StripsStriprecensiesEen nieuwe kijk op superhelden in strip Zeven Superhelden

Een nieuwe kijk op superhelden in strip Zeven Superhelden

-

Hector is een bejaarde man, die een groot deel van zijn leven een superkracht heeft gehad. Hij heeft deze kracht al jaren niet meer gebruikt, maar toch weet de overheid hem op te sporen. Hector moet naar een onderzoekscentrum toe, waar de overheid erachter probeert te komen waar zijn krachten vandaan komen. In dit centrum ontmoet hij vijf andere bejaarden die ook superkrachten bezitten en die maar al te graag willen ontsnappen. Weten de gepensioneerden zichzelf te bevrijden, of is er geen ontsnapping mogelijk?

Zeven reeks doet het weer

De Zeven-stripreeks weet elke keer weer een nieuw onderwerp te pakken en een compleet nieuw concept te geven aan de lezer. Vorige keren waren bijvoorbeeld Zeven Magiërs, Zeven Dwergen en Zeven Draken aan de beurt. Dit keer lees je over superhelden, maar niet de meest gebruikelijke superhelden! Hector en wat andere bejaarden zitten opgesloten in een onderzoekscentrum. Alle superhelden hebben deze krachten gekregen rond de jaren vijftig, maar waarom? Daar probeert de overheid achter te komen. Hector gaat vrijwillig mee naar het centrum, zodat hij zijn laatste dagen kan slijten zonder dat hij moet vluchten. In dit centrum zijn er andere bejaarden met elk hun eigen superkracht, die juist nog vol energie zitten en een uitvlucht zoeken. Het is haast uniek dat superhelden voor deze keer allemaal gepensioneerden zijn, waardoor de strip erg origineel aanvoelt.

De superkrachten van alle personages zijn helaas wel vrij voor de hand liggend. Iemand kan door muren heen lopen, de ander kan onzichtbaar worden en iemand anders heeft juist enorme kracht. Qua krachten ga je dus niet veel nieuws zien, maar de levenslust van de personages is juist ontzettend interessant. Het zijn dan wel bejaarden, maar wel bejaarden die een masker op kunnen zetten en vol trots een cape dragen. Hoewel het onderzoekscentrum streng wordt bewaakt, bedenken ze samen een plan om hun vrijheid terug te krijgen. Ze zijn dan wel oud, maar ze hebben hun moed behouden en zijn listig genoeg om slimme plannen te bedenken.

Strakke lijnen en een goede opbouw

De tekenaars zijn echte superhelden in hun vakgebied, want deze graphic novel weet erg in het oog te springen. Het kleurgebruik is heel passend en weet dezelfde tinten te tonen op een pagina, wat erg aangenaam is om te zien. De lijnen zijn ook erg gestroomlijnd en de personages zijn erg duidelijk uit elkaar te houden. Wanneer de spanningen hoog oplopen wordt de sfeer daar ook goed op aangepast, zodat je steeds meer vastgekluisterd raakt aan deze strip. De spanningsopbouw is daarom ook zeer kloppend. Hector wordt rustig geïntroduceerd en andere personages bouwen met hem een band op, om vervolgens de plannen te bedenken en te realiseren zodat ze kunnen ontsnappen, wat eindigt in een gigantische climax.

Het onderzoekscentrum is nog vrij geheimzinnig en langzaamaan vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Een paar plotwendingen zijn perfect getimed en zorgen ervoor dat het verhaal weer een heel andere kant op gaat. Alle beweegredenen van de personages worden steeds duidelijker en zorgen ervoor dat je steeds meer gehecht raakt aan de superhelden. Ze gaan elk op hun eigen manier om met hun superkracht en geven hoe dan ook niet op! Het is haast jammer dat het verhaal hierna meteen eindigt, want bejaarden als superhelden kan iets zijn wat enorm uitgebouwd kan worden.

Conclusie

Zeven superhelden is een origineel verhaal waarin de superhelden oud, maar ijzersterk zijn. De personages zijn erg kenmerkend, de superkrachten die ze bezitten zijn herkenbaar en de tekenstijl oogt erg prettig. Hoewel dit verhaal nog vrij kort is, weet het toch impact op je te maken. In dit verhaal merk je dat superhelden een goed hart hebben, maar dat niet iedereen superhelden kan waarderen. Mocht je twijfelen of bejaarden nog wat pit hebben, dan weet deze strip je in ieder geval te overtuigen dat gepensioneerden nog genoeg heldhaftige trekken bezitten!

Zeven Superhelden Boek omslag Zeven Superhelden
Zeven
Mathieu Salvia (tekst), Philippe Briones (tekeningen)
9789463066341
Silvester Strips
2020
Hardcover
64

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Een nieuwe kijk op superhelden in strip Zeven SuperheldenZeven superhelden is een origineel verhaal waarin de superhelden oud, maar ijzersterk zijn. De personages zijn erg kenmerkend, de superkrachten die ze bezitten zijn herkenbaar en de tekenstijl oogt erg prettig. Hoewel dit verhaal nog vrij kort is, weet het toch impact op je te maken. In dit verhaal merk je dat superhelden een goed hart hebben, maar dat niet iedereen superhelden kan waarderen. Mocht je twijfelen of bejaarden nog wat pit hebben, dan weet deze strip je in ieder geval te overtuigen dat gepensioneerden nog genoeg heldhaftige trekken bezitten!