Tv-seriesTv-recensiesThe Book of Boba Fett kan nog niet tippen aan The Mandalorian

The Book of Boba Fett kan nog niet tippen aan The Mandalorian

-

Hij is Star Wars-fan van het eerste uur, zij is vooral gecharmeerd van Grogu, Porgs en Poe Dameron: Denise en Jelle keken al eerder samen naar de eerste aflevering van The Mandalorian op Disney+ en hebben zich nu gewaagd aan The Book of Boba Fett. Lees in hun spoilervrije* bespreking wat zij ervan vonden!

*We gaan er trouwens wel van uit dat je The Mandalorian al helemaal gezien hebt 😉.

Denise

Toen we begonnen aan The Mandalorian was ik meteen verkocht. Het was spannend, leuk en ondanks dat er weinig lightsabers te bekennen waren, was deze serie wel helemaal Star Wars zoals we het kennen. Grogu, de schattige ‘baby yoda’, maakte het wat mij betreft helemaal af. In het tweede seizoen van de hitserie werd oude bekende Boba Fett geïntroduceerd. Was die dus toch mooi wél uit de Sarlacc Pit ontsnapt. En dat niet alleen, hij kreeg zelfs een eigen serie. Goed voor elkaar, dus.

Jelle en ik hebben allebei ontzettend van The Mandalorian genoten en zaten ook meteen klaar voor The Book of Boba Fett. De verwachten waren hooggespannen. Zou het weer zo’n groot succes worden? Of heb je daar toch echt een babyjedi voor nodig?
De eerste aflevering viel mij, op zijn zachtst gezegd, nogal tegen. Het geheel kwam een beetje moeizaam op gang. De dialogen voelden geforceerd, en in plaats van een feest van herkenning was het voor mij vooral een beetje… raar. Ik heb geen idee waar de serie heen wil en de tweede aflevering hebben we nog niet aangezet. Het plot lijkt bijna in zijn geheel te ontbreken. Natuurlijk zijn we wel van plan om alles uiteindelijk te gaan kijken, en ik ben benieuwd of we over een paar weken terugkomen met een andere recensie. Ergens hoop ik van wel! Maar ik hoop vooral op het derde seizoen van The Mandalorian… The Book of Boba Fett heeft mij nog niet gecharmeerd.

Jelle

Boba Fett was jarenlang één van die personages uit Star Wars die met maar een paar zinnen en scènes toch één van de meest herkenbare figuren uit de franchise bleef. Dat er een serie kwam over zijn leven na het blijkbaar-niet-fatale einde in Return of the Jedi leidde dus uiteraard tot torenhoge verwachtingen. Ik heb erg genoten van The Mandalorian en Solo als uitingen van de meer ‘scummy’ karakters in Star Wars, dus dit kon alleen maar geweldig zijn.

Zo indrukwekkend bleek de eerste aflevering helaas niet te zijn. Door continu heen en weer te springen tussen flashbacks en het ‘heden’ was het niet alleen verwarrend, maar de dialoog en actie waren ook nog eens behoorlijk saai. Waar af en toe actie lijkt te ontstaan slaat Boba een flater of is hij anders juist zo snel aan de winnende hand dat het niet eens boeit. De conflicten lijken er gewoon niet echt toe te doen.

De sidekick van Boba heeft nog wel een mooie vechtscène maar ook die is eigenlijk niet zo spectaculair als we sinds The Mandalorian gewend zijn. Ik hoop heel erg dat The Book of Boba Fett snel voor wat verrassingen of spektakel zorgt, anders wordt het een lange zit tot de laatste scène…

Conclusie

Wij zijn (nog) niet overtuigd van The Book of Boba Fett. De eerste aflevering vinden we wat saai, vreemd en niet bepaald spectaculair. We hopen dat de rest van de serie een hoop goedmaakt. Met een zo’n genie als Jon Favreau als maker hebben we namelijk nog wel vertrouwen dat dit zal gebeuren. We willen de serie dan ook zeker niet afraden, maar willen je wel waarschuwen om je verwachtingen in ieder geval wat bij te stellen. Wat vond jij van de eerste aflevering?

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Denise Meyer
Denise Meyer
Als kind was Denise gek op prinsessenfilms. Haar hart brak toen ze erachter kwam dat prinses helemaal geen beroep was. Via Harry Potter en The Lord of the Rings kwam ze terecht in de wereld van fantasy, en je zal haar dan ook vaak terugvinden op fantasyfairs door het hele land. Ze is dol op het lezen van (dystopische) young-adults, maar ook op epische fantasy, een thriller op zijn tijd, en af en toe iets om bij te zwijmelen.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties