Tv-seriesTv-recensiesKlassieke Star Wars vibes in The Mandalorian

Klassieke Star Wars vibes in The Mandalorian

-

Hij is Star Wars-fan van het eerste uur, zij is vooral gecharmeerd van Ewoks, Porgs en Poe Dameron: Denise en Jelle keken samen naar de eerste aflevering van The Mandalorian op Disney+. Lees in hun spoilervrije bespreking wat zij ervan vonden!

The Mandalorian

The Mandalorian is exclusief op het gisteren officieel gelanceerde Disney+ te zien (wat er nog meer op staat kun je lezen in ons eerdere artikel). De tweede aflevering komt aanstaande vrijdag online en vanaf dan is er elke week een nieuw hoofdstuk te streamen. In totaal zal het eerste seizoen acht afleveringen krijgen die zo’n drie kwartier duren, geschreven door Jon Favreau. De serie speelt zich af tussen The Return of the Jedi en The Force Awakens: hier zijn heel wat jaren tussen te overbruggen en gelukkig begint The Mandalorian net ná de val van het keizerrijk en zal deze technisch gezien dus best een tijdje kunnen draaien. Met een budget van ongeveer 120 miljoen dollar heeft het in ieder geval meer dan voldoende geld om een mooi product te maken. Is dat ook gelukt?

Denise

Voordat de serie te zien was hebben Jelle en ik de trailers al een paar keer gekeken. Ik kreeg hier echte Rogue One vibes van. Dat zag ik als een goed teken, want die film vond ik echt te gek: het retro Star Wars-gevoel maar dan mét moderne special effects. Wauw. Kan het nog beter? Nou, ik heb sterk het gevoel van wel!

De eerste aflevering van The Mandalorian is ij-zer-sterk. Mogelijk heb ik toen het afgelopen was in mijn handen geklapt, mogelijk niet, we houden het even in het midden. In ieder geval was ik echt aangenaam verrast door het echte Star Wars gevoel dat de serie me gaf zonder dat het leunde op al bestaande personages en planeten. Ik ben echt mega enthousiast. Wat gaat er allemaal gebeuren? Wat is de geschiedenis van het hoofdpersonage? Vertel me alles! Bij de eerste Star Wars films dacht ik stiekem wel eens ‘zo, dit duurt eigenlijk best lang’ maar nu was ik teleurgesteld dat de eerste aflevering voorbij gevlogen is. Ik. Wil. Meer!!!

Jelle

Star Wars heeft al de nodige series voortgebracht, maar dit waren eigenlijk allemaal animatieseries gericht op een jonger publiek. Leuk gemaakt, maar als je het mij vraagt wat te traag en simpel. The Mandalorian beloofde vanaf de eerste trailer een cadeautje te zijn voor de ‘oudere’ Star Wars fans, dus ik had er in toenemende mate zin in!

Het begin is direct raak, heeft de klassieke humor meets actie Star Wars vibe die de originele trilogie zo sterk maakt, en zet meteen de toon voor de rest van de aflevering. Er zit veel vaart in, maar er wordt ook een hoop in het midden gelaten. Lekker mysterieus dus! The Mandalorian voelt van het begin af aan goed, en ik kan niet wachten tot de volgende aflevering online staat. Het feit dat het een serie is in plaats van een film lijkt me een goede zet om meer kijkers te trekken, en het levert dadelijk een berg Star Wars content op waar ik als fan alleen maar blijer van word.

Conclusie

Hoewel dit met de nieuwste films wel anders is, horen wij vanuit alle hoeken positieve verhalen over The Mandalorian en hier sluiten wij ons bij aan. Deze serie smaakt naar meer en wij zitten vrijdagavond weer voor de TV om aflevering twee te streamen. Wie kijkt er mee?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties