StripsStriprecensiesConan 1: De Dochter van de IJsreus

Conan 1: De Dochter van de IJsreus

-

Omslag Conan 1: De Dochter van de IJsreusDe barbaar Conan de Cimmeriër is misschien het prototype van sword and sorcery-verhalen is geworden. Heldhaftigheid, bruutheid, soms wat vulgariteit… het ontbreekt Conan allemaal niet! In De Dochter van de IJsreus, dat overigens het eerste Conan-verhaal is dat door uitgeverij Dark Dragon Books is uitgegeven, beginnen we met een proloog die ons naar een volk, die sterk beïnvloed is door de Arabische cultuur van onze wereld. Wazir, raadgever van een prins moet na het vinden van een bijzonder kostbare schat research doen. Hij heeft een legende over de barbaar Conan gevonden en is erin geslaagd om deze te vertellen… Hoewel het verhaal onzin is volgens Wazir, is de prins bijzonder geïnteresseerd naar het verhaal over de zekere Conan en diens zoektocht naar Hyperborea… 

Geweldig plot
Het verhaal van Conan wordt op een gedegen manier aan de lezer voorgesteld. Zowel de tekeningen als het scenario vertellen en vullen elkaar op een uitstekende manier aan. De plot die Conans avontuur vertelt bevat mooie wendingen die onvoorspelbaar doch logisch zijn, waardoor het verhaal onvoorspelbaar is. De emoties die de verschillende personages hebben, de sfeer en de ontwikkeling worden door zowel het scenario als de illustraties prima uitgewerkt. Het uiteindelijke resultaat is een plot die de lezer naar meer doet snakken is.

Geweldige tekenaars
De illustratoren hebben een staaltje van hun beste kunnen laten zien. Elk plaatje is een prachtig schilderij. Door de vrij realistische wijze waarop de illustraties gemaakt zijn, lijken de prenten tot leven te komen. Nord en Yeates hebben van De Dochter van de IJsreus een pareltje gemaakt dat zorgt voor een leeservaring, waarbij men van elke tekening kan genieten. De kunst hierbij is dat het leestempo niet te hard vertraagd. En daar slagen Nord en Yeates goed in. De nieuwsgierigheid naar welke prachtige platen die op de volgende bladzijden zullen staan, zorgt voor een stuwende kracht, die de lezer door het gehele verhaal heen leidt.

Geweldige uitgave
Dark Dragon Books belooft boeken met kwaliteit. Deze belofte maken ze met deze uitgave dubbel en dwars waar. Een hardcover met een prachtige plaat, stevig papier en verzorgd druk- en zetwerk bevorderen niet alleen het leesplezier, maar maken van De Dochter van de IJsreus ook een prachtig boek dat in niemands kast zou misstaan.

Titel: Conan 1: De Dochter van de IJsreus
Auteur: Busiek, Kurt
Tekenaar(s): Nord, Carey & Yeates, Thomas
Uitgever: Dark Dragon Books
Verschenen: 2009
Uitgave: Hardcover, 64 pagina’s
Prijs: € 17,95

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties