakens heeft geregisseerd.

(Artikel gaat verder na de trailer hieronder)

Star Wars trilogieën

Maar wat kunnen we dan van de Star Wars franchise verwachten na de Skywalker Saga? Het originele plan van Disney was om alle films met een overkoepelende verhaallijn af te wisselen met spin-off films, zoals Rogue One: A Star Wars Story en Solo: A Star Wars Story, maar na het floppen van Solo en daarna de tegenvallende resultaten en kritieken van deel 8: The Last Jedi werden die plannen in de koelkast gezet. Toch werden er nieuwe films aangekondigd.

Zowel Rian Johnson (verantwoordelijk voor The Last Jedi) als de makers van de succesvolle tv-serie Game of Thrones David Benioff and D.B. Weiss werden namelijk aangenomen om een trilogie te maken van geheel nieuwe Star Wars verhaallijnen die ofwel voor of na de Skywalker Saga zouden afspelen. Een mooie kans om eens een ander deel van het universum of een ander deel van de geschiedenis van Star Wars te ontdekken!

Vorige week werd bekend gemaakt wanneer we de eerste Star Wars films na The Rise of Skywalker kunnen verwachten. De eerste drie films zullen verschijnen in 2022, 2024 en 2026. Er is dus flink wat tijd ingelast na deel 9 om voor de Star Wars fans op adem te komen en te wennen aan het idee van een geheel nieuwe verhaallijn. Ook is het idee van een jaarlijkse Star Wars film losgelaten. Deze week werd door CEO van Disney Bob Iger ook bekend gemaakt dat de eerste film geschreven en geregisseerd zal worden door David Benioff and D.B. Weiss. Waarschijnlijk zullen zij dus eerst hun trilogie maken die dan om het jaar te zien is.

Tv-series en andere projecten

The Mandalorian

In de tussentijd zullen we het moeten doen met bijvoorbeeld The Mandalorion, een tv-serie geproduceerd door Jon Favreau. Deze serie speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens, na de val van het Keizerrijk en de opkomst van de First Order en volgt een eenzame huurmoordenaar in de buitenrand van het sterrenstelsel. Deze huurmoordenaar wordt gespeeld door Pedro Pascal (bekend van o.a. Game of Thrones en Narcos).

Een andere aangekondigde serie, voorlopig nog zonder titel, zal gaan over de rebellenspion Cassian Andorm vlak voor de gebeurtenissen in Rogue One. Diego Luna, die deze rol in de film op zich nam, keert daarvoor weer terug. Hierover is nog niet zoveel bekend, behalve dat de serie een spionagethriller zal worden met de nadruk op spannende missies. Beide series zullen verschijnen op Disney+.

En ook van de populaire animatieserie Clone Wars komt een nieuw seizoen (nummer 7 alweer). Deze zal eind dit jaar, begin volgend jaar op Disney+ komen. Hierin zullen personages als Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka, Rex en Bo-katan weer van zich laten horen. Al met al is er dus genoeg om ons mee te vermaken (mits dat abonnement op Disney+ erin zit 😉 )!

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties