StripsStriprecensiesSuper Kaka 2: Dream Ball - Davy Mourier, Stan Silas & Valérie...

Super Kaka 2: Dream Ball – Davy Mourier, Stan Silas & Valérie Sierro

-

Het einde van het eerste schooljaar is voor Luca en zijn kleine Super Kaka in zicht, al weten ze nog niet waar Hugo is, die is verdwenen. Ook wordt de aarde geteisterd door een gevaarlijke slang genaamd Apoffis, die wordt tegengehouden door de Kinderen van Seth, een groep met sterke dromen die Apoffis kunnen stoppen. Voor de vakantie moeten de leerlingen meedoen aan een toernooi genaamd Dream Ball, een spel waarin teams met hun dromen moeten samenwerken. Luca heeft wel zin in een leuk toernooi, maar dit toernooi verloopt heel anders dan verwacht…

Heldhaftige kinderen in weer een spannend avontuur
Super Kaka deel 2 is een erg mooi vervolg op het eerste deel. Luca heeft het wel naar zijn zin op de Imagi-school, maar iedereen is in spanning omdat hun klasgenoot Hugo wordt vermist. Het verhaal begint met een introductie van de Kinderen van Seth die het monster Apoffis verslaan en een grote rol spelen in dit deel. Al snel wordt Dream Ball geïntroduceerd en kan het spektakel beginnen! Dream Ball is een erg leuk spel waarin alle dromen op originele wijze hun krachten gebruiken om zo de tegenstander te slim af te zijn. Als lezer geniet je van alle leuke en grappige taferelen rondom dit spel, waarbij de actie constant aanwezig is.

De personages zijn lekker divers, de wereld van de dromen wordt steeds verder uitgebreid en de spanningen lopen goed op.

In dit deel zie je dat de wereld van Super Kaka wordt uitgebreid. Wie is hier de schurk, wie kan Luca vertrouwen? Komt Luca meer te weten over zijn afkomst? Er zit genoeg mysterie in dit verhaal, waar je langzamerhand steeds meer over te weten komt. Ook is het fijn om te zien dat de achtergrondinformatie over dromen wordt uitgebreid. Zo zijn er verschillende types qua monsters, wat een mooie toevoeging is aan dit verhaal. Een eigen droom als maatje hebben heeft veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken!

Veel kleurrijke personages en mooie actie
De tekenstijl van Super Kaka is weer naar behoren. Het kleurgebruik is lekker fel en vrolijk, maar de grimmige sfeer wordt ook goed afgebeeld door wat donkere kleuren. Dream Ball kan in verschillende landschappen gespeeld worden, wat er ook erg leuk en gevarieerd eruitziet. Daarbij zijn er ontzettend veel teams vol personages en hun bijbehorende droom, maar deze zijn makkelijk uit elkaar te halen. Iedereen heeft een uniek uiterlijk, net zoals de dromen die allemaal hun eigen krachten hebben. Het is erg leuk om al die verschillende krachten te zien, de creativiteit van de makers spat ervan af!

Luca is nog een kleine jongen en hij is soms ook wat naïef. Ondanks zijn naïviteit heeft hij een hartje van goud en geeft hij ontzettend veel om zijn vrienden. Daarbij is Super Kaka een hilarisch keuteltje waar je vaak om moet lachen, al zijn de Kinderen van Seth daarentegen wat intimiderend… Zowel oude als nieuwe personages weten een grote indruk op je te maken. Luca heeft nog een optimistische houding, maar met de oplopende spanningen merk je dat Luca zich in het volgende deel veel sterker moet gaan opstellen. Dat gaat wat worden…

Conclusie
Dream Ball is een fijn tweede deel van de Super Kaka-reeks. De personages zijn lekker divers, de wereld van de dromen wordt steeds verder uitgebreid en de spanningen lopen goed op. De actie is op elke bladzijde wel aanwezig, zodat je je geen enkel moment verveelt. Het verhaal eindigt ook weer erg spannend, waardoor de cliffhanger ervoor zorgt dat je enorm uitkijkt naar het slotdeel van deze trilogie!

Dream Ball Boek omslag Dream Ball
Super Kaka
Davy Mourier, Stan Silas & Valérie Sierro
9789463063906
Graphic Novel
Silvester Strips
2018
Paperback
47

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Super Kaka 2: Dream Ball - Davy Mourier, Stan Silas & Valérie SierroDream Ball is een fijn tweede deel van de Super Kaka-reeks. De personages zijn lekker divers, de wereld van de dromen wordt steeds verder uitgebreid en de spanningen lopen goed op. De actie is op elke bladzijde wel aanwezig, zodat je je geen enkel moment verveelt. Het verhaal eindigt ook weer erg spannend, waardoor de cliffhanger ervoor zorgt dat je enorm uitkijkt naar het slotdeel van deze trilogie!