StripsStriprecensiesDe spanning richting het einde bouwt op in Gung Ho 4: Woede

De spanning richting het einde bouwt op in Gung Ho 4: Woede

-

De sfeer in de kolonie wordt alsmaar grimmiger. Archer is verbannen doordat de raad heeft bepaald dat hij schuldig is van de verkrachting van Celine, terwijl zijn vrienden dit niet geloven. Zack weet zeker dat zijn broer onschuldig is, dus samen met een groep gaan ze naar hem op zoek. Hun expeditie op zoek naar Archer zorgt ervoor dat de volwassenen steeds meer hun kinderen gaan wantrouwen, waardoor de spanningen in de kolonie blijven oplopen…

Spannende opbouw naar een krachtig slot

Het vierde deel van de Gung Ho-serie laat zien dat de auteurs langzaam naar het einde toewerken. De kolonie heeft steeds meer moeite om te overleven en de pubers en volwassenen hebben steeds meer confrontaties met elkaar. Er ontstaan twee fronten in het kamp, waardoor het nog even afwachten is totdat de grote bom gaat losbarsten. Dit deel bevat daardoor ook steeds meer actie, aangezien de maat vol is voor de jongeren. Hoewel de grote gevechten nog gaan komen, weten de makers ervoor te zorgen dat de oplopende spanningen zenuwslopend zijn. Het is wel jammer dat er geen duidelijkheid wordt gegeven over de oorsprong van de rippers. Er worden wat ideeën gegeven, maar waar de rippers precies vandaan komen blijft nog steeds een mysterie, waardoor de auteurs er wat makkelijk mee weg komen.

De zoektocht naar de broer van Zack zorgt ervoor dat je vastgekluisterd bent aan deze graphic novel, aangezien de jongeren ieder moment aangevallen kunnen worden door de rippers. Ze zijn totaal niet veilig, waardoor elke bladzijde het einde kan zijn voor een van de personages. Je merkte in de afgelopen delen al hoe gevaarlijk de rippers zijn, maar in dit deel krijg je ook het vermoeden dat er andere gevaren zijn die de kolonie bedreigen. De gevechten in Woede zijn ook erg heftig en schokkend, hoewel sommige gebeurtenissen net te snel of te onduidelijk zijn afgebeeld, waardoor het even duurt voordat de situatie overzichtelijk is en je weet wat er precies is gebeurd.

Rebelse pubers met elk hun eigen verhaal

Archer, Zack en hun vrienden krijgen een steeds hechtere band, hoewel ze nog vaak moeten leren hoe ze met elkaar moeten omgaan. Archer en Zack zijn goede broers voor elkaar en zelfs wanneer Archer de kolonie heeft moeten verlaten, blijft Zack de hoop houden dat zijn broer zal overleven. De rest van de groep wordt ook steeds sprekender en alle personages zijn goed uit elkaar te houden. Iedereen heeft een eigen achtergrond en daardoor is het haast lastig om een favoriet uit te kiezen.

Vooral de impact van deze wrede wereld is goed te zien. Deze jongeren hebben heel wat moeten verduren en je merkt wat voor druk de volwassenen op ze leggen. Ze moeten van jongs af aan al volwassen worden en ze zijn gebroken doordat ze niet gerespecteerd worden en worden onderdrukt door hun ouders of pleegouders. Het is schokkend om te zien dat vele personages zo veel mentale problemen hebben door al het gevaar van de rippers en de grimmige sfeer in de kolonie, waardoor je ook veel medelijden krijgt met de jongeren. PTSS, verslavingen en depressies komen veel voor in het kamp en het verhaal achter elk personage is pijnlijk om te ontdekken. Dit zorgt voor een erg realistische sfeer in het verhaal en voegt zo veel meer lagen toe aan deze duistere wereld.

Conclusie

De Gung Ho-serie wordt met elk deel spannender en de kolonie dreigt volledig uit elkaar te drijven. Het puberale gedrag van de jongeren is steeds beter te begrijpen, aangezien de omstandigheden maar al te pijnlijk zijn. Er is veel onrecht in de kolonie en het laatste deel in deze serie belooft een hoop. Kunnen Archer, Zack en hun vrienden weer rust brengen in de kolonie en ontsnappen aan alle rippers? Ik kan zelf niet wachten om daarachter te komen!

Gung Ho 4 – Woede Boek omslag Gung Ho 4 – Woede
Gung Ho 4
Von Kummant & Von Eckartsberg
9789463065962
Silvester Strips
Januari 2020
Hardcover
88

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

De spanning richting het einde bouwt op in Gung Ho 4: WoedeDe Gung Ho-serie wordt met elk deel spannender en de kolonie dreigt volledig uit elkaar te drijven. Het puberale gedrag van de jongeren is steeds beter te begrijpen, aangezien de omstandigheden maar al te pijnlijk zijn. Er is veel onrecht in de kolonie en het laatste deel in deze serie belooft een hoop. Kunnen Archer, Zack en hun vrienden weer rust brengen in de kolonie en ontsnappen aan alle rippers? Ik kan zelf niet wachten om daarachter te komen!