BoekenBoekrecensiesWolfling 3: De aanval van de woeste wolf - Di Toft

Wolfling 3: De aanval van de woeste wolf – Di Toft

-

Omslag Wolfling 3: De aanval van de woeste wolf

In Wolfling 1 zijn Nat en zijn beste vriend Woody, een wolfling, met moeite uit de klauwen van de slechte weerwolf Lucas Scale ontsnapt. Nat was zwaargewond en heeft het enkel overleefd door een bloedtransfusie met wolflingenbloed. In Wolfling 2 hebben de twee jongens naar Woodys roedel gezocht en zijn ze de strijd aan gegaan met vampiers. Vampiers die waren opgeroepen door Scale. En inWolfling 3 laat Scale opnieuw van zich horen. Hij brengt de slechte weerwolven bij elkaar om op zoek te gaan naar een allesverwoestend voorwerp. Als hij dat voorwerp te pakken krijgt, zal de wereld niet langer bewoonbaar zijn voor mensen. Door een afspraak met een demon heeft hij ook nog eens enge krachten gekregen waardoor hij nu nog moeilijker te verslaan is, zo kan hij doden uit hun graf laten opstaan. Terwijl Nat en Woody worden achtervolgd door zombies en woeste wolven, moeten ze door tijd en ruimte reizen om Scale te stoppen. Maar zijn ze niet al te laat?

Moeilijke periode
Voor Nat breekt een moeilijke periode aan in dit derde deel. Hij heeft zijn transformaties nog minder onder controle dan in Wolfling 2 en blijft halverwege steken. Hij voelt zich een monster en mensen schrikken van zijn gezicht. Zijn uiterlijk zorgt voor een emotionele dip, waardoor het duidelijk is dat Di Toft van Wolfling 3 meer wilde maken dan een gewoon verhaal over vriendschap met enge wezens.
Helaas is de uitwerking van deze worsteling niet dusdanig overtuigend dat het veel toevoegt aan het verhaal. Het is enkel nodig om Nat op bepaalde momenten even bezig te houden met iets anders dan met de actie, maar het had net zo goed om iets kunnen gaan als een pijnlijke kont met rode lijntjes door die eeuwige knelbroek bij het wisselen.

Meer van hetzelfde, te humoristisch
In Wolfling 1 maakte je kennis met de wolflingen en de weerwolven. Bij Wolfling 2 ontmoette je nog meer wolflingen dan enkel Woody en zag je de  vampiers als de slechteriken. En nu in Wolfling 3 zie je meer weerwolven en ook nog eens zombies. In de eerste twee delen was het nog leuk, maar Wolfling 3 lijkt meer van hetzelfde. Het voegt niet veel toe ten opzichte van de eerdere delen. En dat is jammer.

Daarnaast worden de zombies niet als een dreiging neergezet. Daar waar de vampiers diverse mensen in hun greep hadden, onder andere een meisje dat een van de vertellers in het boek was, staan de zombies maar een beetje. Ze lopen door het dorp en staan uiteindelijk allemaal voor een huis te wachten, klaar voor de aanval. Maar ze zijn zo onhandig en zo typisch op de hersenen gericht dat het enkel nog humoristisch is en verre van eng of spannend. Vooral gezien ze zelf weinig hersenen lijken te hebben, zodat ze een minder uitdagende tegenstander zijn dan de vampiers.

En ook Scale lijkt niet zo’n vervelende tegenstander. Ze hebben hem immers al twee keer eerder verslagen. Scale heeft nu extra krachten hebben door zijn afspraak met de demon, maar zijn geestelijke vermogens worden minder. Waanzinnig in zijn drang om Woody en Nat te pakken te krijgen, ziet hij veel mogelijkheden om de jongens echt te kunnen grijpen over het hoofd. Gelukkig is Scale door zijn waanzin nog onvoorspelbaarder dan eerder, waardoor er toch nog wat dreiging blijft.

Kaft
Net als bij zijn voorgangers zit de kaft tussen paperback en hardcover in en heeft het boek een leeslint. Op de voorkant is een afbeelding te zien van hoe een jongen in een weerwolf verandert – en weer terug. Je doet er verstandig aan om de achterkant niet uitgebreid te bekijken, want de plaat verraadt daar meer van het verhaal dan je zou willen.

Tegenvaller, maar toch leuk leesvoer
Vergeleken met zijn voorgangers valt Wolfling 3 dus tegen. Daar waar de eerdere delen telkens iets nieuws brachten en ook vooruitgang kende, blijft het derde deel hangen. Toch is ook dit deel weer voor de doelgroep een werk dat toch redelijk spannend is, humoristische zaken kent en vertrouwd aanvoelt. Als je Wolfling 3 niet met zijn voorgangers vergelijkt, zie je wat het gewoon van zichzelf al is: een leuk leesboek, maar geen hoogstandje qua plot, ontwikkeling of spanning.

[product_page sku=”9789044331868″]


Wolfling 3: De aanval van de woeste wolf Boek omslag
Wolfling 3: De aanval van de woeste wolf
Wolfling 3

Di Toft


9789044331868

House of Books

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties