StripsStriprecensiesLanfeust van de Sterren 1: Planeet Troy

Lanfeust van de Sterren 1: Planeet Troy

-

Omslag Lanfeust van de Sterren 1: Planeet TroyLanfeust van de Sterren is een tweede cyclus waarin de helden Lanfeust, Cixi en Hebbus een hels avontuur beleven. De serie is een losstaand verhaal ten opzichte van zijn voorganger Lanfeust van Troy, die overigens herzien en heruitgegeven zal worden in 2012. Hierdoor is het niet per se nodig om de eerste cyclus te lezen. Lanfeust van de Sterren  is een verhaal dat in acht delen is uitgegeven en het avontuur van Lanfeust, Cixi, Hebbus en een tal van nieuwe personages in het heelal vertelt. In Planeet Troy worden Lanfeust, Hebbus, Cixi en aartsvijand Thanos opgehaald door kapitein IJs, omdat Lanfeust en Thanos van speciale, uitzonderlijk sterke psykrachten beschikken. Echter verloopt de reis naar Meirrion, de planeet van de Koopmansprinsen niet helemaal zoals verwacht…

Een goed plot
Arleston heeft voor Lanfeust van de Sterren weer een aantrekkelijk plot geschreven. Zeker in Planeet Troy weet hij weer een aantrekkelijke balans op te maken tussen belangrijke informatie, actie en humor. Dit alles doet hij op een zeer onderhoudende en eenvoudige manier voor de lezer bij wie het onmiddellijk duidelijk is wat de belangrijke en wat de opvullende verhaalelementen zijn. Met behulp van Tarquins tekeningen weet het verhaal ook telkens de juiste sfeer en omkadering te geven, waardoor het lezen van Planeet Troy een aangename ervaring is.

Men moet geen diepgaand verhaal verwachten dat nog lang bij zal blijven hangen, maar eerder aan een verhaal puur ter vermaak. Arleston gebruikt enkele clichés, maar deze zijn niet storend. Waarschijnlijk is dat omdat Arleston het op zijn eigen manier invult en inkleedt, maar even goed omdat de clichés niet de bovenhand voeren en vaak niet de belangrijkste elementen van het verhaal vormen.

Illustraties reiken de hand
De illustraties van Tarquin hebben zeker een opzichzelfstaande waarde. Ze zijn leuk en aantrekkelijk. Toch reiken ze de hand met het scenario. Ze willen zichzelf niet al te veel naar de voorgrond duwen, waardoor ze ervoor zorgen dat Planeet Troy een mooi geheel wordt. Het is een fusie van scenario en tekeningen.  Ook zijn Tarquins tekeningen niet overladen. Ze vertellen de lezer genoeg, maar bieden ook nog de kans aan de lezer voor hier en daar zelf wat in te vullen. Dit laatste betreft vooral de details.

Titel: Lanfeust van de Sterren 1: Planeet Troy
Auteur: Arleston, Christophe
Tekenaar(s): Tarquin
Uitgever: Uitgeverij L
Verschenen: Oktober 2008
Uitgave: Paperback, 50 pagina’s
Prijs: € 8,90

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties