StripsStriprecensiesZeven draken – Nicolas Mitric & Sylvain Guinebaud

Zeven draken – Nicolas Mitric & Sylvain Guinebaud

-

Ulydas is de jonge koning van de Drakonspacci familie. Zijn vader is overleden omdat Ulydas weigerde een drakendoder te worden, dus is hij op een missie om zijn eer terug te winnen. Hij moet de laatste zeven draken op de wereld verslaan, alleen dan kan hij vrede hebben met de dood van zijn vader. Dit doet hij niet alleen: hij heeft hulp van zes andere krijgers die allemaal hun eigen redenen hebben om de draken te verslaan. Zal de wereld bevrijd worden van de laatste zeven draken?

Een magisch avontuur vol dappere krijgers
Zeven draken is een avontuurlijk verhaal waarin zeven krijgers de laatste zeven draken proberen uit te schakelen. Elke krijger in het gezelschap heeft zo zijn of haar redenen om de draken uit te schakelen. Hoewel het verhaal in aanzienlijk weinig bladzijdes al volledig wordt afgesloten, barst het verhaal van de inhoud. Zo krijgt elke krijger de aandacht, maar met name Shankda (een amazone en krachtige vrouw) en Ulydas.

Het is erg knap om te zien hoe dit verhaal uiteindelijk uitpakt. Het verhaal lijkt in eerste instantie te gaan over wat gewelddadige krijgers die draken willen uitmoorden, maar de personages zijn complexer dan je denkt. Je wordt namelijk als lezer het hele verhaal op het verkeerde been gezet, waardoor het einde als een ware verrassing binnenkomt. De personages hebben verschillende kanten en weten daardoor erg realistisch over te komen. Door de ontknoping van het verhaal merk je de genialiteit van Zeven draken, waardoor deze graphic novel je zeker bij zal blijven.

De personages zijn gedetailleerd, de draken en de locaties zien er schitterend uit en de ontknoping weet het verhaal op originele wijze af te sluiten.

Prachtige omgeving en sprankelende draken
Deze graphic novel is op sublieme wijze vormgegeven. De illustraties lopen goed in elkaar over en elke pagina ziet er qua opmaak anders uit. Het verhaal is een grote ontdekkingsreis, waardoor je vele plekken kan aanschouwen. Zo zijn er steden waar de krijgers kunnen uitrusten, maar in het verhaal kom je ook oceanen, vulkanen en gebergtes tegen. Elke omgeving heeft veel detail en de ongerepte natuur is een verademing om te zien.

Daarbij zijn de draken erg grotesk en weten ze indrukwekkende uiterlijke kenmerken te tonen. De draken verschillen enorm van elkaar, zodat je telkens nieuwe wezens tegen kan komen in het verhaal. Een draak die zich schuilhoudt in de zee, een draak die het ijsgebergte onveilig maakt of een draak die een vulkaan bewaakt, de verscheidenheid in de draken is verbazingwekkend. De draken hebben een imponerende schoonheid waar je als fantasyliefhebber enorm van kan genieten. Het kleurgebruik past zich telkens aan op de omgeving en de draak die aan bod komt, zodat het totaalplaatje erg aangenaam is om te zien.

Conclusie
Zeven draken is een graphic novel waar veel meer in schuilt dan je in eerste instantie denkt. De personages zijn gedetailleerd, de draken en de locaties zien er schitterend uit en de ontknoping weet het verhaal op originele wijze af te sluiten. Deze graphic novel laat zowel de legendarische kracht als de breekbaarheid van draken zien, wat een onvergetelijk indruk op je achter zal laten. Zeven draken is een meesterwerk en is enorm aan te raden voor mensen die een epische graphic novel willen lezen waarin de strijd op wonderbaarlijke wijze losbarst.

Zeven draken Boek omslag Zeven draken
Zeven
Nicolas Mitric en Sylvain Guinebaud
9789463063074
Fantasy
Silvester Strips
Hardcover
64

Ulydas, een jonge koning van de Drakonspacci familie, wil zijn eer terugwinnen, die hij verloren heeft door te weigeren een drakenmoordenaar te worden. Om zijn taak te volbrengen bezweert hij om de laatste zeven levende draken van deze wereld te doden. In zijn eentje maakt hij echter geen enkele kans. Maar met zes strijders aan zijn zijde gaat het misschien alsnog lukken, want zij zijn allen vastberaden om deze missie te laten slagen. Om uiteenlopende redenen, die niet allemaal zijn uitgesproken...

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Zeven draken – Nicolas Mitric & Sylvain GuinebaudZeven draken is een graphic novel waar veel meer in schuilt dan je in eerste instantie denkt. De personages zijn gedetailleerd, de draken en de locaties zien er schitterend uit en de ontknoping weet het verhaal op originele wijze af te sluiten. Deze graphic novel laat zowel de legendarische kracht als de breekbaarheid van draken zien, wat een onvergetelijk indruk op je achter zal laten. Zeven draken is een meesterwerk en is enorm aan te raden voor mensen die een epische graphic novel willen lezen waarin de strijd op wonderbaarlijke wijze losbarst.