StripsStriprecensiesGung Ho 3: Sexy Beast - Von Kummant & Von Eckartsberg

Gung Ho 3: Sexy Beast – Von Kummant & Von Eckartsberg

-

De sfeer in kolonie nummer zestien wordt grimmiger. De jongeren krijgen voor het eerst wapens, aangezien de dreiging van de rippers groter wordt. De pubers worden wel streng in de gaten gehouden, want elke kogel telt. De voorraden van de kolonie zijn namelijk aan het slinken, waardoor wapens, munitie en zelfs voedsel schaarser wordt. Het kamp denkt hard na over een oplossing, maar de angst voor een aanval is groot. Daarbij komt Archer achter een gruwelijke daad waarbij hij voor het eerst vecht voor rechtvaardigheid, wat alleen niet goed voor hem afloopt…

Oplopende spanningen en een grote dreiging
In dit derde deel van de Gung Ho-reeks merk je dat de spanningsboog goed wordt opgevoerd. De jongeren worden steeds sneller getraind tegen de ‘witte plaag’ en door het bloederige tafereel in het vorige deel is iedereen bang geworden voor een grote aanval. De sfeer wordt erg onheilspellend, waardoor je grote verwachtingen krijgt naar de laatste twee vervolgdelen. Zack en zijn vrienden worden een steeds hechter team, wat ook wel nodig is met het naderende onheil van de rippers. De spanning zit er goed in, maar een betere uitwerking van de rippers is wel gewenst. We weten alleen dat de wereld is verwoest en dat de mensheid haast volledig is uitgeroeid, maar er is geen informatie gegeven over de oorsprong van de rippers.

Het einde van dit deel zorgt voor een mooie cliffhanger waardoor je niet kan wachten op het vierde deel in deze reeks.

In het kamp is goed te zien hoe de volwassenen reageren op de situatie. Zelfs gruwelijke daden worden genegeerd zodat het kamp kan blijven bestaan. Door een heftig besluit lopen de spanningen nog hoger op in de kolonie en zie je de scheiding tussen de volwassenen en de jongeren. Een proces dat grote gevolgen kan hebben voor de toekomst. Ook laat dit deel zien hoe bizar sommige jongeren dealen met de rippers. De pubers vertonen veel roekeloos en gevaarlijk gedrag, wat veel actie teweegbrengt.

Barre omstandigheden voor Zack en Archer
Hoewel Archer in het afgelopen deel wat meer op de achtergrond bleef en alleen maar toegevoegde waarde had door zijn opmerkingen over het verleiden van vrouwen, krijgt hij nu meer aandacht. Hij is wat verstandiger geworden en probeert een van zijn leeftijdsgenoten te helpen. Zijn reputatie zorgt er alleen wel voor dat zijn strijd voor rechtvaardigheid zich tegen hem keert, waardoor hij zichzelf behoorlijk in de penarie werkt. Hij zal de komende delen een grotere rol gaan spelen in de reeks, wat door zijn recente ontwikkelingen erg aangenaam is. Hij is wat sterker geworden en vertoont meer karakter, waardoor je graag meer van hem ziet.

Door de gebeurtenissen rondom Archer heeft Zack het ook zwaar te verduren. Hij is blij met zijn vriendin, maar ook daar verloopt niet alles soepel. Daarbij moet hij een band opbouwen met een van zijn leeftijdsgenoten waar hij niet goed mee kan opschieten, maar wat wel kan leiden tot goede ontwikkelingen. Zack heeft al laten zien dat hij geeft om anderen en daardoor beslissingen kan maken die hem in gevaar brengen, wat ook gebeurt in dit deel. Hierdoor krijg je alleen maar meer respect voor deze jongen, omdat hij ondanks zijn stoere uiterlijk een groot hart heeft.

Conclusie
Het derde deel van de Gung Ho-serie weet een goede aanloop te maken naar de spannende avonturen die de jongeren gaan beleven in de laatste twee delen. De tekenstijl is weer naar behoren, de personages weten zich te ontwikkelen en de situatie in de kolonie wordt steeds heftiger. De strijd om te overleven wordt lastiger door de dreiging van de rippers, die wat mij betreft wel wat meer achtergrondinformatie mogen krijgen. Het einde van dit deel zorgt voor een mooie cliffhanger waardoor je niet kan wachten op het vierde deel in deze reeks, genaamd Woede.


Sexy Beast Boek omslag
Sexy Beast
Gung Ho

Von Kummant & Von Eckartsberg


9789463063784

Silvester Strips
Juni 2018
Hardcover
88
Mariella Manfre

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties