BoekenBoekrecensiesDe Geestenjager 2: De vloek - Joseph Delaney

De Geestenjager 2: De vloek – Joseph Delaney

-

Omslag De Geestenjager 2: De vloek

De Geestenjager is een serie en omvat momenteel vier delen: De laatste leerling, De vloek, Het geheim en De strijd.  De serie gaat om Thomas J. Wachter – ook wel Tom genoemd. Hij is de zevende zoon van een zevende zoon, waardoor hij de gave heeft van ‘zeven keer zeven’. Hij kan dingen zien waar anderen blind voor zijn. Wanneer hij dertien is, haalt de geestenjager hem op als leerling.

De vloek
Tom is nu een halfjaar leerling en hij krijgt zijn eerste opdracht. Terwijl de geestenjager ziek op bed ligt, moet Tom een doder zien te bezweren, de gevaarlijkste boeman van allemaal. Terwijl hij zo snel mogelijk de voorbereidingen treft, hoort hij de priester – de broer van de geestenjager – op de achtergrond schreeuwen. Tom weet de boeman te binden in een put, maar voor de priester is hij te laat. Wanneer hij en zijn meester naar de begrafenis gaan in Monniksfoort, begeven ze zich in een slangenkuil. Onder de grote kathedraal schuilt namelijk een oude en duistere macht. Een macht die de geestenjager al een keer bijna had verslagen. Wanneer Tom van zijn meester achter moet blijven, herinnert hij zich de vloek die over de geestenjager is uitgesproken. Hij zal in een duister ondergronds sterven zonder een vriend aan zijn zijde. Tom negeert zijn opdracht en rent zijn meester achterna. Zullen ze er levend uitkomen?

Nog beter dan deel één
Over De vloek kan ik vrij kort zijn. Het is beter dan het eerste deel. De reeds bekende ingrediënten zitten erin, maar zijn allemaal in betere hoeveelheden aanwezig, het is allemaal in balans.
Ook zit De Vloek weer dicht bij Tom op de huid, of beter gezegd: eronder. De jongen wordt ondanks – of misschien juist door – zijn gave door twijfel verteert. Wat moet hij doen? Wat is goed? En kan hij het kwaad wel buitensluiten of wordt hij de prooi? Hij vecht ook nu tegen zijn angsten en voor vriendschap. Vriendschap met zijn meester, vriendschap met het heksje Annelie – reeds bekend van deel één. Je voelt zijn worsteling en hoopt dat hij het juiste doet. En bovenal: je wenst dat hij het overleefd.

De gevaren in dit deel zijn groter dan in De laatste leerling. Meerdere keren lijkt het erop dat een van hen het leven zal laten en het merendeel speelt zich af in het donker. Gelukkig is ook de schrijfstijl weer vertrouwd. Zaken worden beschreven zoals ze zijn, maar niet nodeloos enger gemaakt. En de simpele manier van vertellen houdt de vaart erin. Hierdoor kun je net zoals Tom vrij weinig terugkijken, waardoor je in het moment ‘leeft’. Het verleden is afgesloten en de toekomst nog twijfelachtig. Je hebt enkel invloed op het heden. De mogelijke toekomstige problemen zie je later wel, het gaat om het hier en nu. En dat is al spannend zat! Vergeet niet om een lampje bij de hand te houden!

Een tweede deel dat staat als een huis
De vloek staat als een huis. Het boek kent een zeer spannend plot en Tom kent vele angsten. Het gebeurt niet vaak dat een tweede deel het eerste overtreft. Dat het Delaney lukt, geeft aan dat deze serie vermoedelijk nog meer in petto heeft voor de lezer. De geestenjager-reeks is dan ook een echte aanrader!

[product_page sku=”9789026145759″]


De Geestenjager 2: De vloek Boek omslag
De Geestenjager 2: De vloek
De Geestenjager 2

Joseph Delaney


9789026145759

De Fontein

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties