BoekenBoekrecensiesSuperhelp! - Benny Lindelauf

Superhelp! – Benny Lindelauf

-

Omslag Superhelp!

Immo is de zoon van superhelden Vriesvrouw en Magneetman. Zelf is hij supersterk, ziet hij ontzettend scherp en kan hij zichzelf zo plat als een dubbeltje maken. Maar hij weet nog niet wat zijn geheime superkracht is. De meeste superkinderen krijgen hun geheime superkracht rond hun achtste verjaardag, maar Immo is al bijna elf en zijn superkracht laat nog steeds op zich wachten. Zou Immo wel een geheime superkracht hebben? En nog belangrijker: wil Immo wel een superheld zijn? Op een dag gaat er iets mis. Alle superhelden lijken te verdwijnen en Immo’s ouders krijgen het ineens heel erg druk. Heeft Immo’s nieuwe juf Honey Suikerstof er misschien iets mee te maken? Want sinds zij verschenen is, gebeuren er allemaal vreemde dingen in de klas. Immo’s groep is in gevaar en Immo moet er alles aan doen om ze te redden. Maar help! Dat durft hij helemaal niet!

Grappig superverhaal
Het verhaal van Superhelp! is erg leuk geschreven. Het is sowieso al grappig dat Immo een superheld is die geen superheld wil zijn, maar de gesprekken die hij voert met zijn ouders en klasgenootjes maken het verhaal nog leuker. Vooral zijn nieuwe klasgenootje Tink is een bijdehandje. Tink wil graag journalist worden en is erg nieuwsgierig. Het duurt dan ook niet lang voordat ze achter Immo’s geheim komt. Maar gelukkig vertelt ze niet verder dat Immo een superheld is en wil ze hem zelfs helpen hun klas te redden van het kwaad.

Immo maakt het ene avontuur na het andere mee en zowel Immo als de lezer hoeft zich niet te vervelen. Zijn verhaal zit vol spanning en actie, ook al zit Immo daar zelf niet op te wachten. Zijn vriendinnetje Tink echter wel, waardoor hun avonturen alleen maar spannender worden. Het verhaal van Immo en Tink wordt ondersteund door mooie zwart-wit tekeningen van Wouter Tulp, die voor een goede afwisseling tussen tekst en beeld zorgen. Er gebeuren namelijk behoorlijk veel rare dingen in Immo’s leven en het is af en toe best fijn om dat te zien, in plaats van te lezen.

Lastige superwoorden
Immo’s leven staat bol van de superhelden en superwoorden. De namen zijn soms een beetje moeilijk, maar vooral erg grappig. Schietschijf Sally, Moord-Mandy en het Siddersyndicaat maken de stad onveilig, terwijl juf Suikerstof moet invallen omdat juf Nachtgraf ziek is. En dan is er nog professor Quadvalerius, die het Geheime Handboek voor de Superheld heeft geschreven, en het Supersonische Gevaaralarm, dat afgaat als er iets aan de hand is in de stad. Behoorlijk veel lastige woorden om zelf te lezen, maar wel erg grappig als het voorgelezen wordt.

Superhelp! is erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of zeven, maar is dus nog wel moeilijk om zelf te lezen. Er worden naast de superwoorden best veel andere lastige woorden gebruikt, waardoor jonge lezers in de knoop kunnen raken. Ook de verhaallijnen in het boek zijn ingewikkeld. Zo wordt het verhaal van Immo afgewisseld met de verhalen van verschillende superhelden die in nood raken. Dit kan soms best verwarrend zijn.

Spannend en vol actie
Superhelp! is een spannend verhaal, dat vol actie en avonturen zit. Het is grappig geschreven, maar soms wel een beetje ingewikkeld om zelf te lezen. Dit boek is daarom erg leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf zeven jaar en is goed zelf te lezen door kinderen vanaf een jaar of negen.

Superhelp! Boek omslag Superhelp!
Benny Lindelauf
9789045112329
Querido

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Marije Kok
Marije Kok
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

CONCLUSIE

Eindwaardering

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties

Superhelp! - Benny Lindelauf