FilmsFilmachtergrondSeries en Films op streamingkanalen in mei 2022

Series en Films op streamingkanalen in mei 2022

-

Nu HBO Max wereldwijd wordt uitgerold is de strijd om abonnees in volle gang. Netflix noteerde de afgelopen maand voor het eerst een daling in abonnees en moet dus alle zeilen bijzetten om de content die van het platform wordt teruggetrokken op te vangen met eigen materiaal. Laten we zien wat we in mei allemaal kunnen verwachten!

Netflix

De serie waar we denk ik met zijn allen het meest naar uitkijken volgende maand op Netflix is het vierde seizoen van Stranger Things, dat helaas pas helemaal op het eind gepland staat. Deze zal in wekelijkse toevoegingen online komen. Voor animefans staan Shaman King, Ghost in the Shell SAC_2045 en Vampire in the Garden op de lijst om toegevoegd te worden.

Verder is er vooral voor horrorliefhebbers heel veel aangekondigd. Vooral wat oudere films die hun weg naar Netflix vinden, maar desalniettemin interessant. Op 7 mei komen bijvoorbeeld de horrorfilms A Haunting at the Rectory (2015), Conjuring the Dead (2014), Robert (2015), Theatre of Fear (2014), The Amityville Theater (2015) en The Last House on Cemetery Lane (2015) uit. Later in mei komen ook nog Don’t Breathe 2 (2021) en Curse of the Witching Tree (2015) op het platform.

Disney+

Op Disney+ kijken we met hoge verwachtingen naar de lancering van de serie Obi-Wan Kenobi, waarvan eind mei de eerste twee afleveringen verschijnen. Met series als The Mandalorian en Book of Boba Fett in ons achterhoofd zeker eentje om naar uit te kijken! Ook komt er een andere nioeuwe serie, die wat meer op de jeugd gericht is, maar wel heel erg epische fantasyvibe heeft, namelijk The Quest. Dit is een competitieserie die acht tieners (Paladins) in de fictionele, fantasywereld Everealm dropt. Daar moeten ze een koninkrijk redden van een oeroude profetie. Verder komt er nog een Making of Moon Knight docu en de finale van Moon Knight zelf natuurlijk.

Prime Video

Op Prime Video komt, na de aankoop van filmstudio MGM, de hele catalogus aan James Bond films online. Daarnaast zullen nieuwe wekelijkse afleveringen van Star Trek Picard en Outer Range te zien zijn. Die laatste is een bovennatuurlijke mystery serie met Josh Brolin in de hoofdrol.

HBO Max

Op HBO Max komt de film The Time Traveler’s Wife, een bewerking van Audrey Niffeneggers roman met diezelfde titel. Ook komt de vierde Matrix film, The Matrix Resurrections, op het platform. De belofte dat ze op HBO Max sneller bioscoopfilms laten veerschijnen maken ze dus zeker waar!

Er komt verder nog een enorme lijst aan oudere films bij die de moeite van het kijken waard zijn, zoals de Underworld films (Underworld, Underworld Awakening en Underworld Rise of the Lycans), Terminator 2: Judgment Day, Street Fighter: The Legend of Chun-Li, Conan The Barbarian en 47 Ronin.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties