BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Fantasyboeken 2012

FantasyWerelds Favoriete Fantasyboeken 2012

-

 

In 2012 stonden er een aantal hele mooie boeken op ons te wachten. De redactie blikt nog eenmaal terug en zet op een rijtje welke boeken zij de beste herinneringen aan hebben. Natuurlijk willen we ook graag weten welk fantasyboek jou het meeste plezier heeft bezorgd in 2012. Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of bezoek ons op het forum!

 


Love de vosMarjolein Mangnus
Dit is lastig, want er komen veel verschillende boeken bij mij op. Dit is het jaar geweest waarin ik George R.R. Martin heb ontdekt. Een hele zomervakantie heb ik vanaf het moment dat ik opstond tot het moment dat ik ging slapen met mijn neus in een van zijn boeken gezeten. ‘Een dans met draken’ lijkt dus de overduidelijke winnaar. Toch kwam ook meteen ‘Love: de vos’ bij me op. Dit is geen standaard fantasyboek, het is niet eens geschreven, maar het is geniaal vormgegeven. Ik word er nog steeds vrolijk van als ik eraan denk. Daarom zal de winst naar de underdog gaan. ‘Love: de vos’ is te goed om te negeren.


Thor Tim de Klerk Wolters
Het beste fantasyboek uit 2012 is voor mij zonder enige twijfel Thor van Wolfgang Holhbein. De setting is die uit de Noorse mythologie. Prachtige bergachtige en bosrijke landschappen bezaaid met sneeuw. Aangezien mijn favoriete seizoen de winter is voelde ik me hier helemaal in thuis. Het verhaal verteld over een man die niet weet wie hij is en hoe hij op de plek beland is waar hij zich aan het begin van het verhaal bevindt. Het gehele verhaal is dus een ontdekkingsreis voor zowel het hoofdpersonage als voor de lezer. Tel daar de snoeiharde en bloederige gevechten bij op en je hebt een ideale mix van actie en mystiek waar zelfs af en toe nog plek is voor lach en een traan.


Starters – Connie Flipse
De Hongerspelen-trilogie van Suzanne Collings heeft dit jaar het meeste indruk op me gemaakt, maar helaas zijn deze boeken niet dit jaar uitgebracht. Als ik mijn favoriete fantasyboek van dit jaar zal ik dus een ander boek aan moeten wijzen, iets wat best nog lastig is. Neem nu bijvoorbeeld Verboden van Ted Dekker. Dat is het eerste boek dat ik voor FantasyWereld mocht recenseren, daardoor is het toch wel een bijzonder boek voor me. Toch springt er één boek bovenuit door het originele en spannende verhaal. Dat is Starters van Lisa Price, het boek boeide me van het begin tot het einde. Een ander pluspunt is dat het boek absoluut niet voorspelbaar is. Mijn favoriete fantasyboek van 2012 is dus Starters.


Soulmates 2: Het verhaal van Phoenix – Marije Kok
Het afgelopen jaar zijn er ontzettend veel geweldige boeken uitgekomen en eigenlijk zou ik ze allemaal tot mijn favoriet willen bestempelen, maar omdat ik toch een keus moet maken, ga ik voor het tweede deel in Joss Stirlings Soulmates-serie: Het verhaal van Phoenix. Phoenix is een Savant en heeft een gave: ze kan mensen “stilzetten”. Ze zit vast in een grote gemeenschap van Savants, waarin ze gedwongen wordt te stelen. Maar dan ontmoet ze haar soulmate Yves. Lukt het Yves om Phoenix weg te halen uit de gemeenschap? Het verhaal van Phoenix zit vol met geloofwaardige personages en is een erg mooi en spannend liefdesverhaal, dat helaas veel te weinig pagina’s heeft.


Het Geheim van Askir 1: De Eerste HoornMerel Schrandt-Munne
Mijn favoriete fantasyboek uit 2012 is Het geheim van Askir 1: De Eerste Hoorn, al zal dat voor onze frequente bezoekers geen geheim meer zijn. De wijze waarop Richard Schwartz de personages in dit boek gestalte geeft, is verrassend en daardoor zeer aansprekend. Daarbij is de eerste helft van het boek een echt mysterie, waardoor het geheel een soort Agatha Christie sfeertje krijgt. En zeg nou zelf: Agatha Christie in een herberg met geheimzinnige wezens aan het werk, welke fantasyliefhebber wordt daar nou niet warm van?

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties