StripsStriprecensiesZeven magiërs is een graphic novel vol magie en excentrieke personages

Zeven magiërs is een graphic novel vol magie en excentrieke personages

-

Het rijk Cocaigne wordt geleid door de rechtvaardige koning Féric, die al vele jaren het volk tevreden houdt. Wanneer zijn broertje Jean de Necromancer plannen heeft om het koninkrijk aan te vallen met vele monsters, besluit Féric advies te vragen aan de god Herne. Deze vertelt dat hij de hulp moet inschakelen van zeven magiërs die de veiligheid in Cocaigne kunnen waarborgen. Deze goden hebben elk hun eigen krachten, wijsheden en achtergronden, maar samen zijn ze erg sterk. Kunnen deze goden door samen te werken de Necromancer stoppen, of zal het koninkrijk instorten?

Magisch verhaal met vele verschillende invloeden

In deze reeks staan telkens zeven bepaalde personages centraal. Eerder zagen we al strips zoals Zeven Dwergen en Zeven Draken. Deze keer zijn het magiërs die in de spotlight staan. In deze graphic novel lees je over een wereld in een middeleeuwse setting met vele invloeden uit de geschiedenis. Zo zijn er magiërs die hun oorsprong vinden in de Griekse mythologie, terwijl andere magiërs zijn gebaseerd op elementen uit de natuur of het christelijk geloof. Hierdoor krijg je te maken met een diversiteit in magiërs waardoor je ze goed uit elkaar kan houden. De dynamiek in de groep is daarom erg tastbaar en de vele verschillende persoonlijkheden en magie die ze hanteren is erg aangenaam om te zien.

De fictieve wereld heeft dus veel weg van de onze, maar weet ook een unieke draai te geven aan een fantasywereld. Fans van Lord of the Rings, The Witcher en Game of Thrones zullen erg onder de indruk zijn van deze graphic novel, omdat hij allerlei elementen bevat uit deze series. De magie heeft vele verschillende kanten en de vele achtergronden van de magiërs zorgen ook voor verschillende zienswijzen. Elke magiër heeft zijn of haar eigen perspectief en manier om de vijand te bevechten, waardoor je geamuseerd blijft gaandeweg het verhaal.

Een tikkeltje voorspelbaar, maar wordt gecompenseerd door mooie illustraties

Het verhaal heeft een fijne opbouw. Personages worden snel na elkaar geïntroduceerd, maar door hun veelzijdigheid krijg je meteen een goede indruk van ze. De voorbereidingen op een grote strijd worden getroffen en de spanningen lopen meer en meer op. Hoewel er een plottwist subtiel plaats probeerde te vinden richting de ontknoping, werd er toch een te makkelijke hint gegeven waardoor je al wist wat er aan de hand was. Een tikkeltje jammer, want het verrassingseffect zat er daardoor niet in en hierdoor werd dit verhaal een wat simpelere, maar alsnog mooie strip over zeven magiërs.

Ondanks de voorspelbaarheid is deze graphic novel een plaatje om te zien.

Ondanks de voorspelbaarheid is deze graphic novel wel een plaatje om te zien. De middeleeuwse setting bevat veel aardetinten, terwijl de verschillende magiërs juist heel opvallend zijn. Elke magiër heeft opvallende kleuren en duidelijke gelaatstrekken en fysieke kenmerken, waardoor je een erg goed beeld van de situatie krijgt. De uitwerking van alle magie is ook naar behoren en er worden zelfs illustraties getoond waarin je groteske landschappen te zien krijgt. Ook de invalshoeken tijdens gevechten zijn zorgvuldig uitgekozen, waardoor acties erg sterk zijn afgebeeld.

Conclusie

Zeven magiërs is misschien niet de meest epische graphic novel die zich in een fantasywereld afspeelt, maar het verhaal weet de fantasylezer zeker te amuseren. De personages zijn goed uitgewerkt, de verschillende achtergronden en denkwijzen van de magiërs zorgen voor een verfijnde balans en de groep voelt aan als een passend geheel. De illustraties zorgen ervoor dat de personages erg opvallend zijn, terwijl de achtergronden ook prettig ogen. Dit excentrieke gezelschap neemt je mee op een spannend avontuur over een strijd tussen goed en kwaad, waarin jij beslist welke magiër de meeste indruk op je heeft achtergelaten.

Zeven magiërs Boek omslag Zeven magiërs
Zeven
Serge Lehman & Emmanuel Roudier
9789463065788
Silvester Strips
Hardcover
64

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Joost Zuijderduijn
Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering:

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Zeven magiërs is een graphic novel vol magie en excentrieke personagesZeven magiërs is misschien niet de meest epische graphic novel die zich in een fantasywereld afspeelt, maar het verhaal weet de fantasylezer zeker te amuseren. De personages zijn goed uitgewerkt, de verschillende achtergronden en denkwijzen van de magiërs zorgen voor een verfijnde balans en de groep voelt aan als een passend geheel. De illustraties zorgen ervoor dat de personages erg opvallend zijn, terwijl de achtergronden ook prettig ogen. Dit excentrieke gezelschap neemt je mee op een spannend avontuur over een strijd tussen goed en kwaad, waarin jij beslist welke magiër de meeste indruk op je heeft achtergelaten.