SpellenSpelnieuwsHopelijk binnenkort een prachtig Harry Potter bordspel met miniaturen!

Hopelijk binnenkort een prachtig Harry Potter bordspel met miniaturen!

-

Vele Harry Potter fans over de hele wereld hebben met smart gewacht op dit goede nieuws: Knight Models, bekend van onder anderen hun DC en Batman miniatuur spellen, kondigde al in 2016 aan dat zij bezig waren met een Harry Potter tabletop game. En dan is het nu eindelijk zover! Van 14 maart tot en met 14 april kan je het Harry Potter Miniatuur spel pre-orderen via Knight Models. Maar helaas zal je dit via een omweg moeten doen.

Tegenslagen

Het spel werd al in 2016 aangekondigd en zou eind 2017 gelanceerd worden. Wegens allerlei vertragingen werd het publiek lekker gehouden met prachtige concepten van onze geliefde Harry Potter personages (zie nog veel meer voorbeelden op de officiële website). Proefmodellen van deze miniatuurtjes werden geverfd voor een nog treffender beeld. Ondertussen werd het spel nog iets aangepast en bleef er van de prachtige Hogwarts omgeving die eerst werd voorgesteld, toch iets minder over.

Knight Models beloofde na het uitstellen van de lancering om het project om te zetten in een kickstarter, eerder dit jaar. Maar die kwam helaas niet en de kickstarter periode werd omgezet in een pre-order periode waarbij je, mits je een van de grotere sets koopt, exclusieve miniaturen erbij kan krijgen zoals Pansy Parkinson of Cedric Diggory. Naar verluidt zullen deze miniatuurtjes, evenals de prachtige Lord Voldemort, na de pre-order periode niet meer in deze vorm te koop worden aangeboden. 

Wegens contractuele afspraken kan het spel enkel en alleen verzonden worden naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Niettemin zegt Knight Models zelf hard aan het werk te zijn om Harry Potter en zijn vrienden ook beschikbaar te maken voor andere landen wereldwijd. Wellicht dat dan ook de specials die nu in de pre-order periode te krijgen zijn  een heruitgave gaan krijgen later in het jaar, wanneer de pre-order periode is verlopen.

Het miniatuur avonturenbordspel komt met onbeschilderde miniaturen. De miniaturen zijn  op een 35mm schaal en zouden geschikt moeten zijn om te matchen met andere rpg tabletops zoals D&D.

 

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vanne
Vannehttp://www.vanne.nl/
Vanne is recensent, cosplayer, fervent D&Der en geocacher. Ze heeft met haar kostuums 6 prijzen in de wacht gesleept, model gestaan voor striptekenaars, geld ingezameld voor goede doelen en gejureerd. Ze is de officiële Elsje (van de stripverhalen door Gerben Valkema en Eric Hercules). Ze spaart boeken geïnspireerd door de werken van Jane Austen. Verder probeert ze al jaren af te kicken van de cosplay, maar is inmiddels een cosplay mama.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties