StripsStriprecensiesBatman: The Dark Prince Charming 1 - Enrico Marini

Batman: The Dark Prince Charming 1 – Enrico Marini

-

Bruce Wayne, uiteraard ook bekend als Batman, wordt voor het blok gezet wanneer een vrouw van vroeger claimt dat haar achtjarige dochter de zijne is. Aangezien hij het niet gelooft, laat hij een test doen, waar een schokkende uitslag uitkomt. Maar voordat hij hierover in gesprek kan gaan, wordt het kind ontvoert. En door wie anders dan Batman’s aartsrivaal The Joker? Dit is een verhaal in de zogenaamde Elseworlds reeks van DC, waarin op zichzelf staande verhalen worden verteld die buiten het ‘gewone’ continuüm vallen. Een soort van What-if verhalen.

Genieten van zowel nieuwe als oude personages

In dit eerste deel kom je heel wat bekende personages tegen, zoals Batman, Albert, The Joker, Harley Quinn en Catwoman. Maar er komen ook wat nieuwe personages in voor, waarbij Maria Shelley en haar dochter Alina de belangrijkste zijn. Maria probeert Bruce Wayne geld af te troggelen, maar voordat dat lukt, komt ze in een ongeluk terecht samen met haar dochter en haar advocaat. Zelf beland ze in een coma en het kind wordt meegenomen. Wanneer je al enigszins bekend bent met de wereld van Batman is het makkelijk om meteen in het verhaal te komen en er door meegesleurd te worden.

Dit verhaal wordt verteld in twee delen (de recensie van deel 2 lees je later). In deel één is er nog geen confrontatie tussen de Joker en Batman en gaat het juist vooral over dat Batman alles doet om Alina te redden, maar of dit nou echt komt omdat het zijn eigen dochter is, is nog niet duidelijk. The Joker is daarentegen vooral bezig Alina bezig te houden, hoewel dit pittige dametje lekker tegenwerkt. De reden waarom het kind is ontvoerd door The Joker, is officieel zodat Bruce een diamant in handen kan krijgen die de Joker aan Harley wil geven, maar het is al snel duidelijk dat er meer achter zit. Hierdoor wil je meteen aan het nieuwe deel beginnen, aangezien de spanning tot het einde hoog wordt gehouden.

Wie zou denken dat grauw goed is?

De stijl van deze strip is ontzettend goed. Er worden alleen maar grauwe kleuren gebruikt voor de meeste personages en de achtergrond. Daarentegen zijn Harley en Joker wel weer erg fel. Die tegenstelling past heel goed bij hun persoonlijkheid. Aan achtergronden wordt verder weinig aandacht besteed. Meerdere malen zie je alleen het silhouet of maar een simpele schets, terwijl de personages prachtig gedetailleerd zijn. Hierdoor wordt de focus goed gehouden op het verhaal dat tussen de personages speelt.

De bekende persoonlijkheden van de personages komen ook goed naar voren. Bruce/Batman is vaak nors en serieus, waar zijn minnares Selina/Catwoman juist de ondeugendheid en arrogantie zelve is. The Joker is gestoord en dit weten de makers goed door heel het verhaal heen te tillen. De enige opvallende, maar juist ook goede, is Harley. Ze is natuurlijk dol op haar ‘Mr. J’, maar hier is ze een heel stuk feller dan we van haar gewend zijn. Ze gaat in tegen The Joker en hoewel hij wel de overhand blijft hebben, is ze geen zwak personage die vaak wel zo afgebeeld wordt. Hier mogen veel Batman stripmakers een voorbeeld aan nemen.

Het allerbeste aan deze serie is toch wel de plottwist. Om deze te ontdekken moet je het tweede deel ook lezen, dat tegelijkertijd de laatste is, maar als je daarna terugkijkt naar dit deel, ontdek je zo ontzettend veel aanwijzingen dat je jezelf bijna tegen het hoofd aan slaat. Toch denk ik niet dat mensen het snel door zouden hebben. Als je het tweede deel hebt gelezen, moet je eigenlijk meteen het eerste weer erachteraan lezen. Wat een geweldige, onverwachte plottwist. Officieel is deze comic afgesloten, maar ik ga toch heel hard hopen dat ze toch besluiten om verder te gaan.

Conclusie

Hoewel het handig is om wel al wat achtergrond informatie te hebben over de belangrijkste personages, is dit niet per se noodzakelijk. Je wordt sowieso toch wel door het verhaal meegenomen. De stijl en sfeer is prachtig donker, perfect passend. Deze volledige strip is een ode aan onze favoriete antiheld, de Dark Prince Charming, Batman.

Batman: The Dark Prince Charming 1 Boek omslag Batman: The Dark Prince Charming 1
Enrico Marini
9789085585183
Ballon Media
November
Softcover en Hardcover beschikbaar
72

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Rosanna de Bie
Rosanna de Biehttp://www.dynamiccon.nl
Rosanna is altijd al een liefhebber geweest van alles in de geekdustry. Of het nou films/series kijken is of naar leuke geeky evenementen gaan of juist een goed fantasy boek lezen is. Zelf organiseert ze ook evenementen in deze industrie, zoals de cosplay conventie Dynamiccon in Eindhoven en andere evenementen. Hoe geekier, hoe beter is haar motto.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties