StripsStriprecensiesMysteries en veel sfeer in Ravencroft stripserie

Mysteries en veel sfeer in Ravencroft stripserie

-

Ashley en Joyce Ravencroft krijgen afschuwelijk nieuws te horen, want hun ouders zijn namelijk overleden bij een vliegtuigongeluk. De twee moeten intrekken bij hun oom Markus en tante Zelda. Hun oom en tante zijn een beetje raar, maar ze worden opgenomen in een warm huis. Op een dag krijgen de twee een pakket opgestuurd met vijf beeldjes erin. Deze beeldjes zijn door hun ouders gestuurd, een paar dagen voor hun overlijden. Het zijn beeldjes die ze hebben gevonden tijdens hun ontdekkingsreis, maar zou er misschien meer achter zitten?

Mysterieuze ontdekkingen door twee weeskinderen

Deel 1: Alles op zijn plaats – Bestel bij BOL.com

Ravencroft is een tweedelige strip waarin Ashley en Joyce rouwen om hun ouders, maar waarbij ze al snel merken dat er meer schuilt achter de verdwijning van hun vader en moeder. De strip doet een beetje denken aan Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events, aangezien weeskinderen de geheimen van hun overleden ouders proberen te ontrafelen. Daar houden de overeenkomsten gelukkig op, want dit verhaal weet een hele andere kant op te gaan. Broer en zus worden opgenomen in het gezin van hun liefdevolle oom en tante, hoewel die zich een beetje gek gedragen. Vanwege het pakketje met vijf bijzondere beeldjes gaan ze op onderzoek uit, want de twee hebben het idee dat hun ouders wat duidelijk probeerden te maken aan hen. De twee puzzelen erop los in het eerste deel (Alles op zijn plaats), en de ontdekkingen die ze in dit eerste deel doen worden verder uitgewerkt in het tweede deel (Niet is wat het lijkt).

Hoewel het tweede deel ook vooral bestaat uit onderzoek en het ontrafelen van bepaalde aanwijzingen, neemt de spanning daar enorm toe. Wie wil de twee helpen, en welke mensen zitten juist achter de tweeling aan? Ashley en Joyce weten eindelijk waar ze mee te maken hebben en ze hebben het idee dat het lot van hun familie, en misschien zelfs van de wereld, in hun handen ligt. Je zit op het puntje van je stoel richting het einde van de strip, want Joyce en Ashley staan voor grote gevaren! Het gehalte aan fantasy valt nog redelijk mee, maar zeker in het tweede deel weet het naar voren te komen.

Grimmige sfeer met dunne lijnen

Deel 2: Niets is wat het lijkt – Bestel bij BOL.com

De tekenstijl weet goed de sfeer van het verhaal uit te beelden. Het verhaal begint met vrij doffe kleuren, wat goed het verdriet van de twee kinderen laat zien. Gaandeweg het verhaal worden alle kleuren wat feller, net zoals het vlammetje van hoop dat in hen brandt en dat steeds groter wordt. De stijl wordt gekenmerkt door dunne lijnen en zachte kleuren die goed op elkaar aansluiten. De strip is lekker Brits en ook de uitstapjes die de kinderen maken naar de stad prikkelen je enthousiasme voor Londen.

Joyce en Ashley zijn twee dappere kinderen die erg leergierig zijn. Hun ouders zijn echte avonturiers, en het is duidelijk dat de kinderen de behoefte aan avontuur hebben meegekregen van hun ouders. Ze zijn bedachtzaam, gaan voor elkaar door het vuur en verliezen nooit de hoop. Het gekke karakter van hun oom en tante zorgt ervoor dat je zit te gniffelen tijdens het lezen, en andere volwassen personage zijn of heel betrouwbaar, of juist niet… De personages zitten vol mysterie en meerdere kanten, wat je vaak weet te verrassen.

Conclusie

Ravencroft is een avontuurlijk verhaal met twee vindingrijke personages die het mysterie achter de verdwijning van hun ouders weten op te lossen. Haal beide strips in huis, want na het eerste deel kan je niet anders dan het vervolg lezen! Mocht je deze herfst willen genieten van een mysterieuze strip die past bij dit seizoen, dan ben je met dit verhaal helemaal aan het juiste adres.

Ravencroft 1: Alles op zijn plaats & 2: Niets is wat het lijkt Boek omslag Ravencroft 1: Alles op zijn plaats & 2: Niets is wat het lijkt
Ravencroft
Davide Calli (tekst), Fabio Mancini (inkleuring), Valentina Brancati (tekeningen)
9789463065153
Silvester Strips
Paperback
Beide 48 pagina's

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Mysteries en veel sfeer in Ravencroft stripserieRavencroft is een avontuurlijk verhaal met twee vindingrijke personages die het mysterie achter de verdwijning van hun ouders weten op te lossen. Haal beide strips in huis, want na het eerste deel kan je niet anders dan het vervolg lezen! Mocht je deze herfst willen genieten van een mysterieuze strip die past bij dit seizoen, dan ben je met dit verhaal helemaal aan het juiste adres.