StripsStriprecensiesConcept van Conquests is ook de derde keer weer interessant

Concept van Conquests is ook de derde keer weer interessant

-

Keïto is een van de kolonisten die naar Decornum is afgereisd om daar de mensheid de planeet te laten bevolken. Deze planeet is bewoonbaar, maar een buitenaards ras leeft hier ook. Ze noemen zichzelf de heersers en zijn een vrij complex ras met veel biologische vooruitgang, waardoor de planeet overnemen nog een aardig karwei is. Keïto kan in ieder geval in een speciaal pak onderdeel uitmaken van een van de gemeenschappen van deze heersers, die als slaven dienen. Maar kan er wel samengewerkt worden met dit volk, of is een oorlog onvermijdelijk?

Nieuw intergalactisch avontuur

In Conquests volg je de mensheid, die na het kapot maken van hun eigen planeet op zoek gaat naar andere planeten waar ze kunnen leven en voortbestaan. In elk deel lees je weer over een andere planeet waar de mensen bezig zijn met kolonisatie, maar ook in dit deel gaat dit vrij stroef. De heersers van Decornum zijn niet van plan om zich over te leveren aan de mensheid, die een groot scala aan wapens bezit. De locaties op Decornum zien er erg veelzijdig uit, wat mooi wordt afgewisseld met de ruimtestations vol technologische snufjes. Ook laat dit deel de gruwelijkheden zien van de oorlog, maar ook hoe wreed de heersers kunnen zijn. Het is fascinerend om te zien hoe dit buitenaardse ras te werk gaat, maar ook hoe de spanningen snel oplopen.

Keïto is een ideaal personage dat je voornamelijk volgt. Hij werd geboren in Japan, de aarde werd compleet verwoest door de mensheid en nu heeft hij een missie op de nieuwe planeet. Door een speciaal pak lijkt hij net op de heersers, waardoor hij kan infiltreren in een gemeenschap van slaven, waar hij meer leert over de planeet. Hoewel hij graag wil dat de mensheid op deze planeet kan wonen, merkt hij ook dat de manier van aanpak van de mensen niet al te juist is. Maken ze nu juist weer een nieuwe planeet kapot? Keïto worstelt hier ontzettend mee, wat wordt versterkt door flashbacks naar zijn jeugd waarin hij veel optrok met zijn grootvader. Hij is daardoor een held die aan de verkeerde kant staat, maar gaandeweg de juiste beslissingen weet te maken.

Bloederige taferelen, maar mist nog enige logica

Doordat de mensheid met harde hand de planeet wil overmeesteren, komen er genoeg spannende gevechten voorbij waarin alles op gruwelijke wijze wordt afgebeeld. Er zijn veel spanningen waarbij de mensen met grote robotpakken de heersers een kopje kleiner willen maken, wat resulteert in allerlei bloederige taferelen die erg akelig ogen. Alle technologische machines van de mensen zijn erg gedetailleerd getekend, waardoor je onder de indruk raakt door alle details die er te vinden zijn. Aan de andere kant is deze strip op bepaalde punten wat rommelig. Bij sommige afbeeldingen is niet helemaal duidelijk welk personage waar staat, waardoor het even puzzelen is voordat je een goed beeld hebt van de situatie. Ook wordt er net niet genoeg uitleg gegeven om erg duidelijk te zijn, wat enige afbreuk doet aan het verhaal.

Conclusie

In de serie Conquests lees je steeds weer een nieuw verhaal over de mensheid die een ruimteavontuur beleeft op een nieuwe leefbare planeet, maar of dat nou goed uitpakt… Dit derde verhaal weet weer origineel te zijn door een personage dat aan beide kanten staat en een buitenaards ras dat op biologisch gebied een bepaalde voorsprong heeft op de mensheid. Het verhaal had misschien iets meer duidelijkheid kunnen geven over de situatie, maar over het algemeen blijkt de kolonisatie van andere planeten weer een interessant concept te zijn waar veel over te schrijven valt.

9789463066174 Boek omslag 9789463066174
Conquests
Nicolas Jarry, Stephane Créty
Conquests 3: Decornum
Silvester Strips
juli 2020
Hardcover
56 pagina's

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties