StripsStriprecensiesNieuwe avonturen in Conquests deel 2: Deluvenn

Nieuwe avonturen in Conquests deel 2: Deluvenn

-

Een grote kolonie van mensen die op zoek zijn naar leefbare planeten komt aan bij Deluvenn, een planeet die bijna volledig bestaat uit oceaan. De vloot is redelijk klein, dus gelukkig kan de mensheid met gemak op deze planeet leven. Idris is een techneut op het schip, maar door een incident op werk dreigt hij veroordeeld te worden als moordenaar. Hij wordt afgezonderd op de planeet Deluvenn, die uitgestorven is. Althans, zo lijkt het. Wanneer er onderzoek wordt gedaan naar de beschaving van deze planeet, wordt een grote dreiging gedetecteerd die de kolonie flink wat ellende kan bezorgen…

Een nieuw avontuur op een nieuwe planeet

De Conquests-reeks richt zich op een kolonie die op zoek is naar een planeet die bewoonbaar is. Het eerste deel, Islandia, was een avontuur op een ijsplaneet, en een andere kolonie verkent nu een planeet die voor 95% bestaat uit water. Dit deel is heel anders dan zijn voorganger, aangezien dit een compleet nieuw avontuur is. De mensen in de kolonie zijn anders, de planeet is totaal anders en de avonturen die de personages beleven hebben een hele andere wending. Zo is de dreiging van de beschaving op deze planeet op een heel ander niveau, want deze keer moet er gezocht worden naar wezens die onderwater leven. Ook wordt het gevaar op een heel angstaanjagende manier geïntroduceerd, waardoor je haast kippenvel krijgt.

Na het lezen van dit tweede deel ben je alleen maar benieuwd naar nog meer futuristische avonturen met hopelijk nog veel meer andere planeten om te ontdekken!

Deluvenn is een bijzondere planeet waar je graag meer over wil weten. De ijsplaneet in het vorige deel was heel koeltjes afgebeeld, nu heb je juist te maken met een veelzijdiger klimaat. Het vaste land heeft een verscheidenheid aan kleuren en flora en de illustraties onder water weten ondanks de vele blauwtinten erg scherp te zijn, waardoor je veel meer contrasten ziet in de illustraties. Door alle technologieën en voertuigen van de kolonie zie je goed de verschillen tussen de verloren ruïnes op Deluvenn en de moderne ruimteschepen en constructies van de mensen. Je merkt hoe makkelijk mensen de natuur om zich heen kapot kunnen maken, waardoor deze strip een lichtelijk kritische toon heeft op de huidige maatschappij.

Sterke personages met een liefdevolle kant

Idris is de hoofdpersoon in het verhaal, die nogal verhard is door de jaren heen. Hij moet hard werken om met zijn kolonie de planeet te bereiken, terwijl hij zijn kinderen haast niet meer ziet. Zijn ex-vrouw is arts en heeft een nieuwe geliefde, waardoor Idris een kort lontje heeft. Hij is erg agressief, maar je begrijpt zijn persoonlijkheid door zijn pijnlijke verleden. Hij moest op jonge leeftijd al volwassen worden, wat hem wel erg sterk maakt. Hij probeert zijn gevoelens uit te schakelen, maar als zijn kinderen hem tegenkomen, zie je wel aan hem dat hij een gevoelige kant heeft en veel geeft om zijn naasten.

De andere personages in dit verhaal voelen ook erg realistisch aan. De ex-vrouw van Idris is een sterke vrouw die voor haar kinderen zorgt, maar door de druk ook wel eens een steekje laat vallen. Cham en Haykel, de zoon en dochter van Idris, zijn twee kinderen die gemengde gevoelens hebben rondom hun vader. Haykel is een lief meisje dat ondanks de afstand van haar vader houdt, terwijl Cham juist voorzichtiger is en zijn vader wantrouwt. De band tussen deze familie is op sommige momenten erg pijnlijk, maar deze drama zorgt er wel voor dat deze strip een extra laag krijgt waardoor het verhaal veel completer aanvoelt.

Conclusie

De Conquests-reeks laat zien dat elk deel uit deze serie anders is. Je volgt totaal andere personages, je ontdekt een totaal nieuwe planeet en beleeft vele nieuwe avonturen. De tekenstijl is weer erg strak en door deze kleurrijke planeet zijn de afbeeldingen veelzijdiger dan in het vorige deel. Na het lezen van dit tweede deel ben je alleen maar benieuwd naar nog meer futuristische avonturen met hopelijk nog veel meer andere planeten om te ontdekken!

Deluvenn Boek omslag Deluvenn
Conquests
Jarry, Benoit & Héban
9789463065733
Graphic Novel
Silvester Strips
Oktober 2019
Hardcover
64
P. Moretti

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Nieuwe avonturen in Conquests deel 2: DeluvennDe Conquests-reeks laat zien dat elk deel uit deze serie anders is. Je volgt totaal andere personages, je ontdekt een totaal nieuwe planeet en beleeft vele nieuwe avonturen. De tekenstijl is weer erg strak en door deze kleurrijke planeet zijn de afbeeldingen veelzijdiger dan in het vorige deel. Na het lezen van dit tweede deel ben je alleen maar benieuwd naar nog meer futuristische avonturen met hopelijk nog veel meer andere planeten om te ontdekken!