StripsStriprecensiesGung Ho 2: Onbezonnen - Von Kummant & Von Eckartsberg

Gung Ho 2: Onbezonnen – Von Kummant & Von Eckartsberg

-

Zack en Archer worden steeds meer een onderdeel van kolonie nummer zestien. Zack is langzaam maar zeker vrienden geworden met wat leeftijdsgenoten, waarbij de hormonen goed oplopen. Daarbij komt er een nieuwe instructeur met zijn dochter naar de kolonie om de pubers te trainen. Zack ziet de dochter van de nieuwe trainer wel zitten, maar heeft in principe al een relatie. Naast de avonturen van de pubers, hebben de volwassenen veel problemen. De voorraden dreigen op te raken en het transport naar de kolonie verloopt ook niet soepel. Gaat kolonie nummer zestien richting zijn ondergang?

Roekeloos gedrag en oplopende angsten
Het tweede deel in de Gung Ho-reeks laat zien dat de pubers in het kamp naast hun verantwoordelijkheden voor de kolonie ook hun eigen dingen willen doen. Zack is goed geïntrigeerd in de groep, maar Holden en zijn groep worden zijn rivalen. Zack en Holden vertonen veel alfamannetjesgedrag: je merkt duidelijk dat de hormonen zijn losgeslagen bij de jongeren. Hoewel het normaal gesproken Archer is die achter de vrouwen aan gaat, kan Zack er nu ook wat van. Zijn emoties gaan alle kanten op en door zijn dappere actie in het eerste deel wordt hij geadoreerd door de vrouwelijke kampbewoners. Dit zorgt vooral voor meer problemen, aangezien zijn roekeloze gedrag grote gevolgen kan hebben voor de groep.

Na dit tweede deel wil je alleen maar meer van Gung Ho!

De volwassenen in het kamp hebben ook genoeg zorgen. De ‘witte plaag’ is erg opstandig en het killerteam moet op veel missies om de dreiging te stoppen. Daarbij beginnen de voorraden te slinken. Ava doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de kolonie standhoudt, maar de vooruitzichten zijn niet al te positief. De zorgen bouwen zich langzaam op, waardoor je nog nieuwsgieriger wordt naar de vervolgdelen, waarin de paniek zal toeslaan.

Een uitgebreide wereld die je steeds verder ontdekt
De wereld van Gung Ho is erg gevaarlijk en door hun leven in de stad hebben Zack en Archer al veel gezien van de wereld, maar als lezer weet je eigenlijk nog maar weinig van de wereld buiten de kolonie. Toch merk je door kleine hints dat er meer is dan kleine nederzettingen. De wereld weet zich steeds meer uit te breiden en ondanks de puberale praktijken van de jongeren is er steeds meer ruimte voor een serieuze noot.

De tekenstijl is net zoals in het eerste deel uitstekend. Het kleurgebruik voelt lekker ruig aan, waarbij het bloederige gehalte in dit deel iets is gestegen. Ook is er meer nadruk gelegd op de dames in het verhaal, aangezien er een paar stukken voorkomen waarin sommige vriendinnen van Zack regelmatig zonder bovenkleding getoond worden. Dit is wellicht van toegevoegde waarde voor de sfeer rondom de pubers, die alles uit hun leven willen halen aangezien ze ieder moment kunnen sterven door de gruwelen buiten het kamp, maar afgezien daarvan is het aardig overbodig.

Conclusie
Het tweede deel van Gung Ho laat zien dat dit verhaal erg grotesk en spectaculair kan uitpakken. De oplopende spanningen en de mate van gevaar weten de aandacht van de lezer enorm te trekken, terwijl er nog genoeg ruimte is overgelaten voor de onderlinge gesprekken en het puberale drama van de jongeren. Het leven in kolonie nummer zestien is af en toe geen pretje, maar het is in ieder geval beter dan het trotseren van de wilde natuur buiten het kamp… Ook de kleine extra’s na het verhaal zijn erg origineel en zorgen voor een goede afsluiter van deze graphic novel. Na dit tweede deel wil je alleen maar meer van Gung Ho!


Onbezonnen Boek omslag
Onbezonnen
Gung Ho

Von Kummant & Von Eckartsberg


9789463063777

Silvester Strips
Juni 2018
Hardcover
88
Mariella Manfre

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties