StripsStriprecensiesSuper Kaka 1: Een nieuw schooljaar – Davy Mourier, Stan Silas &...

Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar – Davy Mourier, Stan Silas & Valérie Sierro

-

De kleine Luca droomt er al jaren van om op de Imagi-school te komen. Dit is een school voor kinderen met een bijzondere gave, want ze kunnen met een machine door hun dromen een wezen werkelijkheid laten worden. Je moet genoeg verbeelding hebben om je droom tot leven te laten komen in de vorm van een wezen, alleen dan kan je toegelaten worden. Hoewel Luca niet geselecteerd is als een van de leerlingen, is hij stiekem bij het toelatingsexamen en weet hij toch een wezen op te roepen. Dit is een klein bruin wezentje genaamd Super Kaka, dat gek genoeg naar aardbeien ruikt. Een grappig maar op het eerste ogenblik vrij nutteloos wezentje. Kan Luca zijn plekje weten te vinden in de Imagi-school?

Een bijzonder avontuur voor echte helden
Super Kaka is op het eerste gezicht een vrij grappige strip, maar er schuilen veel meer lagen achter het avontuur van Luca. Luca is een kleine jongen en iedereen kijkt op hem neer, maar hij weet zeker dat hij een grote held kan worden met zijn droomwezen. Een wezen in de vorm van een keutel was alleen niet wat hij in eerste instantie had gewild, maar de twee worden langzamerhand vrienden. De droomwezens zijn fascinerende wezens die allemaal een affiniteit hebben met een bepaald element (water, aarde, vuur en lucht) en een speciale kracht bezitten. Het is geweldig om alle andere leerlingen te leren kennen met hun bijbehorende droomwezen.

Super Kaka is een perfecte strip voor de dromers en jonge helden die veel meer waard zijn dan ze zelf denken.

Naast de humor van Luca’s wezentje, zijn er nog vele andere kanten van het verhaal die de moeite waard zijn om gelezen te worden. Zo zit het verhaal vol actie en moeten de leerlingen van de Imagi-school stoere opdrachten doen waarbij ze samen moeten werken. Er is aan avontuur geen gebrek, je verveelt je tijdens het lezen geen enkel moment! Ook heeft Luca bepaalde motieven waarom hij graag naar de Imagi-school wil. Hij is namelijk een wees, maar hij denkt dat hij zijn vader kan vinden op de Imagi-school. Dit geeft een vrij serieuze en zielige toon aan deze strip, waardoor dit verhaal meer lagen heeft dan verwacht.

Een hoopvolle jongen in een levendige wereld
Luca is de perfecte hoofdpersoon voor dit verhaal. Hij is een kleine jongen en nog vrij jong en heeft weinig mensen om hem heen die hem helpen. Toch is Luca heel positief ingesteld en gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg. Hij is dan wel een kleine jongen en zijn klasgenoten hebben het idee dat hij niks kan, maar Luca weet dat hij meer in zijn mars heeft! In de komende delen wordt Luca hopelijk een grote held zodat iedereen ziet dat hij een geweldige jongen is. Zijn optimistische houding tegenover mensen die op hem neerkijken maakt van Luca een sympathiek personage, waardoor je als lezer op emotioneel vlak helemaal in het verhaal zit.

De wereld waarin de personages leven is erg kleurrijk. Er wonen veel magische wezens, oftewel dromen, in deze wereld en zelfs gebouwen barsten van de spetterende kleuren. Zeker voor kinderen is het een waar genot om deze strip te lezen, omdat je je ogen kan uitkijken door de grappige pagina’s vol kleuren. De personages laten veel emotie zien door de manier van tekenen en de tekeningen zijn ook vrij ver van elkaar verwijderd, waardoor alle witte lijnen tussen alle afbeeldingen wat rust creëren.

Conclusie
Super Kaka is een strip die meer inhoud bevat dan je in eerste instantie denkt. Het verhaal heeft genoeg actie en levendige personages en wezens, maar het verhaal bevat ook een serieuze kant waardoor je enorm meeleeft met de kleine Luca. Dit eerste deel sluit ook af met een flinke cliffhanger, waardoor je meteen nieuwsgierig raakt naar de volgende delen in deze trilogie. Super Kaka is een perfecte strip voor de dromers en jonge helden die veel meer waard zijn dan ze zelf denken.


Een nieuw schooljaar Boek omslag
Een nieuw schooljaar
Super Kaka

Davy Mourier, Stan Silas & Valérie Sierro


9789463063555

Silvester
Januari 2018
Paperback
47

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties