StripsStriprecensiesZeven schipbreukelingen – Andoryss & Tony Semedo

Zeven schipbreukelingen – Andoryss & Tony Semedo

-

Op een afgelegen en klein eiland leeft een groepje bewoners in harmonie samen. Zes kinderen hebben elke dag fijne avonturen. Op een dag komt Aran aan op het eiland, die voortaan bij de bewoners zal verblijven. Hij heeft zelfs een boekje waarin hij dingen opschrijft, maar de dag erna merkt hij dat de kinderen op het eiland telkens hun geheugen kwijtraken van de dag ervoor. Aran wil de vuurtoren doven, aangezien de volwassenen aangeven dat deze nooit zou mogen uitgaan. Wat is het mysterie dat het eiland voor de kinderen verbergt?

Bijzonder mysterie voor een diverse vriendengroep
Zeven schipbreukelingen is een bijzonder verhaal waarin je als lezer geboeid wordt door het geheimzinnige eiland. Het begin geeft een korte introductie van alle personages die in fijne omstandigheden leven, maar je merkt dat er iets aan de hand is. De kinderen stellen zelf weinig tot geen vragen aan de volwassen bewoners van het eiland, maar Aran ziet wel dat iedereen iets voor de kinderen verbergt. Hij is vastbesloten om het geheim te ontrafelen, waardoor je goed wordt meegenomen in het verhaal. Wat is er de vorige keer gebeurd toen de vuurtoren bijna gedoofd werd? Wat zal er gebeuren als de kinderen zich tegen de volwassenen keren? Waarom is de vuurtoren zo belangrijk voor het eiland? En waarom weten de kinderen nauwelijks wat van hun vorige dagen? Het lezen van deze graphic novel roept ongelooflijk veel vragen op, waardoor je haast niet kan stoppen met lezen.

Zeven schipbreukelingen is een verhaal dat een enorme indruk op je achterlaat wanneer je het mysterie van het eiland eenmaal hebt ontrafeld.

Niet alleen de volwassenen vertonen mysterieus gedrag, ook de kinderen hebben hun geheimen. De zeven kinderen kun je goed uit elkaar houden, aangezien ze allemaal duidelijke uiterlijke kenmerken hebben. Sommige kinderen zijn nieuwsgierig en willen antwoorden op hun vragen, terwijl andere kinderen juist erg bedachtzaam zijn en de plannen voor de vuurtoren willen stoppen. Hun motieven worden in de ontknoping helemaal duidelijk, waardoor je merkt dat elk personage een moment krijgt om informatie te geven over zijn of haar persoonlijkheid en verleden. Je merkt dat er veel leed is bij de zeven eilandbewoners en langzamerhand kom je erachter hoe de kinderen op dit eiland zijn beland. Ook zie je gaandeweg de strip steeds meer fantasyelementen die het verhaal een magische laag geven waar je als fantasyliefhebber van kan smullen!

Zowel aandacht voor de omgeving als voor de personages
De tekenstijl van deze graphic novel is erg aangenaam om te zien. De tekenstijl kenmerkt zich door zachte en natuurlijke kleuren, duidelijke gezichtsuitdrukkingen, goede schaduwwerking en veel detail voor zowel de locatie als de personages. Zelfs op verre afstand is geprobeerd om de personages verfijnd te laten lijken, net zoals alle prachtige illustraties van de omgeving. Mistige moerassen, het zachte strand, wonderbaarlijke bossen en hoge kliffen, in deze graphic novel kom je vele mooie locaties tegen waar de kinderen langskomen. Er zijn vele gevaren te vinden op het pad die de kinderen bewandelen, welke erg angstaanjagend zijn afgebeeld. Het laat goed zien dat dit verhaal niet voor kinderen bedoeld is, maar dat het juist oudere lezers zijn die van dit bijzondere verhaal zullen genieten.

Conclusie
Zeven schipbreukelingen is een interessant verhaal in de Zeven-reeks. Het heeft de nodige fantasyelementen, een interessant plot en diverse personages die meerdere lagen hebben. Ondanks dat het een dunne strip is, bezit de inhoud een groot verhaal. Dit boek is ideaal om te lezen voor mensen die houden van mysterieuze verhalen waarin elk personage wel een heftig achtergrondverhaal heeft. De tekenstijl is erg gedetailleerd en weet het leesplezier daardoor alleen maar te vergroten. Zeven schipbreukelingen is een verhaal dat een enorme indruk op je achterlaat wanneer je het mysterie van het eiland eenmaal hebt ontrafeld.


Zeven Schipbreukelingen Boek omslag
Zeven Schipbreukelingen
Zeven

Andoryss & Tony Semedo


9789463063579

Fantasy
Silvester
Februari 2018
Hardcover
64

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Joost Zuijderduijn
Door Zweinstein is Joost gek geworden op Fantasy en sindsdien is hij altijd met een boek te vinden. Joost is gek op boeken voor Young Adults, waarbij Dystopische en Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy vooral zijn voorkeur hebben.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties